Paskutinių sekundžių trileris Pasvalyje baigėsi sunkia „Žalgirio“ pergale
LKL/BNS nuotr.

Paskutinių sekundžių trileris Pasvalyje baigėsi sunkia „Žalgirio“ pergale

Autorius: LKL.lt
2020-02-01

Kauno „Žalgirio“ antras šio sezono vizitas Pasvalyje buvo kur kas sunkesnis. Iki ketvirtojo kėlinio vidurio atsilikinėję kauniečiai svečiuose 77:74 (27:24, 14:22, 13:14, 23:14) nugalėjo „Pieno žvaigždes“.

„Žalgiris“ ir toliau lieka vienvaldžiu „Betsafe–LKL“ lyderiu, o „Pieno žvaigždės“ nusileido į paskutinę 10-ąją poziciją.

Pirmoji rungtynių dalis „Žalgiriui“ klostėsi ne taip, kaip tikėtasi. Antrajame kėlinyje 8 taškų pranašumą įgiję kauniečiai nesugebėjo užsikurti, o „Pieno žvaigždės“ tuo pasinaudojo. Po dviejų kėlinių švieslentėje degė gan netikėtas rezultatas – 46:41 pasvaliečių naudai.

Prie to stipriai prisidėjo namų komandos užsieniečių Edgaro Lasenbergo ir Mike‘o Bruesewitzo duetas. Pastarasis per pirmuosius du kėlinius realizavo visus 4 mestus tritaškius, o E. Lasenbergas atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Žalgiris“, kaip ir visą sezoną, pirmoje rungtynių dalyje rėmėsi neįprasta rotacija. Aikštėje spėjo pasirodyti visi rungtynėms registruoti krepšininkai, o jaunasis žalgirietis Rokas Jokubaitis pirmą kėlinį sužaidė be keitimų.

R. Jokubaitis ir KC Riversas buvo naudingiausi „Žalgirio“ žaidėjai iki pertraukos – atitinkamai 10 ir 12 naudingumo balų.

Po pertraukos „Pieno žvaigždės“ ir toliau stebino. Tapo įprasta, jog „Žalgiris“ trečiajame kėlinyje palaužia varžovų viltis, tačiau namų komanda trečiajame kėlinyje turėjo 9 taškų pranašumą. Vis gi pradėjus tiksėti ketvirtojo kėlinio laikui „Žalgiris“ susiėmė.

Artūro Milaknio tritaškis ir Thomaso Walkupo dvitaškis persvėrė rezultatą (68:67). Minimalus skirtumas laikėsi iki pat rungtynių pabaigos, tačiau „Pieno žvaigždės“ retu šansu išplėšti pergalę nepasinaudojo.

Likus 24 sekundėms iki rungtynių pabaigos pasvališkiai atsilikinėjo 2 taškų skirtumu, tačiau Johnas Gillonas apmaudžiai paleido kamuolį į užribį. T. Walkupas prametė vieną baudos metimą, tačiau pasvališkiai ir šia galimybe nepasinaudojo – Miha Lapornikas nepataikė tritaškio.

„Žalgiriui“ šiose rungtynėse koją kišo prastas pataikymas iš toli. Kauniečiai realizavo 11 iš 31 tritaškio, o prastą pataikymą iliustravo snaiperio A. Milaknio tritaškių grafa (1/6 trit.).

Aiškaus lyderio „Žalgiris“ šeštadienį neturėjo. Daugiausiai taškų (15) įmetė Nigelas Hayesas, o dviženklį taškų skaičių perkopė dar trys žaidėjai – KC Riversas, Zachas LeDay ir T. Walkupas. Naudingumu išsiskyrė pastarasis – surinko 14 naudingumo balų.

„Pieno žvaigždžių“ sudėtyje dviženklį naudingumą perkopė visi startinio penketo nariai. Rezultatyviausiai šeimininkų gretose žaidė Miha Lapornikas (20 tšk.), o naudingiausiai Mike'as Bruesewitzas (19 naud. bal). Po pertraukos užsikirto Mike'o Bruesewitzo ranka – iki pertraukos 4 iš 4 tritaškių realizavęs amerikietis poto įmetė tik 1 iš 4.

„Pieno žvaigždės“ šeštadienį vertėsi be Laimono Kisieliaus ir Arvydo Šikšniaus. „Žalgirio“ rotacijoje vis dar trūksta Mariaus Grigonio.

„Pirmiausia, mūsų nusiteikimas buvo kitoks nei anksčiau. Atsakymas į kauniečių spurtą buvo geras. Mes kabinomės į rungtynes ir grįžome. Reikia suprasti ir „Žalgirio“ situaciją, nes jie turi dvi rungtynes laukiančias kitą savaitę. Nusiteikimo prasme, tai nebuvo gera jų koncentracija. Reikia tokių atveju bandyti įkasti. Ketvirtajame kėlinyje pajutome tą „Žalgirio“ dydį, kai jie pradėjo keistis ginamaisiais“, – rungtynes komentavo pasvaliečių strategas Gediminas Petrauskas.

„Sveikinu savo komandą su pergale, panašių rungtynių ir tikėjomės, nes Vilerbane rungtynės pareikalavo daug jėgų. Kaip visada, norėjosi duoti pažaisti visiems, bet situacija privertė daryti kitaip. Norėtųsi pasveikinti ir Pasvalio komandą, kuri tikrai žaidė nuostabų krepšinį. Jų greitis buvo fantastiškas šiandien. Palyginus su tuo, kai mes juos lengvai nugalėjome prieš porą mėnesių, tai vaizdas pasikeitė“, – varžovų pastangas įvertino „Žalgirio“ vyr. treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Pieno žvaigždės“: M. Lapornikas 20 (3/10 trit.), M. Bruesewitzas 17 (5/8 trit., 4 atk. kam.), Paulius Petrilevičius 12 taškų.

„Žalgiris“: N. Hayesas 15 (3/5 trit.), KC Riversas 13 (3/8 trit.), T. Walkupas (4 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Z. LeDay po 10 taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris