A. Milaknio ir R. Jokubaičio vedamas „Žalgiris“ Utenoje iškovojo pergalę
Foto: LKL/BNS

A. Milaknio ir R. Jokubaičio vedamas „Žalgiris“ Utenoje iškovojo pergalę

Autorius: LKL.lt
2020-03-08

Artūras Milaknis ir Rokas Jokubaitis buvo rezultatyviausi Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pataikę kartu 7 tritaškius, o čempionai iš Utenos grįžo su penkta pergale iš eilės.

Ketvirtas rungtynes per pastarąsias aštuonerias rungtynes žaidęs „Žalgiris“ 91:82 (21:19, 26:16, 23:18, 21:29) palaužė Utenos „Juventus“ (13/11).

Šarūnas Jasikevičius šioe rungtynėse suteikė poilsio vienam komandos lyderių Thomasui Walkupui, kurį puikiai pakeitė R. Jokubaitis. Įžaidėjas surinko 19 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 24 naudingumo balus. R. Jokubaitis pagerino asmeninius rezultatyvumo ir naudingumo rekordus šalies pirmenybėse.

Už jį rezultatyviau kauniečių gretose rungtyniavo tik Artūras Milaknis, surinkęs 20 taškų.

„Juventus“ su kauniečiais kovojo kaip lygūs su lygiais, tačiau „Žalgirio“ spurtas 17:4 antrojo kėlinio pabaigoje leido svečiams pasijusti kiek patogiau žengiant į ilgąją pertrauką – 47:35.

Po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ pratęsė savo sėkmingą atkarpą, o po trijų ketvirčių komandas jau skyrė 17 taškų (70:53).

„Juventus“ rungtynių pabaigoje dar sumažino savo atsilikimą iki vienženklio, tačiau tai padarė per vėlai ir intrigos sugrąžinti nebespėjo.

„Nemažai yra ir pozityvių dalykų. Arnas Beručka tikrai yra šaunuolis. Julius Jucikas nustojo mėtyti savo metimus atsilošęs, kurių gyvenime nepataiko. Pradėjo versti taip, kaip ir turi būti. Manau, kad Gebeną, buvusį mūsų centrą, jis sutvarkė į vienus vartus“, – po susitikimo teigiamų dalykų ieškojo Žydrūnas Urbonas.

„Aišku, esu patenkintas pergale, nes Utenoje yra sunku žaisti. Esu patenkintas, kai kuriais pasirodymais, o aišku visi sužaisti visada gerai negali. Visumoje kontroliavome rungtynes nuo antrojo kėlinio vidurio ir džiaugiamės pergale, nes Utenoje niekada nėra lengva“, – po rungtynių kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

„Juventus“: Julius Jucikas 20 (7/7 dvit., 26 naud. bal.), Vytautas Šulskis 15, Norbertas Giga ir Bryantas Crawfordas (6 kld.) po 10.

„Žalgiris“: Artūras Milakns 20 (4/6 trit.), Rokas Jokubaitis 19 (8 rez. perd., 24 naud. bal.), Zachas LeDay 14 (6 atk. kam.), Lukas Lekavičius, Nigelis Hayesas ir Martinas Gebenas po 8.

Rungtynių komentarai: 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris