Nesustabdytos „Pieno žvaigždės“ pratęsė Alytaus ekipos pralaimėjimų ruožą
LKL/BNS nuotr.

Nesustabdytos „Pieno žvaigždės“ pratęsė Alytaus ekipos pralaimėjimų ruožą

Autorius: LKL.LT
2020-02-29

„Betsafe–LKL“ į pergalių kelią grįžo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (7/16) komanda, kuri namuose įveikė turnyro lentelės kaimynę Alytaus „Sintek–Dzūkiją“ (6/17) – 96:74 (26:25, 24:16, 21:15, 25:18).

Pasvalio ekipa savo varžovus nugalėjo jau trečiąsyk sezone, o tuo tarpu alytiškiams tai LKL čempionate – šeštasis pralaimėjimas paeiliui.

„Pieno žvaigždės“ savo grėsmę varžovams rodė nuo mačo pradžios, kuomet atitrūko 12:4, tačiau „Sintek–Dzūkija“ greitai grįžo į kovą ir rezultatą persvėrė – 19:18.

Penki tolimi metimai, kuriuos pasvališkiai pridėjo antrajame kėlinyje, leido vėl pakreipti rungtynes savo pusėn bei įgauti dviženklę persvarą (50:35), kuri taip lengvai panaikinama dzūkams nebuvo. Priartėti pavyko (43:50), bet Dominykas Domarkas, Justas Tamulis ir Arvydas Šikšnius rinko svarbius taškus „Pieno žvaigždėms“ – 71:54.

Gabe’as DeVoe rodė lyderystę „Sintek–Dzūkijoje“, tačiau net ir jo bei Artūro Jomanto pataikyti tritaškiai viltį gaivino tik trumpam.

Johnas Gillonas, pelnęs 24 taškus, sužaidė rezultatyviausias savo sezono rungtynes. Jis pataikė 6 iš 7 tolimų metimų.

Taip pat laimėtojams 18 taškų pridėjo ir 8 kamuolius atkovojo Paulius Petrilevičius, kurio 27 naudingumo balai – geriausias sezono pasirodymas.

Pasvalio ekipai taip pat 14 taškų pelnė A. Šikšnius, 13 – D. Domarkas. Alytaus komandai 22 taškus pridėjo G. DeVoe, 11 – A. Jomantas, 10 – Chauncey Collinsas (8 atk. kam.).

Pasvalio komanda šiame mače iš viso pataikė 18 tritaškių iš 31 (58 proc.), o dvitaškius metė 62 proc. tikslumu (18 iš 29). Baudų metimų būta tik 6, jie visi pasiekė tikslą.

Alytaus ekipa pasižymėjo gerokai laimėta kova po krepšiais – 39 atkovoti kamuoliai prieš 24.

Gediminas Petrauskas po susitikimo akcentavo, kad taip pralaimėti kovos po krepšiais negalima, tačiau gyrė auklėtinius dėl gero varžovų lyderių stabdymo.

„Gerai, kad puolimas leido laimėti rungtynes. Visos komandos darbas buvo stabdyti Collinsą, žinome jo potencialą puolime, norėjome, kad jis nusimetinėtų kamuolį ir per antrą pusę jis pelnė 2 taškus. Bet reikia pastebėti, jog kamuolius jis perdavinėjo gerai, žaidėjai metė pakankamai laisvi: ir DeVoe, ir Žalalis galėjo mus nubausti. Tiek Domarkas, tiek Lasenbergas šioje vietoje gerai tvarkėsi“, – kalbėjo G. Petrauskas.

Valdemaras Chomičius po rungtynių apgailestavo dėl neišnaudotų progų ir kalbėjo apie auklėtinių meistriškumą.

„Turbūt reikia kalbėti apie tai, kad jeigu kiek besitreniruojame, negalime padaryti pokyčių, reiškia labai šlubuoja mūsų meistriškumas. Kiek betreniruosi žaidėją, kuris neturi sugebėjimų progresuoti, taip jis ir žais savo lygyje. Nesvarbu, ar prigalvosi mesti iš toli, ar iš po krepšio.

Turėjome labai daug antrų šansų, bet jais nesinaudojome. Jei tokių progų neišnaudoji, grįžęs į kitą pusę nebesigini, nes neturi energijos – ji tampa neigiama. Tada užburtas ratas: atrodo, reikia pradėti nuo gynybos, bet galbūt įmetus gynyba tampa dvigubai geresnė.

Pažiūrėkite, koks mūsų pataikymas. Jau antros rungtynės, kai baudos sugriauna mūsų žaidimą. Galėjome laimėti prieš „Neptūną“, jei būtume įmetę nors 50 proc. daugiau baudų – nors kelias. Šiandien pradėjome mačą 0:8 ir kol turėjome jėgų, į rungtynes kažkiek grįžome, o vėliau baudos neleido normaliai žaisti“, – kalbėjo „Sintek–Dzūkijos“ treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris