Buvusią komandą negailestingai baudęs Ch. Collinsas – savaitės MVP
LKL/BNS nuotr.

Buvusią komandą negailestingai baudęs Ch. Collinsas – savaitės MVP

Autorius: LKL.lt
2019-12-02

Alytaus „Sintek–Dzūkija“ savaitgalį iškovojo svarbią pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate, išvykoje palauždama Kėdainių „Nevėžį“, o tikru buvusios komandos budeliu tapo sezono rezultatyvumo rekordą pagerinęs Chauncey Collinsas.

Įspūdingas pasirodymas būtent amerikiečiui garantavo naudingiausio savaitės krepšininko titulą.

Gynėjas per daugiau nei 30 minučių surinko 33 taškus (6/7 trit.), išprovokavo 7 varžovų pražangas ir su 31 naudingumo balu šią savaitę buvo nepralenkiamas.

Dalį praėjusio sezono Kėdainiuose praleidęs, o įsibėgėjus šiam prie alytiškių prisijungęs Ch. Collinsas pagerino tiek savo karjeros Lietuvoje, tiek šio sezono rezultatyvumo rekordus.

Prieš tai daugiausiai taškų į varžovų krepšį buvo įmetęs Utenos „Juventus“ atstovas Bryantas Crawfordas, spalio mėnesį tam pačiam „Nevėžiui“ atseikėjęs 32 taškus.

Dzūkijos atstovai rungtynes Kėdainiuose laimėjo 74:70.

Kartu su Ch. Collinsu į naudingiausiųjų penketuką šį kartą pateko Tomas Dimša (Panevėžio „Lietkabelis“), Gytis Radzevičius (Utenos „Juventus“), Paulius Petrilevičius (Pasvalio „Pieno žvaigždės“) ir Skylaras Spenceris (Prienų „CBet“).

T. Dimša šią savaitę penketuke yra vienintelis žaidėjas, per savaitę čempionate rungtyniavęs dukart. Abejos rungtynės jo komandai susiklostė skirtingai.

Ketvirtadienį panevėžiečiai įspūdingai namuose parbloškė Vilniaus „Rytą“ (83:74), o T. Dimša ten buvo pagrindinis pergalės kalvis.

Jis mače surinko 24 taškus (4/5 dvit., 4/7 trit.) ir sukaupė net 26 naudingumo balus.

Liūdniau tiek jam, tiek ir visai „Lietkabelio“ komandai baigėsi antroji savaitės dvikova – šeštadienį buvo gautas smūgis Pasvalyje nuo „Pieno žvaigždžių“ (75:78), o ten T. Dimša su 16 taškų vėl buvo rezultatyviausias komandos krepšininkas.

Prie taškų jis taip pridėjo po 3 atkovotus kamuolius ir rezultatyvius perdavimus bei iš viso rungtynes baigė su 18 naudingumo balų.

Iš viso per dvejas rungtynes „Lietkabelio“ naujokas fiksavo 22 naudingumo balų vidurkį ir to pakako vietai naudingiausiųjų penkete.

Puikų pasirodymą savaitgalį surengė „Juventus“ krašto puolėjas Gytis Radzevičius.

Šis sekmadienio rungtynėse Prienuose su vietos „CBet“ į varžovų krepšį įmetė 21 tašką, atkovojo 8 kamuolius ir su 28 naudingumo balais buvo pagrindinis ekipos vedlys į pergalę rezultatu 80:74.

Pergalingose rungtynėse prieš „Lietkabelį“ šeštadienį sėkmingai pasirodė ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ aukštaūgis P. Petrilevičius.

Nuo pat pradžių kėlęs sunkumus varžovų centrams, P. Petrilevičius dvikovą baigė su 14 taškų, 9 atkovotais kamuoliais ir 25 naudingumo balais bei ženkliai prisidėjo prie to, kad pasvaliečiai nutrauktų trijų iš eilės nesėkmių seriją.

Penketuką šį kartą užbaigia geriausią savo sezono pasirodymą pakartojęs Prienų „CBet“ vidurio puolėjas S. Spenceris.

Šis nesėkmingose komandai rungtynėse su „Juventus“ įmetė 11 taškų, sugriebė 5 atšokusius kamuolius. Verta paminėti, jog amerikietis neprametė nė vieno metimo – tikslą pasiekė visi penki jo mesti dvitaškiai ir vienintelis baudos metimas.

Iš viso S. Spencerio sąskaitoje – 24 naudingumo balai. Tokį patį rezultatą jis buvo užfiksavęs ir sezono starte, mače su Kėdainių „Nevėžiu“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris