Ž. Šakičiaus ir M. Sajaus rekordais pažymėtame mače – „Lietkabelio“ pergalė Šiauliuose
LKL/BNS nuotr.

Ž. Šakičiaus ir M. Sajaus rekordais pažymėtame mače – „Lietkabelio“ pergalė Šiauliuose

Autorius: LKL.LT
2020-01-02

Panevėžio „Lietkabelio“ (10/6) komanda neturėjo lengvo gyvenimo Šiauliuose, tačiau „Betsafe–LKL“ rungtynėse per paskutinį kėlinį įrodė savo pranašumą. Nenado Čanako auklėtiniai 80:71 (23:12, 11:21, 24:22, 22:16) palaužė „Šiaulių“ (4/12) klubą.

„Šiaulių“ ekipai tai – šeštasis pralaimėjimas iš eilės „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Karjeros rekordus šiame mače pagerinti spėjo du „Lietkabelio“ žaidėjai: Željko Šakičius pelnė 21 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus. Jis pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą ir pakartojo aukščiausią efektyvumo rodiklį.

Martyno Sajaus sąskaitoje – 18 taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 28 naudingumo balai. Aukštaūgis pagerino ir rezultatyvumo, ir naudingumo asmeninius rekordus.

Rungtynes „Lietkabelis“ buvo pradėjęs gana grėsmingai – surengė atkarpą 18:2, tačiau turėtą deficitą „Šiauliai“ panaikino ir iki ketvirtojo kėlinio pradžios kova vyko atkakli.

Per paskutines 10 minučių rungtynes savo naudai vėl pakreipė panevėžiečiai. Gerai pradėję paskutinį ketvirtį svečiai įgavo dviženklį pranašumą (66:55) ir gerokai apriboję varžovų puolimą neprisileido jų arčiau.

„Lietkabeliui“ be minėtų žaidėjų taip pat 10 taškų pridėjo Tomas Dimša, po 8 – Margiris Normantas bei Femi Olujobi.

„Šiauliams“ 16 taškų pelnė Keronas Deshieldsas, 13 – Benas Griciūnas, 8 – Eimantas Stankevičius.

„Lietkabelyje“ debiutavęs Rihardas Kuksikas per 15 minučių pelnė 3 taškus (0/3 trit., 3/4 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 4 perdavimus, bet naudingumo balų nesurinko.

Antanas Sireika po susitikimo nenorėjo nesėkmės nurašyti šventiniam periodui.

„Pradžia buvo nekovinga – ne taip turime išeiti į aikštę, norint iškovoti pergalę namuose. Buvo nelabai smagu. Galvojome susitvarkyti gynybą, kad jie nebėgtų į greitą puolimą, bet labai nesmagu, kad tiek Sajus, tiek Šakičius po krepšiu darė, ką norėjo. Vėl reikės spręsti kitas problemas – toks gyvenimas“, – kalbėjo „Šiaulių“ strategas.

Tuo tarpu N. Čanakas kalbėjo apie vieną iš pergalės akcentų.

„Svarbu, kad metus pradėjome pergale. Prieš 10 dienų žaidėme su „Šiauliais“ ir žinojome, kokio mačo tikėtis dabar. Pradėjome susitikimą gerai, bet vėliau varžovai sustojo į zoninę gynybą, kuri leido jiems grįžti. Vėliau grįžome į savo ritmą ir pasiekėme pergalę“, – sakė jis.

Pirmą tarpusavio mačą šios komandos žaidė gruodžio 22 dieną ir jį panevėžiečiai laimėjo 88:70.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris