Šiauliuose – įspūdingas Roko Gusčio pasirodymas ir nervingas „Žalgirio“ revanšas
LKL/BNS nuotr.

Šiauliuose – įspūdingas Roko Gusčio pasirodymas ir nervingas „Žalgirio“ revanšas

Autorius: LKL.lt
2020-01-21

Kauno „Žalgiriui“ antradienį pavyko Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio batalijas pradėti pergale. Kauniečiai išvykoje 85:79 (20:15, 17:25, 26:16, 22:23) palaužė vėl atkakliai besipriešinusius „Šiaulius“.

„Šiaulių“ ekipai nepakako įspūdingą pasirodymą surengusio Roko Gusčio indėlio. Antano Sireikos auklėtinis sužaidė geriausias savo rungtynes Šiauliuose – 22 taškai, 16 atkovotų kamuolių ir 37 naudingumo balai.

Lietuvis pagerino Citadele KMT atkovotų kamuolių rekordą, o visa „Šiaulių“ komanda pagerino atkovotų kamuolių puolime rekordą. Anksčiau jis priklausė Alytaus „Sintek–Dzūkijai“ (25). Šiauliečiai sugriebė net 26 kamuolius po varžovų krepšiu.

Pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ nuprausė varžovus po šaltu dušu – susikrovė 10 taškų pranašumą ir atrodė, jog prošvaisčių gali nelikti jau iki ilgosios pertraukos.

„Šiauliai“ nė neketino pasiduoti ir panaikinę skirtumą sugebėjo išsiveržti į priekį. Evaldas Šaulys, kaip ir sekmadienį, tempė komandą į priekį. Iki pertraukos gynėjas surinko 11 taškų. Jam gerai talkino ir Rokas Gustys, kuris buvo tikra uola po krepšiu – iki pertraukos atkovojo 6 kamuolius, o visa „Šiaulių“ komanda po 20 minučių kovos sugriebė net 11 kamuolių puolime.

Palyginimui, sekmadienio „Betsafe–LKL“ dvikovoje šiauliečiai per visas rungtynes puolime atkovojo 9 kamuolius.

„Žalgiris“ vėl rungtynes pradėjo su Roku Jokubaičiu starto penkete, tačiau Šarūno Jasikevičiaus planą sujaukė „Šiaulių“ sugrįžimas į rungtynes. Tai atspindėjo, jog Thomas Walkupas į aikštę žengė jau antrojo kėlinio pradžioje.

Po pertraukos žalgiriečiai padarė reikiamas išvadas. Skirtumas greitai ištirpo, o ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ turėjo dviženklį pranašumą (71:61). Nuo to momento šeimininkai vėl vertė aikčioti skeptikus. Rokas Gustys it tankas laužė „Žalgirio“ baudos aikštelę ir likus 2 minutėms rezultatas jau buvo lygus (75:75).

„Žalgirį“ išgelbėjo Edgaras Ulanovas ir Nigelas Hayesas. Puolėjai smeigė po tritaškį ir nusprendė rungtynių baigtį.

Itin svarbų vaidmenį puolime užėmė N. Hayesas. Amerikietis pataikė visus keturis mestus tritaškius, pridėjo 5 dvitaškius ir surinko 24 naudingumo balus. N. Hayesas sužaidė rezultatyviausias ir naudingiausias savo rungtynes Kauno „Žalgiryje“.

„Šiauliai“ ir „Žalgiris“ jau surėmė ginklus „Betsafe–LKL“ pirmenybėse prieš dvi dienas Kaune. Tada netikėtai 86:83 triumfavo svečiai iš šiaurės Lietuvos.

Antrasis ketvirtfinalio susitikimas tarp šių komandų vyks vasario 12-ąją Kaune. „Šiauliai“, norėdami patekti į finalo ketvertą Klaipėdoje, turi laimėti bent 7 taškų pranašumu.

„Aš džiaugiuosi, bet niekada nenoriu girti. Džiaugiuosi. Sezono pradžioje buvo toks malonus, tvirtas vyras. Nenoriu apkalbėti, bet noriu, jog taip žaistų visada. Tai tikrai nebuvo pati geriausia jo versija. Yra dalykų, kuriuos jis gali daryti geriau“, – fenomenalų R. Gusčio pasirodymą pakomentavo šiauliečių strategas A. Sireika.

„Pergalė tikrai nesaldi. Nemalonu, jog du kartus per tris dienas mus apstumdė ir norėjo labiau laimėti, geresnį krepšinį žaidė už mus. Reikia pripažinti, jog ir geriau treniruoti buvo. Gerai, kad laimėjome, bet yra pralaimėjimai, kurie džiugina ir yra pergalių, kurios nedžiugina. Tikriausiai tai buvo pastarasis variantas“, – rungtynes reziumavo Kauno ekipos vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

„Šiauliai“: R. Gustys 22 (16 atk.kam., 6/12 met., 37 naud. bal.), Keron Deshields 14 (7/16 dvit.), E. Šaulys 13 (0/4 trit.) taškų.

„Žalgiris“: N. Hayesas 22 (4/4 trit., 24 naud. bal.), E. Ulanovas 21 (5/6 trit., 23 naud. bal.), Zachas LeDay 10 taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris