Lemiamais momentais snaiperių trauktas „Rytas“ metus užbaigė pergale prieš „Lietkabelį“
LKL/BNS nuotr.

Lemiamais momentais snaiperių trauktas „Rytas“ metus užbaigė pergale prieš „Lietkabelį“

Autorius: LKL.lt
2019-12-28

Vilniaus „Rytas“ (11-5) naujuosius metus pasitiks pozityviomis nuotaikomis – paskutinėse 2019-ųjų metų rungtynėse Dainiaus Adomaičio auklėtiniai savo arenoje 82:77 (18:14, 19:31, 25:10, 20:22) nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ (9-6) ir taip neužleido varžovams antros vietos turnyro lentelėje.

Komandas šiuo metu skiria dvi pergalės, tiesa, panevėžiečiai dar turi vienerias rungtynes rezerve.

„Rytui“ šia pergale sugebėjo pasiekti ir revanšą, mat pirmas tarpusavio rungtynes lygiai prieš mėnesį Panevėžyje 83:74 laimėjo „Lietkabelis“.

Kai jau atrodė, jog trečiajame kėlinyje pagreitį įgavęs ir Dovio Bičkauskio traukiamas „Rytas“ pabėgs, „Lietkabelis“ netruko sugrįžti į rungtynes ir po Vytenio Lipkevičiaus tritaškio paskutiniame ketvirtyje sumažino atsilikimą iki minimumo (63:64).

Vienu metu svečiai spėjo ir išlyginti rezultatą, tačiau tada dviem taikliais metimais iš po krepšio Pako Cruzas vėl suteikė nedidelį pranašumą vilniečiams (70:66). Likus žaisti tris minutes tolimą tritaškį šovė Eimantas Bendžius ir taip „Rytas“ atitrūko dar labiau (73:66).

Tačiau net ir tada svečiai nebuvo linkę sudėti ginklų – tritaškį šovė Željko Šakičius, iš po krepšio ataką užbaigė Tomas Dimša ir, likus žaisti apie 40 sekundžių, vilniečių persvara sumažėjo iki minimumo (76:73).

Čia pat dar vieną tolimą bombą pataikė E. Bendžius, o po tokio smūgio svečiai, dar bandę gelbėtis pražangų taktika, atsitiesti nebesugebėjo ir patyrė šeštąją nesėkmę sezone.

Būtent E. Bendžius buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių. Vien ketvirtajame kėlinyje jis pataikė tris tritaškius ir iš viso surinkęs 19 taškų buvo vienas rezultatyviausių komandos krepšininkų.

Rezultatyviau už jį žaidė tik P. Cruzas, surinkęs 24 taškus ir 6 kartus sėkmingai asistavęs komandos draugams.

Pirmoje rungtynių dalyje iš už tritaškio linijos strigęs „Rytas“ antroje mačo pusėje pagerino taiklumą ir iš viso per rungtynes pataikė 12 tritaškių iš 28 (42 proc.).

Panevėžio komandoje vėl geras rungtynes sužaidė Tomas Dimša, surinkęs 16 taškų ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus, po 12 taškų įmetė Margiris Normantas ir Martynas Sajus.

Kaip ir pirmose rungtynėse, pusantro kėlinio rungtynės vyko apylygiai, tačiau antrajame kėlinyje net 31 tašką pelnę panevėžiečiai į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami 45:37.

„Lietkabelio“ trenerių štabas į startinį penketuką įtraukė netikėtą vardą – dvikovą nuo pirmų minučių pradėjo iki tol vos 6 rungtynėse į aikštę žengęs Tadas Vaičiūnas.

Tiesa, krepšininkas rungtyniavo tik kiek daugiau nei 4 minutes ir vėliau ant parketo nebepasirodė.

Panevėžiečiai prieš šias rungtynes paskelbė apie naujoką – komandą papildė traumuotą Tomą Lekūną pakeisiantis latvis Rihardas Kuksikas, tačiau šiose rungtynėse 31-erių legionierius dar nerungtyniavo.

Vilniečių strategas Dainius Adomaitis teigė, jog savo indėlį antroje pusėje įnešė visi žaidėjai, tačiau pripažino, jog pirmoje pusėje komandos žaidimas jo netenkino.

„Kaip ir kalbėjome prieš rungtynes, žaidėme prieš gerai žaidžiančią komandą, kuri labai gerai žaidžia, jei pelno daug lengvų taškų. Pirmoje pusėje su tuo nesusitvarkėme, tai pagrindinis akcentas.

Aišku, jei nori laimėti rungtynes, negali žaisti ketvirčio praleisdamas 31 taško. Tai buvo mūsų bėda, antras kėlinys, kuriame buvome per minkšti.

Antroje pusėje vyrai buvo šaunuoliai, išėję nuo suolo davė energiją, automatiškai įsijungė ir fanai, kuriems norisi padėkoti. Svarbiausia pergalė“, – svarstė D. Adomaitis.

Tuo metu „Lietkabelio“ vedlys Nenadas Čanakas sakė, jog esminis dvikovos lūžis nutiko trečiojo kėlinio starte.

„Aišku, lemiama buvo trečio kėlinio pradžia. Šiandien pradėjome per lėtai be spaudimo, be energijos gynyboje ir priėmėme labai prastus sprendimus puolime. „Rytas“ trečiame kėlinyje išlygino rezultatą, po to turėjome kelias galimybes perlaužti rungtynes, bet to nepadarėme. Po kelių dienų turime rungtynes su „Šiauliais“ ir reikia dirbti toliau“, – aiškino serbas.

„Rytas“: P. Cruzas 24 (9/14 metimai), E. Bendžius 19 (5/11 trit.), Martynas Echodas 10 (9 atk. kam.), Dovis Bičkauskis 8;

„Lietkabelis“: T. Dimša 16 (8 rez. perd.), M. Normantas ir M. Sajus po 12, Ž. Šakičius 8 (7 atk. kam.);

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris