Spurtas trečiajame kėlinyje garantavo „CBet“ triumfą prieš „Sintek–Dzūkiją“
LKL/BNS nuotr.

Spurtas trečiajame kėlinyje garantavo „CBet“ triumfą prieš „Sintek–Dzūkiją“

Autorius: LKL.lt
2020-03-08

Prienų „CBet“ apgynė namų sienas. Tris tarpusavio dvikovas kišenėje turintys prieniškiai namuose 94:70 (20:17, 23:24, 24:8, 27:19) nugalėjo Alytaus „Sintek–Dzūkiją“.

Prieniškiai toliau tvirtai laikosi šeštoje „Betsafe–LKL“ pirmenybių vietoje. Alytiškių situacija prastesnė – septintas pralaimėjimas iš eilės ir 9 vieta.

Rungtynes prieniškiai perlaužė trečiajame kėlinyje. Prieniškiai spurtavo 12:0 ir įgijo solidų 17 taškų pranašumą. Visas rungtynes „CBet“ į priekį vedė Arno Veličkos ir Martyno Varno duetas.

Pirmasis tapo naudingiausiu rungtyniu žaidėju – pelnė 24 taškus, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus. A. Velička dar pridėjo ir 5 taiklius tolimus metimus.

„CBet“ gretose starto penketo žaidėjai surinko liūto dalį taškų – 75 iš 94.

„Sintek–Dzūkijos“ gretose naudingiausias buvo Egidijus Dimša. „Centras“ pelnė 14 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus.

Dzūkams koją pakišo klaidos. Jų komanda padarė 17.

Pirmoje rungtynių dalyje nei viena ekipa neįgijo didesnio pranašumo. Didžiausią grėsmę abejoms ekipoms kėlė gynėjai.

Alytiškius į priekį vedė nesustabdomas Gabe‘o DeVoe ir Chauncey Collinso duetas. „Sintek–Dzūkija“ po minučių kovos pelnė 41 tašką ir net 29 iš jų pelnė G. DeVoe ir C. Collinsas.

Ne ką prasčiau atrodė ir „CBet“ jaunieji gynėjai Arnas Velička ir Martynas Varnas. Jie atitinkamai pelnė 11 ir 13 taškų. A. Velička antrojo kėlinio pabaigoje sukūrė įspūdingą epizodą. Aidint kėlinio sirenai jis paleido tikslų kamuolį iš aikštės vidurio.

Po pertraukos prieniškiai ėmė tvarkyti reikalus. Į klampų žaidimą varžovus įvėlęs „CBet“ įgijo 17 taškų pranašumą.

Artūro Jomanto  ir vyr. trenerio Valdemaro Chomičiaus techninės pražangos tapo lemiamu lūžiu po kurio „CBet“ atgal nebesižvalgė.

„Labai tokios skirtingos dvi pusės. Pirma pusė tikrai atkakli ir turėjome rungtynes kokių aš, kaip treneris ir noriu – taškas į tašką. Tikrai nelengva kovoti su tokiais patyrusiais vyrais, bet džiaugiuosi, jog po pertraukos vyrai įsiklausė ir perlaužė „Sintek–Dzūkiją““, – rungtynes reziumavo prieniškių vyr. treneris Mantas Šernius.

„Bandėme nutraukti nesėkmių seriją, buvome susikaupę, bet neužteko jėgos. Vargome perdaug pirmoje pusėje ir trečiajame kėlinyje padarėme nesąmonių. Leidome jiems įsijausti, žaisti jų žaidimą. Nuo to momento – viskas. Nei minutės pertraukėlės nepadėjo, nei gynybos keitimas, nei puolimo keitimas. Viskas nesigavo“, – apmaudo neslėpė „Sintek–Dzūkijos“ vairininkas Valdemaras Chomičius.

„CBet“: Arnas Velička 24 (4 atk. kam., 6 rez. perd., 5/6 trit.), Martynas Varnas 18 (4/6 trit.), Lukas Uleckas 14, Laurynas Birutis 12 (9 atk. kam.) taškų.

„Sintek–Dzūkija“: Chauncey Collinsas (5/12 met.) ir Gabe'as DeVoe (8/16 met.) po 17, Egidijus Dimša 14 (7 atk. kam., 4 rez. perd., 23 naud. bal.) taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris