Ketvirtajame kėlinyje spurtavęs „Nevėžis“ iškovojo pirmąją pergalę išvykoje
LKL/BNS nuotr.

Ketvirtajame kėlinyje spurtavęs „Nevėžis“ iškovojo pirmąją pergalę išvykoje

Autorius: LKL.lt
2020-01-19

Neįtikėtina atkarpa antroje ketvirto kėlinio pusėje padėjo Kėdainių „Nevėžio“ (6-13) krepšininkams iš Alytaus grįžti su įspūdinga pergale – lemiamu metu spurtavę Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai „Sintek–Dzūkiją“ (6-13) nugalėjo 87:86 (17:24, 19:26, 25:22, 26:14) ir taip atsiplėšė nuo lentelės dugno.

Pergalių skaičiumi susilyginę su „Šiauliais“ ir tais pačiais alytiškiais, Kėdainių krepšininkai turi 6 laimėjimus ir su Saulės miesto bei Dzūkijos komandomis dalinasi 7-9 pozicijas. Paskutinėje vietoje liko 5 pergales turinti Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa.

Nevėžis pagaliau nuėmė net du sezono prakeiksmus – pirmą kartą sezone iškovojo pergalę išvykoje bei pirmą kartą po dviejų nesėkmių palaužė alytiškius.

Pergalę kėdainiškiams garantavo puikiai sužaista antra ketvirto kėlinio pusė. Beveik visas rungtynes atsilikinėję dviženkle persvara, svečiai lemiamu metu išprovokavo net kelias varžovų klaidas, spurtavo 12:1 ir išlygino rezultatą (82:82).

Dzūkus lemiamu metu ištraukti bandė tritaškį su pražanga pataikęs Chauncey Collinsas (86:82), tačiau tada iniciatyvos ėmėsi Julius Kazakauskas.

Visų pirma jis sušvelnino atsilikimą (84:86), o vėliau, alytiškių metimui net nesiekus lanko, tas pats J. Kazakauskas, likus žaisti tris sekundes, pelnė du taškus su pražanga ir pirmą kartą persvėrė rezultatą savo komandos naudai (87:86).

Paskutinė alytiškių ataka nebuvo sėkminga ir kėdainiškiai namo išvyko su pergale.

Alytiškių neišgelbėjo net ir eilines puikias rungtynes sužaidęs ekipos įžaidėjas Ch. Collinsas. Šį kartą amerikietis surinko 25 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir 8 kartus rezultatyviai asistavo komandos draugams, taip iš viso surinkdamas 35 naudingumo balus ir pakartodamas asmeninį sezono rekordą.

Alytiškių komandos gretose šiame mače taip pat debiutavo Tautvydas Lydeka. 36-erių veteranas pirmose savo rungtynėse su Alytaus komandos marškinėliais žaidė 13 minučių ir per jas spėjo surinkti 11 taškų ir 8 naudingumo balus.

Po pergalės „Nevėžio“ treneris Marius Kiltinavičius džiaugėsi dėl pirmojo iškovoto taško varžovų arenoje.

„Norėčiau pasveikinti, pirma mūsų pergalė išvykoje. Vėl pradėjome su tuo pačiu išvykų sindromu, nesugebėjome atrasti priežasties, kodėl išvykoje pradedame su nuliu energijos, bet į trečią ir ketvirtą kėlinį grįžome su tikėjimu, energija ir tas tikėjimas mus ištraukė.

Būtų užtekę trumpam pagalvoti, kad pralošėme, ir tikrai nebūtume ištraukę. Ačiū žaidėjams už tikėjimą ir kovojimą iki galo“, – su šypsena veide kalbėjo M. Kiltinavičius.

Tuo tarpu alytiškių strategas Valdemaras Chomičius liejo apmaudą dėl paskutinių mačo minučių.

„Praradome kamuolius ten, kur nereikia. Blogi sprendimai, skuboti metimai ir trys ar keturios klaidos be nieko. Net nėra paaiškinimo. Patys atidavėme rungtynes varžovams į rankas, kokie čia gali būti pasiteisinimai.

Tokios situacijos, kurias išmokyti labai sunku, turi pats būti aikštelėje. Bet noriu pasveikinti varžovus su pelnyta pergale“, – sakė V. Chomičius.

„Sintek–Dzūkija“: Ch. Collinsas 25 (6 atk. kam., 8 rez. perd., 35 naud.), Gabe`as Devoe 15, Paulius Danisevičius 14, T. Lydeka 11;

„Nevėžis“: Laurynas Beliauskas 17, Georgios Kalaitzakis 16, Kristupas Žemaitis 13, Panagiotis Kalaitzakis ir J. Kazakauskas po 10;

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris