Ar įsibėgėjęs „Lietkabelis“ gali apkartinti „Žalgirio“ sezoną?
LKL / BNS nuotr.

Ar įsibėgėjęs „Lietkabelis“ gali apkartinti „Žalgirio“ sezoną?

Autorius: LKL.lt
2020-01-14

„Jei rinktumėmės pagal paskutines rungtynes, Kauno „Žalgiriui“ labiausiai tinka Panevėžio „Lietkabelis“ pagal galimybę sukurti intrigą“, – įsitikinęs krepšinio ekspertas Rūtenis Paulauskas.

„Lietkabelis“ pastaraisiais sezonais buvo ketvirta geriausia komanda Lietuvoje, tad svarbiausiose kovose panevėžiečiai pusfinalyje nuolat sutikdavo „Žalgirį“.

Tikėtina, kad taip bus ir šiemet – jei sėkmingai įveiks Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalį, „Lietkabelis“ ir „Žalgiris“ surems ginklus šio turnyro pusfinalyje.

VIRGINIJUS ŠEŠKUS
Prienų pavyzdys prieš kelerius metus parodė, kad netikėtumo faktorius gali būti.

Finalo ketvertas vasario 15-16 d. vyks Klaipėdoje, tad nė viena komanda neturėtų namų aikštės pranašumo.

Ar tai žada intrigą?

„Vienos rungtynės daug ką gali pakeisti, – įsitikinęs R. Paulauskas. – Pernai finalas parodė, kad prognozės paverčiamos niekais.“

„Prienų pavyzdys prieš kelerius metus parodė, kad kai vienerios rungtynės, tokia komanda kaip mūsų gali nugalėti du Eurolygos klubus per dvi dienas, tad netikėtumo faktorius gali būti“, – 2014-ųjų triumfą LKF taurės turnyre prisiminė Virginijus Šeškus.

Vis dėlto jis neabejoja, kad „Žalgiris“ šiuo metu yra stipriausia jėga Lietuvoje.

„Kai vyks rungtynės dėl trofėjaus, „Žalgiris“ parodys savo veidą, – įsitikinęs V. Šeškus. – Jei susikaupia, ji yra stipresnė komanda už visas kitas.“

„Žalgiris“ Citadele KMT ketvirtfinalį su „Šiauliais“ pradės kitą antradienį, „Lietkabelis“ jau žaidė pirmas rungtynes Pasvalyje su „Pieno žvaigždėmis“ ir įgijo 6 taškų pranašumą.

RŪTENIS PAULAUSKAS
Šiandien „Lietkabelis“ pagal yra vienas rimčiausių kandidatų būti finale.

Užtat „Betsafe–LKL“ pirmenybėse „Lietkabelis“ pastaruoju metu dominuoja, o tai įrodo šeštadienį pasiekta pergalė prieš Klaipėdos „Neptūną“ 38 taškų persvara.

R. Paulausko nenustebino, kad įpusėjus „Betsafe–LKL“ čempionatui „Lietkabelis“ yra antras ir sykį per du ratus įveikė čempioną „Žalgirį“.

„Jiems pirmiausia pavyko rasti gerą trenerį, – LKL.lt sakė R. Paulauskas. – Pavyko pakviesti darbščius, atsakingus ir motyvuotus žaidėjus. Padarius mažai klaidų komplektacijoje ši komanda stipriai ūgtelėjo.

Visi žinome, kad rinkoje trūksta įžaidėjų, o „Lietkabelis“ šį klausimą sprendžia kaip ir „Žalgiris“: jei negali įpirkti, darai įžaidėją iš turimų krepšininkų. „Žalgiris“ taip įžaidėju padarė Thomasą Walkupą, „Lietkabelis“ tą daro iš Tomo Dimšos, Pauliaus Valinsko ir Margirio Normanto. Ir manau, kad jie susitvarko.

Dar svarbus žmogus tas, kurį pasikviečia treneris. Željko Šakičiaus atėjimas įtvirtino dar vieną veiksnį – lyderio būvimą. Kitas komponentas – Martyno Sajaus ir Gabrieliaus Maldūno geras žaidimas. Visa tai leidžia komandai pajusti, kad gali nugalėti bet ką, užauga pasitikėjimas ir visa tai virsta rezultatais.

Šiandien „Lietkabelis“ pagal psichologiją, ambicijas ir turimus žaidėjus yra vienas rimčiausių kandidatų būti finale.“

V. Šeškus turi savo nuomonę – jis vis dar mato dėl antros vietos kovojančias „Ryto“ ir „Neptūno“ komandas.

„Nemanau, kad „Lietkabelis“ yra antra komanda Lietuvoje, – pabrėžė LKL ekspertas. – Jiems trūksta įžaidėjo ir komanda rizikuoja žaisdama be jo, tačiau dabar yra ant bangos ir tuo naudojasi. Šį savaitgalį laukia labai įdomus susitikimas tarp „Juventus“ ir „Lietkabelio“, bus labai įdomu pažiūrėti.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris