Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertas grįžta į Klaipėdą
Foto: LKL/BNS

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertas grįžta į Klaipėdą

Autorius: LKL.lt
2019-12-08

2020-ųjų Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertas turi namus – jais taps Klaipėdos „Švyturio“ arena.

Iš sostinės estafetę perimantis uostamiestis turnyro finalo ketvertą jau rengė prieš porą metų. Tiesa, tuomet Klaipėdos „Neptūnas“ netikėtai neperlipo ketvirtfinalio barjero ir finalo ketverto kovos liko be namų komandos.

Šiame turnyre šeimininkai pasiruošę atsigriebti ir sirgaliams padovanoti neeilinę šventę tiek aikštėje, tiek už jos ribų.

Lietuvos krepšinio lygos generalinis direktorius Romualdas Brazauskas teigė, jog sprendimas finalo ketvertą grąžinti į uostamiestį gimė natūraliai.

„Žinoma, iš pradžių tarp variantų buvo ne vienas miestas – galvojome ir apie Vilnių, ir Kauną, taip pat Panevėžį bei Šiaulius. Kiekvienas miestas turi savo niuansų, o mes siekėme atsižvelgti į daugelį veiksnių – kiek sirgaliams ir komandoms bus patogi logistika, apgyvendinimo sąlygos, kokios arenų galimybės.

Iš visų variantų tinkamiausias buvo būtent Klaipėdos – miestas jau įrodė, kad gali priimti pačios aukščiausios kokybės renginius,“ – kalbėjo R. Brazauskas.

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto renginys „Švyturio“ arenoje vyks kitų metų vasario 15-16 dienomis.

Jame turnyrą organizuojanti Lietuvos krepšinio lyga kartu su generaliniu renginio rėmėjų – banku „Citadele“ – sirgaliams sieks sukurti nepamirštamą reginį ir nustebinti nematytomis inovacijomis.

„Finalo ketvertas – dvi dienas trunkanti šventė, kuri jau seniai perlipo krepšinio rėmus ir tampa išskirtine pramoga net visko mačiusiems žiūrovams, – kalbėjo R. Brazauskas. – 2019–ųjų finalo ketvertas buvo pripažintas metų sporto renginiu, tad žiūrėdami į artėjančius metus, sau kartelę kelsime tik dar aukščiau.“

Šiuo metu jau prasidėję Citadele Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinaliai. Juose Kauno „Žalgiris“ rungiasi su „Šiauliais“, Vilniaus „Rytas“ su Utenos „Juventus“, „Neptūnas“ su Alytaus „Sintek-Dzūkija“, o Panevėžio „Lietkabelis“ – su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Visi finalo ketverto dalyviai galutinai paaiškės vasario 12 dieną, po paskutiniųjų ketvirtfinalio rungtynių.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris