V. Čeponis įsitikinęs: „Nepatekimas į KMT finalo ketvertą „Rytui“ būtų tragedija“
LKL/BNS nuotr.

V. Čeponis įsitikinęs: „Nepatekimas į KMT finalo ketvertą „Rytui“ būtų tragedija“

Autorius: LKL.lt
2020-02-09

„Rytui“ nepatekimas į finalo ketvertą būtų tragedija – taip sako „Betsafe–LKL“ komentatorius Vaidas Čeponis prieš atsakomąsias Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynes tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ komandų.

Į turnyro finalo ketvertą pateks tik viena iš šių komandų – tai bus arba du kartus taurės laimėtojas ir šiemet titulą ginantis „Rytas“, arba bene karščiausia šiuo metu lygos komanda „Juventus“.

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
1-os ketvirtfinalio rungtynės
Lapkričio 27 d. 89:92 C pora: „Sintek–Dzūkija“–„Neptūnas“
Gruodžio 19 d.  72:78 D pora: „Pieno žvaigždės“–„Lietkabelis“
Sausio 2 d. 85:81 B pora: „Juvenus“–„Rytas“
Sausio 21 d. 79:85 A pora: „Šiauliai“–„Žalgiris“
2-os ketvirtfinalio rungtynės
Antradienį 18 val. C pora: „Neptūnas“–„Sintek–Dzūkija“
Antradienį 20 val. B pora: „Rytas“–„Juventus“
Trečiadienį 18 val. D pora: „Pieno žvaigždės“–„Lietkabelis“
Trečiadienį 20 val. A pora: „Žalgiris“–„Šiauliai“
Finalo ketvertas Klaipėdos „Švyturio“ arenoje
Vasario 15 d. Pusfinaliai: A-D pora; B-C pora
Vasario 16 d. Rungtynės dėl 3 vietos ir finalas

Atsakomosios ketvirtfinalių rungtynės vyks ateinantį antradienį ir trečiadienį. Intrigos galima tikėtis – nė viena komanda neįgijo didesnės nei 10 taškų persvaros per pirmas rungtynes.

Vis dėlto V. Čeponis įsitikinęs, kad daugiausia intrigos bus „Ryto“ ir „Juventus“ akistatoje. Uteniškiai tik šeštadienį patyrė pirmą nesėkmę 2020-aisiais – neprilygo teigiamai į trenerio pasikeitimą sureagavusiam Klaipėdos „Neptūnui“ per paskutines „Betsafe–LKL“ rungtynes prieš lemiamas Citadele KMT rungtynes.

„Išskirčiau „Ryto“ ir „Juventus“ porą. Žinome, kad „Juventus“ dabar yra beveik nesustabdomi ir „Rytas“ gali jausti įtampą savo žiūrovų akivaizdoje, nes jiems nepatekimas į finalo ketvertą būtų tragedija.

Net jei komanda gerai sužaistų Europos taurėje, tai jiems būtų žiaurus smūgis. Mano galva, vilniečiai pabėgti bandys jau pirmoje rungtynių dalyje, nes, jei „Juventus“ atsilaikys du kėlinius arba šiek tiek ilgiau, vilniečius gali pradėti kaustyti įtampa.

Taip jau yra buvę šių komandų akistatoje, tad aš spėju, kad tai bus labai atkaklios rungtynės. Uteniškiai neturi ko prarasti ir labai daug priklausys nuo to, ar „Rytas“ sugebės įgyti persvarą per pirmus du kėlinius“, – svarstė V. Čeponis.

Citadele KMT finalo ketverto programa
Laikas Įvykis
Vasario 15 d. (šeštadienis)
14 val. Pirmas pusfinalis
16.30 val. Antras pusfinalis
19 val. Karalienės taurės finalas
Vasario 16 d. (sekmadienis)
14.45 val. Rungtynės dėl 3 vietos
16.50 val. „Betsafe–LKL“ snaiperio konkursas
17.50 val. Finalas
Bilietus į renginį platina KAKAVA.LT

Jis taip pat kalbėjo apie tai, jog šiemet „Juventus“ komanda žaidžia geresnį krepšinį negu pernai, o prie to ryškiai prisideda žingsnį į priekį dėjęs ekipos treneris Žydrūnas Urbonas.

„Labai patobulėjo ir Žydrūnas Urbonas, ypatingai taktiškai. Galima matyti, kad jo komanda šiemet geriau ginasi ir aišku, didžiulę pažangą padarė Gytis Radzevičius. Dabar komanda yra drausmingesnė, labiau prognozuojama ir gali mesti rimtą iššūkį „Rytui“, – sakė komentatorius.

Kitoje poroje Panevėžio „Lietkabelis“ namuose bandys išlaikyti pirmose rungtynėse įgytą pranašumą prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“. V. Čeponio teigimu, pasvaliečiai turi neblogą sudėtį, tačiau jiems gali koją pakišti silpnokas žaidimas varžovų arenose.

„Panevėžiečiai laimėjo svečiuose ir spėju, kad jie turėtų iškovoti pergalę ir be didesnių problemų žengti toliau. „Lietkabelis“ žais savo aikštėje, o „Pieno žvaigždės“ išvykose žaidžia silpniau. Nors jie pastaruoju metu ir pagerino žaidimą, bet „Lietkabelis“ tikrai turi daugiau argumentų.

Pasvalio komanda turi tikrai konkurencingą sudėtį, bet kol kas žaidžia labai banguotai“, – sakė pašnekovas.

Trečioje poroje Alytaus „Sintek–Dzūkija“ viešės Klaipėdoje ir bandys sugadinti šventę „Neptūnui“ ir atimti iš jų bilietą į uostamiesčio komandos arenoje vyksiantį finalo ketverto turnyrą.

Pasak V. Čeponio, jei Alytaus krepšininkai nori kabintis į pergalę, jiems kritiškai svarbūs bus pirmieji du atsakomųjų rungtynių kėliniai.

„Alytaus komanda turi šansų, bei tik jei atsilaikys du kėlinius ar šiek tiek ilgiau. Prieš porą metų jau matėme, kaip „Neptūną“ tokioje pačioje sukaustė jaudulys ir įtampa, jiems drebėjo rankos ir kojos.

„Neptūnui“, kaip ir „Rytui“ nepatekimas į finalo ketvertą būtų didžiulė tragedija, juolab ir dėl to, kad šventė vyks Klaipėdoje. Visgi manau, kad „Neptūnas“ laimės gana lengvai, nes Alytaus komandoje pastaruoju metu keitėsi sudėtis, taip pat svarbi yra Mindaugo Sušinsko netektis.

„Neptūnui“ svarbiausia bus pristabdyti Chauncey Collinsą ir Gabe`ą Devoe, du individualiai stipriausius Alytaus žaidėjus“, – dzūkų komandos amerikiečius išskyrė V. Čeponis.

Kalbėdamas apie paskutinę, Kauno „Žalgirio“ ir „Šiaulių“ porą, V. Čeponis atviras – šiauliečiams, norint svajoti apie teigiamą rezultatą, bus būtinas ne tik puikus pačių žaidimas, bet ir blankus kauniečių pasirodymas.

„Šiauliams“, norint kabintis, reikia didelės fortūnos pagalbos. Matėme, tais kartais, kai jie nugalėjo „Žalgirį“ ir dar du kartus atkakliai kovėsi, kauniečiams labai nekrito tritaškiai, o „Šiauliai“ sumaniai spaudėsi baudos aikštelėje.

Puolime „Šiauliai“ žaidė drąsiai, be įtampos, neblogai pataikė. Tačiau šiauliečiams turi palankiai susiklostyti daug aplinkybių. Šį kartą bus pertrauka Eurolygoje, kauniečiai turės laiko pailsėti ir prognozuoju, kad „Žalgiris“ namie iškovos užtikrintą pergalę“, – ryškų favoritų pranašumą akcentavo V. Čeponis.

Citadele KMT finalo ketverto turnyras vyks vasario 15-16 dienomis Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, renginį tiesiogiai transliuos LRT TELEVIZIJA.

Atsakomąsias ketvirtfinalių rungtynes antradienį ir trečiadienį nuo 18 valandos rodys LRT PLIUS.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris