„Neptūno“ dueto sezono rekordai padėjo pasiekti revanšą prieš „Nevėžį“
LKL/BNS nuotr.

„Neptūno“ dueto sezono rekordai padėjo pasiekti revanšą prieš „Nevėžį“

Autorius: LKL.LT
2019-12-07

Pirmajame „Betsafe–LKL“ reguliaraus sezono rate Kėdainių „Nevėžiui“ (3/10) nusileidęs Klaipėdos „Neptūnas“ (8/5) savo sirgalių akivaizdoje pasiekė revanšą ir įveikė varžovus 88:78 (24:20, 28:24, 21:20, 15:14).

„Nevėžis“ tik pirmajame kėlinyje rimtai kibo į atlapus varžovams. Vėliau „Neptūnas“ persvarą žingsnis po žingsnio didino, kol ši perkopė 10 taškų ribą – 67:54.

Tiesa, brolių Kalaitzakių vedamas „Nevėžis“ trečiojo kėlinio pabaigoje gerokai sumažino deficitą (64:71), o ketvirtajame kėlinyje stengėsi išlaikyti viltį gyvą. Iš trečio bandymo ataką realizavęs Julius Kazakauskas skirtumą mažino iki 5 taškų (75:80), tačiau Deividas Gailius „Neptūnui“ pelnė jau dešimtą savo tašką iš eilės bei taip neleido svečiams pakurstyti intrigos labiau – 85:75.

Osvaldas Olisevičius gerino savo sezono rezultatyvumo ir naudingumo rekordus: įmetė 17 taškų (3/4 trit.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus.

Tuo tarpu D. Gailius sužaidė rezultatyviausią sezono mačą – pelnė 22 taškus (4/6 trit., 4/4 dvit., 2/2 baud.).

Taip pat prie pergalės 16 taškų pridėjo Tomas Delininkaitis (4/5 trit.), 10 – Simas Galdikas.

Beje, būtent minėti O. Olisevičius, D. Gailius ir T. Delininkaitis yra vieninteliai, pataikę tolimų metimų „Neptūno“ komandoje.

„Nevėžiui“ 12 taškų surinko Zacharas Vediščevas, 11 – Panagiotis Kalaitzakis, po 10 – Georgios Kalaitzakis bei Arminas Urbutis. Į Klaipėdą grįžęs Laurynas Beliauskas surinko 9 taškus.

„Neptūną“ treniruojantis Tomas Rinkevičius pastabų komandai žadėjo turėti, tačiau pabrėžė, kad svarbiausia – laimėjimas.

„Džiaugiamės pergale šį nelengvą mėnesį su daug nelengvų kelionių. Aišku, turime, ką taisyti, jei būtume žaidę geriau gynyboje, skirtumas galėjo būti geresnis, bet kontroliavome rungtynes ir atėjome iki pergalės. Nėra silpnų varžovų, visas pergales reikia iškovoti, o ne ateiti ir pasiimti. Tą suprantame ir į kiekvienas rungtynes einame kaip į mūšį“, – sakė jis.

„Nevėžio“ strategas Marius Kiltinavičius apgailestavo, kad patirties stoka kišo koją.

„Sunku buvo žaisti prieš taip gerai pataikantį „Neptūną“. Tris kėlinius bandėme surasti ritmą gynyboje, kad galėtume juos išmušti iš ritmo puolime. Patys visai drausmingai žaidėme puolime. Ketvirtame kėlinyje radome priešnuodžių, trumpam išmušėme „Neptūną iš ritmo, bet padarėme dvi vaikiškas klaidas gynyboje ir jų geriausias metikas įmetė du tritaškius iš eilės iš identiškos situacijos. Tiek darbo nueina šuniui ant uodegos. Gaila, bet tai pamokos, kurias reikia išmokti, kad užaugtume“, – kalbėjo strategas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris