„CBet“ apgynė tvirtovę nuo „Lietkabelio“ krepšininkų
LKL/BNS nuotr.

„CBet“ apgynė tvirtovę nuo „Lietkabelio“ krepšininkų

Autorius: LKL.LT
2019-12-07

Prienų „CBet“ (6/7) komanda „Betsafe–LKL“ pirmenybėse privertė Panevėžio „Lietkabelį“ (7/5) klupti antrąsyk paeiliui ir varžovus savo tvirtovėje nugalėjo 80:74 (13:14, 20:19, 20:11, 27:30).  

„Lietkabelis“ iki ilgosios pertraukos kiek tvirčiau kontroliavo situaciją, bet vėliau kontrolę prarado. Puolime strigę panevėžiečiai leido „CBet“ surengti spurtą 11:0 ir tolimų metimų dėka atitrūkti – 48:39.  Vien baudų metimais daugiau nei pusę ketvirčio rinktų taškų „Lietkabeliui“ nepakako, o tuo pasinaudoję prieniškiai didino pranašumą – 59:46.

Tomo Dimšos aktyviau rinkti taškai gerino svečių komandos šansus (71:75), bet svarbiais epizodais tapo pražanga Vyteniui Lipkevičiui ir techninė, skirta Nenadui Čanakui. Taip „CBet“ įgavo 7 taškų pranašumą, likus 40 sekundžių – 78:71. T. Dimša pelnė taškus su pražanga, o Regimantas Miniotas klydo, tačiau netrukus minėtas „Lietkabelio“ atstovas prasižengė ir Lukas Uleckas įtvirtino pergalę „CBet“.

Įkaitus atmosferai techninėmis pražangomis taip pat buvo apdovanotas Tomas Lekūnas ir taip pat visas „Lietkabelio“ suoliukas.

Prienų komandoje su 15 taškų rezultatyviausi buvo Arnas Velička, R. Miniotas ir Laurynas Birutis (6 atk. kam.), kuriam tai kol kas geriausias mačas, grįžus į „Betsafe–LKL“.

13 taškų taip pat pridėjo L. Uleckas (8 atk. kam., 5 rez. perd.), 11 – Donatas Sabeckis, taip pat pasirodęs geriau, nei pirmajame savo šio sezono mače.

„Lietkabeliui“ 21 tašką surinko T. Dimša, 17 – efektyviausią sezono mačą sužaidęs Željko Šakičius (12 atk. kam., 28 n.b.), 12 – Paulius Valinskas.

„CBet“ strategas Mantas Šernius didžiavosi iššūkį atlaikiusia savo komanda.

„Vyrai teisingai suprato mano žodžius: kad bus fizinė kova, kurią teisėjai leido žaisti. Džiaugiuosi už savo kovotojus, kurie atlaikė viską iki galo, nors galas lengvas nebuvo. Smagu, kad nepalūžome ir išlikome komanda“, – sakė jis.

Tuo tarpu „Lietkabelį“ treniruojantis Nenadas Čanakas stebėjosi tuo, kokia kitokia jo komanda yra Čempionų lygoje ir „Betsafe–LKL“.

„Nežaidžiame su ta pačia energija Čempionų lygoje ir LKL. Čia – mano klaida. Turiu žiūrėti, kaip komandą padaryti geresne. Žaidėme taip pat, kaip Pasvalyje: be energijos gynyboje, per daug galvodami apie puolimą. Neturime užtektinai kokybės, kad taip darytume“, – sakė treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris