T. Lekūnas – apie sudėtingą etapą ir R. Kaukėno pavyzdį
Foto: LKL/BNS

T. Lekūnas – apie sudėtingą etapą ir R. Kaukėno pavyzdį

Autorius: kklietkabelis.lt
2020-01-03

Sekmadienį Panevėžio „Lietkabelio“ klubas Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) rungtynėse namuose priims grėsmingiausią įmanoma varžovą – 16 pergalių iš tiek pat galimų pasiekusį Kauno „Žalgirį“.

Pirmąjį namų susitikimą praleis Tomas Lekūnas, kuris gruodžio 22-osios dienos dvikovoje su „Šiauliais“ patyrė skaudžią peties traumą, dėl kurios jis šiame sezone žaisti nebegalės. Pavaduoti lietuvį jau atvyko latvis Rihards Kuksiks, kuris debiutavo ketvirtadienį rungtynėse Šiauliuose, o sekmadienį 17 val. jis pirmą kartą prisistatys ir Panevėžio publikai.

26 metų 198 cm ūgio Lekūnas susitaikė su realybe ir reabilitaciją priima kaip naują iššūkį savo karjeroje. Didžiausiu įkvėpimu jam yra Rimanto Kaukėno pavyzdys, kai jis po panašios traumos pasveiko greičiau nei buvo planuota.

„Kol kas iki operacijos mano dienotvarkė atrodo labai liūdnai ir neįdomiai. Daugiau stengiuosi su žmonėmis bendrauti, daugiau dėmesio skirti šeimai ir negalvoti apie tai, kaip gi bus toliau. Puiki proga bendrauti su artimaisiais, draugais. Bandau viską priimti pozityviai, palaikyti komandą, važiuoti į rungtynes ir mažiau galvoti apie tai, kas bus. Kiek kalbėjau su specialistais, svarbiausia yra operacija ir po jos įnikti į reabilitaciją bei galvoti tik apie ją, kad kuo geriau atlikti, kadangi tai labai svarbi procedūra“, – „kklietkabelis.lt“ svetainei kalbėjo Lekūnas.

– Kada numatyta peties operacija?
– Sausio 16-ąją mane operuos Rimtautas Gudas. Bus sunki reabilitacija, bet kalbėjau su daug žmonių, kurie turėjo panašių traumų, taip pat nemažai domėjausi apie tai, kaip iš to išlipti ir, manau, kad sugebėsiu. Tikiu, kad viskas bus gerai.

– Kada prognozuojamas jūsų sugrįžimas ant parketo?
– Tos datos yra savotiška apgaulė, nes priklauso nuo kiekvieno individualiai. Kaukėnas grįžta po 4 mėnesių, o kitas žaidėjas galbūt kažko nepadaro iki galo ir užtrunka daug ilgiau. Man sakė, kad laikotarpis yra apie 5 mėnesius, bet gali būti visaip. Manau, kad man viskas gerai bus.

– Kas jums yra didžiausias pavyzdys šioje situacijoje?
– Kaukėnas. Jis man visada imponavo kaip žaidėjas dėl savo charakterio ir sugebėjimo kažkokiais būdais atsistatyti po traumų greičiau nei kiti. Kol kas nežinau, kaip jis tai padarė, bet bandysiu paskambinti jam pačiam ir paklausti. Noriu gauti kuo daugiau informacijos, kaip atsistatyti po tos traumos, kad ją greičiau įveikti.

– Kas nutiko tame epizode, kai patyrėte traumą?
– Mano idėja buvo blokuoti metimą, bet tiesiog pataikiau ne į kamuolį, o į lentą. Ranka liko prie lentos, o pats buvau palindęs po ja. Tada nepamenu nieko – nei kaip nukritau, visiškai nieko. Atsigavau po to, kai man suleido nuskausminamųjų. Tada šiek tiek atslūgo ir galėjau blaiviai mąstyti. Atsistojau ir išvažiavome į ligoninę. Ten sutvarkė petį, o kitą dieną važiavau į Kauną pas traumatologus.

Ten viską gerai sudėliojome – dabar mano karjeroje laukia naujas ir nelengvas etapas. Reikia jį priimti kaip naują iššūkį – ar turi laimėti kažką, ar grįžti po kažko. Mano karjeroje iššūkių buvo nemažai, todėl stengiuosi vis po truputį lipti į viršų. Nemanau, kad čia reikia nervintis, nes patirtos rodo, jog nuo to niekas greičiau neįvyks.

– „Lietkabelis“ priims visas rungtynes LKL iki šiol laimėjusį „Žalgirį“. Ar yra galimybių nutraukti jų pergalių seriją?
– Manau, kad šansų tikrai yra. Viskas priklausys nuo mūsų – „Žalgiris“ žaidžia intensyviu tvarkaraščiu ir treneris puikiai žino, kaip tai išnaudoti geriausiai. Atvyksiu palaikyti komandą pats ir kviečiu visus sirgalius taip pat prisijungti.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris