V. Šeškus: „Rytas“ gali sulaukti netikėto smūgio“
Foto: LKL/BNS

V. Šeškus: „Rytas“ gali sulaukti netikėto smūgio“

Autorius: LKL.lt
2020-02-13

„Kas sakė, kad ten viskas jau aišku? Nejuokaukite“, – paklaustas apie artėjantį Citadele Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalį tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Vilniaus „Ryto“ nukirto Virginijus Šeškus.

53-ejų treneris, šį sezoną užimantis ir „Betsafe–LKL“ eksperto vaidmenį, prognozuoja ypač atkaklias Citadele KMT pusfinalio kovas. Finalo ketvertą Klaipėdoje turnyro šeimininkai pradės antrajame šeštadienio pusfinalyje.

„Neptūnas“ į pusfinalį žengė ankstesniame etape dramatiškai įveikęs Alytaus „Sintek-Dzūkijos“ klubą.

Citadele KMT finalo ketverto programa
Laikas Įvykis
Vasario 15 d. (šeštadienis)
14 val. Pirmas pusfinalis: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“
16.30 val. Antras pusfinalis: „Rytas“ – „Neptūnas“
19 val. Karalienės taurės finalas:
„Kibirkštis–MRU“ – „Aistės–LSMU“
Vasario 16 d. (sekmadienis)
14.45 val. Rungtynės dėl 3 vietos
(pertraukoje – D. Slaninos sugrįžimas
parodomajame tritaškių konkurse)
16.50 val. „Betsafe–LKL“ snaiperio konkursas
17.30 val. R. Mackevičiaus pokalbis su A. Sireika
17.50 val. Finalas
Bilietus į renginį platina KAKAVA.LT

„Ryto“ kelias buvo ne ką lengvesnis – sostinės ekipa atsakomąjį ketvirtfinalio mačą pradėjo turėdami keturių taškų deficitą ir iki pat rungtynių pabaigos sirenos žaidė su ugnimi.

„Tai, kad ir „Neptūnui“, ir „Rytui“ ketvirtfinaliai bus sunkūs, buvo aišku iš karto, – kalbėjo V. Šeškus. – Įtampėlė dėl patekimo į finalo ketvertą ypač matėsi „Neptūno“ žaidime, o atsipalaidavusi „Sintek-Dzūkija“ pirmoje pusėje visiškai išmušė juos iš ritmo.

„Ryto“ žaidimas irgi susiklijavo tik po pertraukos. Matėsi, kad „Juventus“ labai norėjo užsikabinti už pergalės ir pastangos buvo geros, bet šiai dienai tai visgi yra skirtingų lygių komandos.“

Kalbėdamas apie laukiančią „Neptūno“ ir „Ryto“ akistatą, treneris taip pat įžvelgė didelę intrigą.

„Nereikia ir sakyti, kad prieš savus žiūrovus „Neptūnas“ jaus papildomą motyvaciją. Tai, kad užpraeitais metais jiems net nepavyko patekti į Klaipėdoje vykusį finalo ketvertą, irgi turėtų duoti sportinio pykčio.

Čia susidės daug dalykų – gal „Neptūnui“ pridės trenerio pasikeitimas, gal Martyno Mažeikos atėjimas. Be to, iš Dainiaus Adomaičio girdėjome, kad „Rytas“ turi savų problemų dėl žaidėjų savijautos, neaiški Mareko Blaževičiaus situacija.

Tų faktorių labai daug, bet aš visgi sakyčiau, kad svarstyklės yra „Neptūno“ pusėje. „Rytas“ nebėra ta komanda, kurią šiuo metu galėtume vadinti favorite. Jie gali sulaukti netikėto smūgio“, – kalbėjo V. Šeškus.

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis tarp „Neptūno“ ir „Ryto“ Klaipėdos „Švyturio“ arenoje prasidės šeštadienį 16.30 val.

Tuo metu jau bus aiškus pirmas finalo dalyvis – pirmojo pusfinalio tarp Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ pradžia numatoma 14 val.

Citadele KMT finalai vyks sekmadienį nuo 14.45 val. Visas finalo ketverto kovas iš Klaipėdos „Švyturio“ arenos tiesiogiai transliuos LRT televizija, bilietus į renginį platina kakava.lt.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris