V. Bulotas – apie „Nevėžio“ rezultatus ir Kalaitzakių šansus NBA
Foto: LKL/BNS

V. Bulotas – apie „Nevėžio“ rezultatus ir Kalaitzakių šansus NBA

Autorius: A. Barbaravičiūtė, LKL akademija
2019-12-16

Nors „Betsafe-LKL“ turnyro lentelėje Kėdainių „Nevėžiui“ kol kas sunkiai sekasi įsisukti į konkurencinę kovą, komanda savo žaidimu spėjo užsitarnauti sirgalių simpatijas bei dėmesį.

„Rezultatus iki šio sezono etapo vertinu labai gerai. Mūsų pasiekimai, kaip jauniausios LKL žaidžiančios komandos, yra tikrai neprasti, – teigė komandos sporto direktorius Virginijus Bulotas. – Turime daug perspektyvaus jaunimo, jie atsiskleidžia ir demonstruoja gerą žaidimą. Belieka laukti dar daugiau pergalių.“

„Nevėžis“ šiuo metu yra pačioje klubų rikiuotės apačioje ir savo sąskaitoje turi tris pergales. Tiesa, jos iškovotos ne prieš bet ką, o prieš Klaipėdos „Neptūną“, Panevėžio „Lietkabelį“ ir Vilniaus „Rytą“.

Staigmenų pateikę kėdainiškiai ekipos sudėtį formavo tik prieš pat sezono pradžią, o V. Bulotui su kolegomis teko gerokai paplušėti, kad sudėliotų pajėgią sudėtį.

„Surinkome tikrai gerą, jauną ir perspektyvią komandą, – pasakojo V. Bulotas. – Žinoma, su keliais žaidėjais prašovėme, tačiau greitai radome jiems pamainą.“

Sezonui įsibėgėjus komandą paliko amerikietis legionierius Austinas Chatmanas, vidutiniškai rinkęs po 4,5 taško bei rusas Zacharas Vedischevas, fiksavęs vid. 6,6 taško statistiką.

Pastarasis grįžo į Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipą.

Pastiprinimo Kėdainių klubui ilgai laukti nereikėjo – gynėjų grandį papildė Kristupas Žemaitis, atvykęs iš „Šiaulių“ klubo, taip pat žadama „Betsafe-LKL“ kovoms registruoti ir 20-metį Grantą Vasiliauską.

Savo sudėtyje turėdamas ne vieną perspektyvų jaunuolį, „Nevėžis“ į namų areną visą sezoną traukia NBA ir Europos klubų skautus.

Šiuo metu pagrindinis jų susidomėjimo objektas – graikai broliai Panagiotis bei Georgios Kalaitzakiai. 

„Broliai Kalaitzakiai yra vieni iš tų, kurie tiksi greitu metu gauti NBA šaukimą, – sakė V. Bulotas. –  Jie žaidžia tikrai gerai, pateisina mūsų keliamus lūkesčius.

Nors manau, kad vienas brolis (Georgios, – aut. past.) turi realesnius šansus žaisti NBA. Kaip bus su jų tolimesne ateitimi – pamatysime vėliau“.

„Nevėžyje“ save atranda ir antras rezultatyviausias lygos žaidėjas – Laurynas Beliauskas.

Traumos pastaruoju metu pristabdytas krepšininkas čempionate vidutiniškai renka po 14 taškų, 2,1 atkovoto kamuolio ir atlieka po 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

„Žinojome, ką gali Laurynas ir ko iš jo galima tikėtis. Todėl tikrai nestebina, kad jis puikiai startavo šiame sezone ir per trumpą laiką tapo komandos lyderiu“, – džiaugėsi V. Bulotas.

„Nevėžis“ kitas „Betsafe-LKL“ rungtynes pirmadienį nuo 18 val. žais su Prienų „CBet“ klubu. Jas tiesiogiai stebėti galėsite LKL.lt tinklalapyje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris