„Juventus“ gretose – perspektyvus uteniškis R. Šukšta
Foto: utenosjuventus.lt

„Juventus“ gretose – perspektyvus uteniškis R. Šukšta

Autorius: utenosjuventus.lt
2020-08-04

Artėjančiam sezonui komandos sudėtį komplektuojanti Utenos „Juventus“ į savo gretas pasikvietė perspektyvų uteniškį. Ilgalaikė sutartis pasirašyta su 209 cm ūgio šešiolikmečiu Redu Šukšta.

2004 m. gimęs uteniškis treniravosi ir rungtyniavo Tomo Mackonio vadovaujamoje Utenos DSC ekipoje, su kuria varžėsi Moksleivių krepšinio lygoje bei buvo vienas naudingiausių savo komandos žaidėjų.

„Šį vaikiną stebėjome jau kurį laiką. Vasarą jis dirbo su komanda pasirengimo 3x3 turnyrui metu, taip pat aktyviai darbavosi su mūsų fizinio rengimo treneriu. Žinoma, jam dar reikia labai daug dirbti, tačiau matome didelį progresą, tad nusprendėme pasirašyti sutartį ir prijungti Redą prie komandos“, – kalbėjo „Juventus“ klubo direktorius Eimantas Skersis.

Jaunojo krepšininko progresą įvertino ir Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) rinktinės treneriai, kurie R.Šukštą pakvietė į šiuo metu vyksiančią stovyklą. Joje dalyvauja 30 perspektyviausių savo amžiaus šalies krepšininkų.

Pats krepšininkas be galo džiaugėsi sulaukęs šanso žengti į vyrų krepšinį.

„Treneris jau kurį laiką užsimindavo apie prisijungimą prie komandos ir man tai atrodė nerealu. Kai gavau tikrai realų pasiūlymą džiaugiausi ir supratau, kad tai pirmas žingsnis į vyrų krepšinį. Vilkėti savo miesto komandos marškinėlius yra tikrai didelė atsakomybė, tačiau vilkėti juos bus tikrai labai gera, nes Utena yra mano namai“, – džiaugėsi Redas.

R.Šukšta yra antrasis jaunas uteniškis, per pastaruosius metus sudaręs sutartį su „Juventus“ ekipa. Kiek anksčiau parašą ant ilgalaikės sutarties padėjo ir Martynas Žvirblis.

„Smagu, kad po truputį atsiranda jaunų uteniškių, kurie ateityje tikrai galės sustiprinti mūsų komandą. Matome, kokį progresą per vasarą padarė Martynas. Redas taip pat tobulėja. Yra ir daugiau vaikinų, kurie atsidūrę mūsų akiratyje. Stebime visų amžiaus grupių miesto komandų rungtynes, žiūrime žaidėjus. Tai yra ilgas procesas, tačiau matome perspektyvas ir galvojame, kad po 2-3 metų pagrindinėje komandoje jau matysime kelis vietinius žaidėjus, kuriems bus numatytas svarbus vaidmuo“,  – teigė E.Skersis.

Nors R.Šukšta, kaip ir M.Žvirblis, patirties ir toliau semsis MKL pirmenybėse, neatmetama, kad abu jauni uteniškiai bus registruoti LKL kovoms ir, atsiradus galimybei, turės progą išbėgti ant parketo.

Pasirengimą 2020/21 metų sezonui „Juventus“ klubas pradės rugpjūčio 17 dieną, o iki to laiko komandą dar papildys pagrindinis įžaidėjas bei pagrindinis lengvasis krašto puolėjas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris