Staigmena: „Šiauliai“ Kaune sudavė antausį „Žalgiriui“
LKL/BNS nuotr.

Staigmena: „Šiauliai“ Kaune sudavė antausį „Žalgiriui“

Autorius: LKL.lt
2020-01-19

Slogiai startavęs, varžovus į priekį paleidęs bei jų taip ir nepagavęs Kauno „Žalgiris“ (17-2) patyrė savo pirmąją „Betsafe-LKL“ nesėkmę namuose.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius nustebino Antano Sireikos vadovaujami „Šiauliai“ (6-13), kurie svečiuose iškovojo sensacingą pergalę 86:83 (17:23, 26:14, 20:20, 23:26).

Nugalėtojus į priekį vedė Evaldas Šaulys, kuris lemiamu metu smeigė tris tritaškius, o iš viso surinko 20 taškų ir 26 naudingumo balus.

Rezultatyviausią karjeros LKL mačą žaidęs Aurimas Urbonas pridėjo 17 taškų ir 17 naudingumo balų, o šeimininkų gretose išsiskyrė 18 taškų (6/10 trit.) įmetęs Artūras Milaknis.

Du kėlinius taškas į tašką su favoritais žaidė „Šiauliai“ po pertraukos pradėjo juos stebinti bei įgijo dviženklį pranašumą 54:43, kurį išsaugojo iki ketvirtojo kėlinio.

Nors lemiamo ketvirčio viduryje „Žalgiris“ pasivijo 68:70, įsisiautėjęs ir tris didelės svarbos tritaškius pataikęs Evaldas Šaulys atstatė dviženklę svečių persvarą 81:70.

A. Milaknio tolimų metimų dėka kauniečiai kovojo iki galo ir per dvi minutes priartėjo 78:81, tačiau paskutinėmis sekundėmis „Šiauliai“ išsaugojo dramatišką pergalę taiklių baudų metimų serijos dėka.

Antrą kartą per du LKL mačus suklupę šalies čempionai kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 29:41, o mažesnis klaidų skaičius (15:20) išsigelbėti nepadėjo.

„Labai džiugu, seniai buvome laimėję. Tokias stipresnes ar geresnes rungtynes. Labai džiaugiuosi už tuos vyrus, kurie kovėsi aikštelėje, kurie patikėjo. Kaip sakiau prieš rungtynes, daugiau spinduliuokime gėrio, vienas kitam linkėkime gero, taip galima prisijaukinti tą Fortūną“, – sėkmės priežastis aiškino A. Sireika.

„Turiu prisiimti atsakomybę kaip komandos vyriausiasis treneris, – sakė Š. Jasikevičius, – Neparuošiau komandos, jau eilę kartų į LKL rungtynes mes žiūrime pro pirštus. Tai yra logiška, nes mums geriau sekasi Eurolygoje, žaidėjai pasijunta, kad kažkuriuo momentu yra labai geri. Vaizdas aikštelėje momentais tikrai buvo kraupus.“

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 18 (6/10 trit.), Zachas LeDay 17, Edgaras Ulanovas 15 (8 atk. kam.), Paulius Jankūnas ir K.C. Riversas po 8, Lukas Lekavičius 7.

„Šiauliai“: Evaldas Šaulys 20, Aurimas Urbonas 17, Rokas Gustys (10 atk. kam.) ir Antanas Udras po 14, Justas Furmanavičius 10, Benas Griciūnas 8 (8 atk. kam.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris