Lemiamu metu tritaškiais prabilusi „Juventus“ laimėjo Pasvalyje
LKL/BNS nuotr.

Lemiamu metu tritaškiais prabilusi „Juventus“ laimėjo Pasvalyje

Autorius: LKL.LT
2020-01-05

Utenos „Juventus“ komanda (9/8) pataikė šešis tolimus metimus per paskutinį kėlinį ir taip „Betsafe–LKL“ pirmenybėse svečiuose 84:72 (22:21, 14:22, 19:17, 29:12) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (5/12) ekipą.

„Pieno žvaigždės“ didžiąją mačo dalį turėjo trapų pranašumą, kuris trečiame kėlinyje buvo pasiekęs 9 taškus – 49:40. Nors baudų metimus „Juventus“ išnaudojo ne visus, deficitas po truputį mažėjo ir ketvirto kėlinio pradžioje siekė vos tašką – 59:60.  

Kelių tritaškių dėka uteniškiai perėmė iniciatyvą (73:66), o dar vienas Igno Vaitkaus metimas iš toli skirtumą pavertė jau dviženkliu – 78:68. Galiausiai pergalę įtvirtino Mariaus Runkausko trečiasis tolimas šūvis.

Gediminas Petrauskas neliko patenkintas Johno Gillono sprendimais ir jį pats išsiuntė į rūbinę, dar likus žaisti 7 minutes. Tiesa, prabėgus kiek daugiau nei 2 minutėms legionierių treneris vėl grąžino ant suolo.

Nuo gruodžio 1 dienos „Juventus“ ekipa laimi penktą mačą iš šešių – nusileido tik Kauno „Žalgiriui“.

Utenos komandai 16 taškų pridėjo Gytis Radzevičius (2/2 trit.), 15 – Vytautas Šulskis (3/6 trit.), po 13 – M. Runkauskas (3/6 trit.) ir I. Vaitkus (3/8 trit.), 12 – Žygimantas Skučas.

„Pieno žvaigždėms“ 16 taškų pelnė Miha Lapornikas (5 rez. perd.), po 13 – Paulius Petrilevičius bei Malcolmas Grantas.

G. Petrauskas po susitikimo išskyrė didžiausią savo ekipos bėdą.

„Ketvirtas kėlinys – mūsų eilinė bėda. Mes negalime pirmauti 10 taškų, žaidžiame lygiai taip pat, nepasimokome iš savo klaidų. Dar daugiau dirbsime ta linkme, bet per treniruotes sunku priderinti situaciją, kai pirmauji 10 taškų. Tada prasideda kvaili sprendimai ir tai atsiliepia gynybai.

Mes nesame gynybinė komanda, esame  daug priklausomi nuo puolimo. Jei ketvirtame kėlinyje jo nerandame, daug metame su sirena, o varžovams su dviem deriniais leidžiame mesti 29 taškus, turime didelę problemą“, – sakė „Pieno žvaigždžių“ strategas.

„Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas pasidžiaugė savo komandos progresu ir pergalingu etapu didžiuotis neskubėjo, kadangi kiekvienas mačas jam – nauja istorija.

„Padėkojau Ignui, kad jis sužaidė geriausias rungtynes. Jis atsakė, kad pagauna ritmą ir tai, ko aš noriu iš jo. Ar čia mes ant bangos, ar pradedame daryti sisteminius dalykus? Visi pradeda jausti, daryti tai, ką turime daryti, dėl to man smagu, o banga ar ne banga...

Į krepšinį žvelgiu taip: negalvoju, kad yra bangos, galvoju, kad kiekvienos rungtynės yra nauja istorija ir komandą turi užvedinėti iš naujo. Jei tik pagalvosi, kad esi ant bangos, greitai būsi po banga“, – sakė Ž. Urbonas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris