Citadele KMT kovas komentuosiantis L. Kunigėlis: „Prisnūdęs“ favoritas gali susidurti su liūdnomis pasekmėmis“
BNS nuotr.

Citadele KMT kovas komentuosiantis L. Kunigėlis: „Prisnūdęs“ favoritas gali susidurti su liūdnomis pasekmėmis“

Autorius: betsafe.lt
2020-02-11

Šią savaitę Lietuvos krepšinio gerbėjai išvys Karaliaus Mindaugo taurės turnyro atomazgą.

Nors lažybininkai turi aiškius favoritus, tačiau dalį šių krepšinio batalijų komentuosiantis Linas Kunigėlis su prognozėmis siūlo neskubėti, mat, kaip dažnai nutinka taurių turnyruose, gali laukti ir nemažai netikėtumų.

Pirmieji atsakomojoje ketvirtfinalio dvikovoje šiandien susirems Klaipėdos „Neptūnas“ ir Alytaus „Sintek–Dzūkija“. Klaipėdiečiai, anot lažybų bendrovės „Betsafe“ analitikų, yra vieni iš šio turnyro favoritų.

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
1-os ketvirtfinalio rungtynės
Lapkričio 27 d. 89:92 C pora: „Sintek–Dzūkija“–„Neptūnas“
Gruodžio 19 d.  72:78 D pora: „Pieno žvaigždės“–„Lietkabelis“
Sausio 2 d. 85:81 B pora: „Juvenus“–„Rytas“
Sausio 21 d. 79:85 A pora: „Šiauliai“–„Žalgiris“
2-os ketvirtfinalio rungtynės
ŠIANDIEN 18 val. C pora: „Neptūnas“–„Sintek–Dzūkija“
ŠIANDIEN 20 val. B pora: „Rytas“–„Juventus“
RYTOJ 18 val. D pora: „Pieno žvaigždės“–„Lietkabelis“
RYTOJ 20 val. A pora: „Žalgiris“–„Šiauliai“
Finalo ketvertas Klaipėdos „Švyturio“ arenoje
Vasario 15 d. Pusfinaliai: A-D pora; B-C pora
Vasario 16 d. Rungtynės dėl 3 vietos ir finalas

Uostamiesčio atstovai jau šventė pergalę svečiuose rezultatu 92:89 ir dabar namuose sieks išspręsti likusius klausimus pakeliui į pusfinalį.

Patekimas į jį „neptūniečiams“ ypač svarbus ir dėl to, nes lemiamos dvikovos šį savaitgalį vyks būtent jų aikštėje – patekimo į jį tikimybė siekia net 82 procentus.

Dar labiau „Betsafe“ analitikai tiki tuo, kad ketvirtfinalio barjerą sėkmingai įveiks Kauno „Žalgiris“ – jis pirmoje dvikovoje nugalėjo „Šiaulius“ 85:79. Tokiu pat skirtumu baigėsi ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ dvikova (78:72). Būtent panevėžiečiai, manoma, turėtų žengti į turnyro pusfinalį – jų tikimybė dar kartą nugalėti varžovus siekia 71 procentą.

Tiesa, L. Kunigėlis siūlo neskubėti su prognozėmis, mat, kaip dažnai būna tokio tipo varžybose, favoritai krenta prieš, atrodytų, kur kas silpnesnes ekipas.

„Taurės turnyrai pasižymi tuo, kad ne favorito statusą turinti komanda turi neblogus šansus nukauti varžovus. Juk čia ne čempionatas, kai žaidžiama 30 rungtynių, viskas susideda iš 40 minučių, tad kiekviena komanda turi šansą. Jei favoritas atėjo kiek „prisnūdęs“, galvoja, kad pavyks kažkaip susitvarkyti, jam kartais tenka susidurti ir su liūdnomis pasekmėmis. O tokia intriga yra pagrindinis taurės turnyrų žavesys“, – teigia krepšinio komentatorius.

Netikėtumų, anot pašnekovo, gali būti ir Vilniuje, kur vietos „Rytas“ mėgins atsirevanšuoti Utenos „Juventus“ už pralaimėjimą išvykoje rezultatu 81:85. Tiesa, lažybininkai vilniečiams žada net 76 proc. pergalės tikimybę.

Citadele KMT finalo ketverto programa
Laikas Įvykis
Vasario 15 d. (šeštadienis)
14 val. Pirmas pusfinalis
16.30 val. Antras pusfinalis
19 val. Karalienės taurės finalas
Vasario 16 d. (sekmadienis)
14.45 val. Rungtynės dėl 3 vietos
16.50 val. „Betsafe–LKL“ snaiperio konkursas
17.50 val. Finalas
Bilietus į renginį platina KAKAVA.LT

„Nesakyčiau, kad pirmose rungtynėse kažkas labai nustebino, nes šių klubų dvikovos yra įtemptos ne tik taurės varžybose. Ne visada „Ryto“ komandai yra taip paprasta, kaip galėtų atrodyti. Be to, nežais Martynas Echodas, tad, manau, laukia įdomios rungtynės“, – tvirtina L. Kunigėlis.

Turnyro pusfinaliai vyks šeštadienį, o renginį vainikuos sekmadienį vyksiantis finalas.

Akivaizdžiu favoritu lažybininkai laiko įspūdingą formą Eurolygoje rodantį „Žalgirį“ – to tikimybė siekia net 84 procentus. Tačiau pašnekovas siūlo neskubėti – juk juo klubas buvo laikomas ir pernai, bet finale pralaimėjo „Rytui“, o „Betsafe-LKL“ turnyre pastaruoju metu ne kartą barstė taškus.

„Netikėtumų visada gali būti. „Žalgiris“ dėl savo sudėties, patirties ir organizacijos šiandien neveltui vadinamas favoritu – dėl objektyvių priežasčių turi daugiausiai šansų. Blogiausia, kas gali nutikti šiai komandai – jos krepšininkai patys pradės taip galvoti. Tad viskas priklauso nuo to, kaip nusiteikusios komandos išeis į aikštę“, – tvirtina L. Kunigėlis.

Aišku viena – žiūrovų laukia išties įspūdingas reginys – vyks ir taikliausių snaiperių konkursas, o rungtynių dėl trečios vietos ilgosios pertraukos metu „radistas“ Jonas Nainys varžysis tritaškių dvikovoje su legendiniu krepšinininku Donatu Slanina.

Beje, paaiškės ir vienas laimingasis, kuris džiaugsis ir laimėta kelione į Eurolygos finalo ketvertą – daugiau informacijos bei paraišką dalyvauti žaidime galima pateikti puslapyje www.kmtprizas.lt.

KMT finalo ketvertas vyks vasario 15–16 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Visas lemiamas kovas transliuos LRT televizija.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris