„Hoptrans 3x3“ turnyre – „Legendos“ su broliais Lavrinovčiais ir S. Jasaičiu
LKL / BNS nuotr.

„Hoptrans 3x3“ turnyre – „Legendos“ su broliais Lavrinovčiais ir S. Jasaičiu

Autorius: LKL.lt
2020-06-28

Jau liepos 3 dieną startuosiančio „Hoptrans 3x3“ turnyro komandų sąraše išaiškėjo paskutiniai nežinomieji. Tai – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) veteranų pagrindu sudaryta „Legendų“ ekipa.

Pateisinti „Legendų“ vardą Palangoje sieks Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai, Simas Jasaitis, Steponas Babrauskas, Justas Sinica ir patyręs 3x3 krepšinio žaidėjas bei treneris Dainius Novickas.

„Pats esu nustebęs, buvo minčių, kad 3x3 krepšinis neįdomus ar per sunkus, bet pradėjus žaisti nuomonė pasikeitė – tai labai įtraukiantis ir smagus žaidimas, – pasakojo Kšištofas. – Ne veltui Azijoje, kur nors ir nėra didelių krepšinio žvaigždžių, ši sporto šaka yra labai populiari.“

Broliams Palanga asocijuojasi ne tik su poilsiu, bet ir su daugybe metų, per kuriuos čia teko dalyvauti Lietuvos rinktinės stovyklose.

„Žinoma, iš tų laikų turime vien gerus prisiminimus, – tvirtino Darjušas. – Ir dabar tikimės daug žiūrovų ir didelės šventės, bus gražu. Tai įdomus krepšinis, vyksta rungtynės po rungtynių, bus ir pažįstamų veidų, ir jaunų talentų.“

Iki šiol didžioji dalis „Hoptrans 3x3“ turnyre žaisiančių žaidėjų kaip esminį skirtumą tarp įprasto ir trijulių krepšinio pabrėždavo greitį. Vis dėlto broliai Lavrinovičiai šioje diskusijoje irgi turėjo ką pridurti.

„Kartais ne taip suprantame tą greitį, kurį visi akcentuoja. Taip, reikia žaisti greitai, bet kartu ir ramiai, neskubant bei labai gerai skaitant žaidimą“, – teigė Kšištofas.

„Legendų“ ekipoje rungtyniaus ir didžiulę patirtį trijulių krepšinyje sukaupęs D. Novickas.

Tiek broliai Lavrinovičiai, tiek likę komandos veteranai iš šio 3x3 krepšinio entuziasto stengiasi kuo greičiau įsisavinti žaidimo subtilybes ir taisyklių traktavimą.

„Viskas bus labai gerai, mes patirtimi, ramybe ir iš lėto viską padarysime, – tikino D. Novickas. – Mes dar dainuosim.“

„Norėtųsi turnyro pradžioje negauti favoritų, kol iki galo įsivažiuosime ir priprasime“, – lūkesčius dėl artėjančių turnyro burtų išreiškė Darjušas.

Palangoje vyksiantį „Hoptrans 3x3“ turnyrą sudarys trys atrankos (liepos 3–4 d., 10–11 d., 16–17 d.) bei vienas finalinis etapas (liepos 24–25 d.) Prizinis turnyro fondas – 74 tūkst. eurų.

Visas turnyro kovas tiesiogiai transliuos TV6 televizija ir interneto portalas tv3.lt

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris