LKL akademijoje – darbas su „Žalgiriu“, atsiveriančios galimybės ir pirmieji iššūkiai
Foto: LKL

LKL akademijoje – darbas su „Žalgiriu“, atsiveriančios galimybės ir pirmieji iššūkiai

Autorius: Gabrielė Svetikaitė, LKL akademija
2020-01-29

Esu Gabrielė Svetikaitė, viena iš vienuolikos LKL penktosios laidos akademijos studentų. Per daugiau nei trejus studijų metus ieškojau savęs bandydama jėgas įvairiose veiklose, susijusiose su renginių organizavimu, marketingu ir komunikacija.

Meilė krepšiniui ir susidomėjimas sporto vadyba bėgant metams vis augo, todėl ieškodama galimybių įgyti patirties šioje srityje nutariau, kad rudenį prisijungsiu prie LKL akademijos.

Šiais metais atranka vyko dviem etapais. Pirmame etape atsakinėjome į anketoje pateiktus klausimus, antrame –  dalyvavome pokalbyje su projekto vadove Ugne Paškevičiūte. Iš pirmo žvilgsnio viskas skamba paprastai, bet taip nebuvo – abu atrankos etapai pareikalavo daug pastangų ir laiko.

Jų metu gautos užduotys atskleidė kandidatų kūrybingumą, žinias apie akademijos veiklą bei parodė, kokių tikslų ir ambicijų vedami norime čia būti. Niekada nepamiršiu emocijų po pirmojo susitikimo su vadove. Išėjus apėmė jaudulys ir baimė, jog nepateksiu. Net negalėjau aiškiai prisiminti, kas vyko pokalbio metu.

Pagaliau, po kelių dienų laukimo, oficialioje lygos „Instagram“ paskyroje Ignas Grinevičius, LKL TV kūrybos vadovas, paskelbė laiminguosius. Tarp jų buvau ir aš! Širdis degė dideliu džiaugsmu, mintyse suvokiau, kad mano gyvenime prasideda dar vienas naujas ir ilgai lauktas etapas.

LKL akademija – krepšinio sezono trukmės praktika, kurios metu savas patirtis ir kasdien išmokstamas pamokas pritaikome atlikdami įvairiausias užduotis. Akademikai – skirtingų sričių studentai, todėl mūsų turimos teorinės žinios skiriasi.

Įdomiausia tai, kaip būdami tokie skirtingi, sugebame susivienyti ir atlikti daug skirtingų, iš komforto zonos verčiančių išlipti užduočių. Galvodami, kurdami ir darydami mes tobulėjame, mokomės vieni iš kitų bei pildome savo patirčių bagažą.

Šį sezoną akademija startavo su nauja rubrika „Iš arti“. Išsikėlėme tikslą pakalbinti po du žaidėjus iš kiekvienos „Betsafe–LKL“ komandos atskleidžiant jų pomėgius, patirtį ir dar niekam nežinomus faktus. Pirmaisiais šios rubrikos pašnekovais tapo Kėdainių „Nevėžio“ klube žaidžiantys perspektyvieji graikai broliai Panagiotis ir Giorgios Kalaitzakiai.

Su akademike Paulina turėjome gerai pasirengti pokalbiui, susipažinti su jų asmenybėmis, patirtimi ir pasiruošti klausimus. Pokalbio dieną į Kėdainių areną atvykome kiek anksčiau, tačiau iki interviu likusio laiko nešvaistėme: stebėjome, kaip vyksta komandos treniruotė, dar kartą patikrinome sugalvotus klausimus, paruošėme įrangą ir nekantraudamos laukėme mūsų pašnekovų.

Kupinas nuoširdžių ir šmaikščių brolių atsakymų, pokalbis praėjo sklandžiai. Šis interviu man visada išliks įsimintinas, nes yra pirmasis, kurio metu teko kalbinti „Betsafe–LKL“ žaidžiančius krepšininkus. Smalsu, kur ateitis nuves brolius Kalaitzakius ir mus, jaunuosius akademikus.

Kolegė Agnė taip pat bendravo su „Betsafe–LKL“ krepšininkais. Per šį laikotarpį akademijoje ji parengė interviu su Utenos „Juventus“ žaidėju Ignu Vaitkumi, „Nevėžio“ sporto direktoriumi Virginijumi Bulotu ir TV reportažą su Kėdainių ekipos atstovu Laurynu Beliausku.

Šios užduotys Agnei buvo tikras iššūkis bei didžiulė atsakomybė – reikėjo paruošti straipsnį, kurį publikuos LKL, jį skaitys plati auditorija, o TV reportažą rodys BTV televizija.

Agnė džiaugiasi atliktomis užduotimis ir žvelgia į ateitį su dar didesniu noru tobulėti: „Mėgstu gyventi pagal planą ir jo griežtai laikytis. Tačiau LKL akademija atvėrė akis ir parodė, jog realiame gyvenime joks planas neegzistuoja! Per vieną akimirką viskas gali apsiversti aukštyn kojom, o tu tam turi būti pasiruošęs. Dar mokausi taip gyventi, bet viskas yra išmokstama, kai labai to nori. O aš noriu!“

Kiekvieną sezoną LKL akademijos projektas pasiūlo galimybę dirbti ir su „Betsafe–LKL“ klubais bei jų projektais. Mano kolegai Karoliui teko atsakomybė įgyvendinti įdomią ir atsakingą užduotį, kurią pateikė Kauno „Žalgirio“ klubo administracija. Kartais nepagalvojame, kad tokios detalės, kaip pramogos sirgaliams rungtynių pertraukų metu gali būti analizuojamos ir vertinamos, tam, kad jų kokybė atitiktų aukščiausius reikalavimus.

Karolis kartu su komanda atsakingai vykdo šią užduotį kiekvienų „Žalgirio“ namų rungtynių metu bei teikia ataskaitas ir siūlymus administracijai, kad arenos užkulisiuose esančios pramogos sirgaliams taptų dar patrauklesnės.

„Prisidėti prie tokios organizacijos kaip „Žalgiris“ veiklos ir kokybės gerinimo – nepamatuojama patirtis, atsakomybė ir įvertinimas. Džiaugiuosi, kad akademija suteikė tokį šansą ir didžiuojuosi komandos jau nuveiktais darbais.“ – teigė Karolis.

Esu laiminga, kad šiame projekte sutikau tiek daug skirtingų, įdomių, ryžtingų bei drąsių asmenybių. Viena jų – Raminta. „Žalgirio“ klubo administracija Ramintai patikėjo užduotį, kurios metu analizuojamas visos Lietuvos bendruomenių susidomėjimas krepšiniu bei pačiu „Žalgirio“ klubu.

Įdomu tai, kad ši užduotis apima visos Lietuvos teritoriją ir jos metu Raminta kartu su savo komanda bendravo net su 250 šalies bendruomenių. „Tai – ne tik neįkainojama galimybė prisidėti prie tokios organizacijos kaip „Žalgiris“, bet ir didelė atsakomybė, nes klubas patikėjo mūsų jėgomis ir davė visapusišką laisvę atlikti šią užduotį“.

LKL akademikai atlikdami praktiką gali ne tik įgyti nepamirštamų patirčių, bet ir sulaukti karjeros galimybių. Akademikė Ieva neseniai prisijungė prie Vilniaus „Ryto“ organizacijos ir kuria video turinį.

Apie šį šansą Ieva sako: „Esu labai laiminga, kad LKL akademijos dėka buvau pastebėta Vilniaus „Ryto“ komandos. Kol kas įspūdžiai tik patys geriausi, nes turiu galimybę dirbti su nuoširdžiais ir pozityviais žmonėmis. Tiesą sakant, iš pradžių bijojau sutikti dirbti, nes gimiau ir augau Marijampolėje, todėl maniau, kad mano akcentas bus problema.

Laimei, jog surizikavau. Nepaisant to, kad su „Ryto“ komanda dirbu dar neilgai, patirtis, kurią spėjau įgyti, yra neįkainojama. Šiuo metu mano darbas yra kalbėti apie būsimų „Ryto“ rungtynių akcentus, tačiau greitu metu bus naujienų!“

Akademija suteikia galimybę tobulėti ir išbandyti save naujose srityse. Kartu su komanda mokomės video montavimo paslapčių, ruošiame reklamos ataskaitas LKL rėmėjams, stebime rungtynes TV ekrane ir vykdome reklamų analizę.

Su akademikais juokaujame, kad po kelių reklamų analizių galime iš garso atskirti, kurio LKL rėmėjo reklama ką tik buvo parodyta BTV kanale. Mūsų grupės video filmukų prodiuseris Karolis, visada manęs, kad jo arkliukas – idėjų generavimas, dabar teigia, kad išėjęs iš komforto zonos gali padaryti bet ką: „Tai, kad nemoki, nereiškia, kad negali.“

Po viso vargo ir patirtų sunkumų, džiaugiamės mokymosi procesu, tačiau labiausiai didžiuojamės rezultatais ir atgarsiais, kurių sulaukiame LKL akademijos „Instagram“ paskyroje.

Prieš Kalėdas akademikės Grėtos iniciatyva išpildėme keturiolikmečio Karolio svajonę – padovanojome jam krepšinio batelius bei kamuolį, išmargintą „Žalgirio“ komandos parašais.

Tai buvo užduotis, skirta skatinti socialinę atsakomybę bei išpildyti kalėdinę svajonę jaunuolio, gyvenančio sudėtingomis sąlygomis. Akademikė Grėta sako: „Krepšinis nuo pat mažens užima didelę dalį mano gyvenime. Išpildyti svajonę, kuri skatina jaunuosius talentus neapleisti krepšinio ir jį kurti – įkvepia.“

Akademijoje dirbame sunkiai, nuolat mokomės ir tobulėjame, bet tikrai viskas nėra taip rimta. Kalėdinio susitikimo metu smagiai leidome laiką bei geriau pažinome vieni kitus.

Šventėje dalyvavęs Lukas sako: „Tai buvo labai prasmingai praleistas laikas su kolegomis. Žaisdami žaidimus vieni apie kitus sužinojome netikėtų faktų, daugelis iš jų privertė garsiai nusijuokti.“

Darbas su kūrybinga ir smagia komanda džiugina kiekvieną dieną, o iki šiol atlikti darbai rodo, kad LKL akademija yra geras asmeninis pasirinkimas ir tinkama erdvė atrasti save sporto vadybos srityje. 

Artimiausiu metu pradėsime ruoštis Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto renginiui. Laukia daug naujų atsakomybių, smagios patirties ir įspūdžių!

Naujienas apie akademijos studentų atliktus darbus, rubriką „Iš arti“ ir akimirkas iš akademikų praktikos pamatykite @lklakademija „Instagram“ paskyroje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris