„Rytas“ užtikrintai apgynė tvirtovę nuo „Neptūno“ krepšininkų
LKL/BNS nuotr.

„Rytas“ užtikrintai apgynė tvirtovę nuo „Neptūno“ krepšininkų

Autorius: LKL.LT
2020-01-18

Vilniaus „Rytas“ (13/6) laiku užkūrė puolimą ir „Betsafe–LKL“ rungtynėse namuose 92:69 (21:16, 27:22, 30:18, 14:13) užtikrintai susitvarkė su Klaipėdos „Neptūnu“ (10/9).

Du kėlinius „Neptūnas“ rimčiau laikėsi kovoje ir „Ryto“ vis įgaunamą dviženklę persvarą sumažindavo. Tačiau trečiasis ketvirtis sostinės ekipą artino prie pergalės. „Rytas“ sužaidė geriausias savo 10 minučių puolime ir taip atitrūko 78:56, o per likusį laiką varžovams pakurstyti intrigos neleido.

Turnyro lentelėje „Rytas“ šiuo metu vėl yra antroje pozicijoje, tuo tarpu „Neptūnas“ krito į penktąją. Jį aplenkė Utenos „Juventus“ (11/8).

„Rytui“ 19 taškų pridėjo Arnas Butkevičius, 15 – Dovis Bičkauskis, po 14 – Cameronas Bairstow (7 atk. kam.) ir Evaldas Kairys.

Mindaugas Girdžiūnas ir Terrellas Holloway’us išsiskyrė 7 rezultatyviais perdavimais.

Martynui Echodui mačas baigėsi sužaidus kiek daugiau nei 3 minutes, kadangi jis susižeidė pėdą. Išsamesni tyrimai aukštaūgio laukia pirmadienį, bet lūžių medikai kol kas užfiksavę nėra. 

„Neptūnas“ pataikė 8 tolimus metimus iš 23, o 5 iš jų pridėjo be klaidų iš toli atakavęs Tomas Delininkaitis. Iš viso jo sąskaitoje – 18 taškų. Jis – rezultatyviausias „Neptūno“ gretose.

Dviženklį taškų skaičių taip pat surinko tik Osvaldas Olisevičius (12 tšk.), 8 pelnė Deividas Gailius, 7 – Žygimantas Janavičius.

Dainius Adomaitis po mačo džiaugėsi savo komandos pasirodymu ir visus šansus išnaudojusiais žaidėjais.

„Jei žaisime su tokiais skaičiais – 69 varžovų taškai ir 27 mūsų rezultatyvūs perdavimai – būsime komanda, prieš kurią bus sunku laimėti. Kodėl anksčiau mūsų problemos buvo? Nes gynyboje skaičiai buvo per dideli. Šiandien vyrai šaunuoliai – žaidė agresyviai, nepralaimėjome dvikovų vienas prieš vieną. Vienintelis dalykas, kuris gali netenkinti, tai Delininkaičio tritaškiai. Klaipėdoje buvo 4 iš 4, šiandien – 5 iš 5“, – sakė jis.

„Neptūno“ strategas Tomas Rinkevičius apgailestavo, kad jo komanda nepasipriešino labiau.

„Rungtynės iš pradžių nežadėjo tokio scenarijaus, manau, kad buvome pasiruošę kovai. Kažkas suveikė, kažkam pritrūko sėkmės pirmoje pusėje, o antroje trūko protingesnių sprendimų puolime, ko anksčiau dažnai nepasitaikydavo. „Rytas“ tuo pasinaudojo, sukūrė greitų atakų, kuriose jie yra stiprūs. Dėl to turėjome problemų ir gynyboje“, – teigė treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris