Varžovų spaudimą paskutinėmis minutėmis atlaikęs „Rytas“ nugalėjo „Pieno žvaigždes“
LKL/BNS nuotr.

Varžovų spaudimą paskutinėmis minutėmis atlaikęs „Rytas“ nugalėjo „Pieno žvaigždes“

Autorius: LKL.lt
2020-02-08

Vilniaus „Ryto“ (15-7) krepšininkai pusantro kėlinio vargo su svečiais iš Pasvalio, tačiau tada surengė spurtą, po kurio nurūko tolyn ir, praktiškai nebesidairę atgal, iškovojo dar vieną pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate.

Sostinės krepšininkai „Pieno žvaigždes“ (6-16) nugalėjo 97:89 (25:23, 27:19, 23:18, 22:29).

Lemiamą spurtą vilniečiai inicijavo antrojo ketvirčio antroje pusėje – kelias atakas sėkmingai užbaigė Pako Cruzas, jam sėkmingai talkino Mindaugas Girdžiūnas ir Marekas Blaževičius ir į pertrauką „Rytas“ išėjo pirmaudamas 52:42.

Trečiajame kėlinyje vilniečių pranašumas buvo šoktelėjęs iki 20 taškų (72:52).

Paskutiniame ketvirtyje svečiai sugebėjo priartėti, vienu metu deficitą sumažino iki 6 taškų (69:75), tačiau „Rytas“ turėto pranašumo iš savo rankų neišleido, laiku susigrąžino rungtynių kontrolę į savo rankas ir, vėl įgavę dviženklę persvarą, pridėjo į savo sąskaitą dar vieną pergalę.

Tokiu būdu „Rytas“ pratęsė įspūdingą seriją – prieš Pasvalio krepšininkus sostinės ekipa jau yra laimėjusi 19 rungtynių paeiliui.

Paskutinį kartą „Pieno žvaigždės“ tarpusavio dvikovą buvo laimėjusios dar 2016-aisiais.

Vilniečius į pergalę vedė rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Mindaugas Girdžiūnas. Įžaidėjas surinko 24 taškus ir sukaupė 16 naudingumo balų.

Taip pat geriausias savo sezono rungtynes sužaidė ir vilniečių centras Marekas Blaževičius. Šis surinko 14 taškų, sugriebė 7 atšokusius kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą.

Tuo tarpu su Pasvalio komandos apranga pirmą kartą šiame sezone į aikštelę išbėgo Justas Tamulis. Jis rungtyniavo 21 minutę ir per tą laiką spėjo įmesti 11 taškų ir surinkti 7 naudingumo balus.

Po pergalės vilniečių treneris Dainius Adomaitis teigia, jog džiaugiasi savo auklėtiniais, tačiau nėra patenkintas dėl banguoto žaidimo.

„Žaidimas pasidarė vėl per daug banguotas. Kai susikrauname persvarą, privalome žaisti žymiai solidžiau, nedaryti tų klaidų, ypatingai gynyboje. Tai yra metikų komanda, bet vėl, pas mus dabar žaidžia jauni žaidėjai.

Aš eilinį kartą galiu pasakyti, kad žemai lenkiu galvą prieš žaidėjus. Kiekvienas žaidėjas atsiduoda, o tokioje situacijoje tai yra svarbiausia“, – svarstė D. Adomaitis.

Tuo tarpu Pasvalio komandos strategas Gediminas Petrauskas akcentavo, jog nepavyko rasti tinkamos gynybos sistemos.

„Tikrai, kažkiek pirmame kėlinyje dar buvome arčiau, bet paskui davėme persvarą ir sugrįžti sunku. Pas mus ta rotacija nėra didžiulė, bandėme skirtingas gynybas, bet neradome vienos gynybos, ties kuria galėtume užsikabinti.

Varžovų treneris iškart reaguoja ir baudžia mus ties tomis situacijomis. 97 praleisti taškai pasako viską apie rungtynes – gynyboje jos mums buvo tikrai prastos, nepanaudojome daug pražangų. Puolimas nebuvo blogas, žiūrint į visas rungtynes. Trečiojo kėlinio pirmoje pusėje žaidėme labai neagresyviai, mažiau aštrinome žaidimą, tada jie pabėgo“, – atviravo G. Petrauskas.

„Rytas“: Mindaugas Girdžiūnas 24, Pako Cruzas 18, Marekas Blaževičius 14 (7 atk. kam.), Deividas Sirvydis 9;

„Pieno žvaigždės“: Johnas Gillonas ir Arvydas Šikšnius po 14, Miha Lapornikas ir Michaelas Bruesewitzas po 13, Justas Tamulis 11;

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris