„Neptūno“ nesustabdė sezono pasirodymus surengęs „CBet“ duetas
LKL/BNS nuotr.

„Neptūno“ nesustabdė sezono pasirodymus surengęs „CBet“ duetas

Autorius: LKL.LT
2020-02-01

Laurynas Birutis ir Arnas Velička sužaidė geriausias sezono rungtynes „Betsafe–LKL“, tačiau jų atstovaujama Prienų „CBet“ (9/12) namuose 85:95 (18:25, 26:15, 20:33, 21:22) nusileido Klaipėdos „Neptūnui“ (11/9).

Perimti iniciatyvą „Neptūnas“ pradėjo nuo trečiojo kėlinio vidurio. Pataikė Osvaldas Olisevičius, vėliau – Gytis Masiulis ir Martynas Mažeika, o Tadas Sedekerskis baudomis skirtumą pavertė dviženkliu – 68:58.

Arno Veličkos ir Luko Ulecko šūviai gerino „CBet“ padėtį, o likus 2 minutėms komandas skyrė vos 3 taškai – 83:86. Vis tik tada Simas Galdikas buvo taiklus, G. Masiulis smeigė tritaškį, tad svarbiu metu „Neptūnas“ persvarą padidino – 91:83. Tai tapo lemtinga atkarpa, po kurios „CBet“ intrigos nebeatkūrė.

Deividas Gailius, šiek tiek susižeidęs čiurną dar antrajame kėlinyje, paliko aikštę ir į ją nebegrįžo.

A. Velička sužaidė rezultatyviausią sezono mačą (26) ir kartojo naudingumo rekordą (25). Tuo tarpu L. Birutis surengė efektyviausią sezono pasirodymą, pelnęs 25 taškus, atkovojęs 4 kamuolius, išprovokavęs 6 pražangas ir surinkęs 36 naudingumo balus.

Į „Neptūną“ grįžęs M. Mažeika per 15 minučių pridėjo 12 taškų, atkovojo 3 kamuolius, atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 16, Matas Jogėla 15, Žygimantas Janavičius 13, Martynas Mažeika 12, Andre Williamsonas ir Tadas Sedekerskis – po 10.

„CBet“: Arnas Velička 26, Laurynas Birutis 25, Lukas Uleckas 10 (7 rez. perd.), Donatas Sabeckis 8.

„CBet“ treneris Mantas Šernius kalbėjo apie rungtynių trūkumą, veikiantį jo auklėtinius, kurie šįkart stokojo pasitikėjimo.

„Visas rungtynes jautėsi, kad būdami septintokais žaidžiame prieš devintokus. Savo pakelta galva, povyza jie psichologiškai buvo priekyje. Norint nugalėti „Neptūną“, turime užlipti ant jų – to nebuvo praktiškai visose rungtynėse. Reikėjo šiek tiek daugiau agresijos, raumenų, kraujo.

Neskaitėme žingsnio į priekį aikštėje ir turint nors menkiausią galimybę mesti, „Neptūno“ pasitikėjimas buvo didesnis. Taip jie sumetė sunkesnius metimus“, – sakė M. Šernius.

„Neptūną“ treniruojantis Tomas Rinkevičius pasidžiaugė savo auklėtinių charakteriu ir nauju papildymu – M. Mažeika, kuris „Neptūnui“ tapo dar vienu kovingumo pavyzdžiu.

„Rungtynės buvo greitos, sunkios, emociškos, tad reikia pasidžiaugti, kad komanda parodė charakterį. Nors gynyboje buvome kažkur mažesni, sugebėjome varžovus sustabdyti.

Birutis su Velička – ko gero vieni talentingiausių savo kartos žaidėjų Lietuvoje. Kažkur rizikavome, Velička puikiai įrodė, kad mūsų rizika buvo per didelė: gerai atakavo ir iš arčiau, ir iš toli. Jie su Laurynu sužaidė puikias rungtynes“, – kalbėjo „Neptūno“ strategas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris