T.Barniesas: apie susižavėjimą M.Kuzminsku, iššūkius Europos taurėje ir „Lietkabelio“ žaidimo braižą
Foto: kklietkabelis.lt

T.Barniesas: apie susižavėjimą M.Kuzminsku, iššūkius Europos taurėje ir „Lietkabelio“ žaidimo braižą

Autorius: kklietkabelis.lt
2020-09-03

Panevėžio „Lietkabelio“ komandoje šiame sezone matysime rungtyniaujant amerikietį Troy‘ų Barniesą, kuris turi lietuviškų šaknų.

31 metų 201 cm ūgio puolėjo proseneliai iš tėčio pusės yra kilę iš Lietuvos, bet vėliau emigravę į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV). Interviu „kklietkabelis.lt“ svetainei T.Barniesas teigė, kad prieš atvykdamas į Lietuvą jau žinojo mūsų vėliavos spalvas ir jas nedvejodamas išvardijo.

Pašnekovas taip pat pasakojo apie susižavėjimą Mindaugo Kuzminsko žaidimu, save patį, savo žaidimo stilių ir žadėjo sirgaliams, jog atiduos visas jėgas, kad namų arenoje būtų laimėti visi susitikimai.

 – Kodėl nusprendėte pasirašyti sutartį su „Lietkabeliu“?

– Pirmoji priežastis buvo ta, kad klubas dalyvauja Europos taurėje. Šiame turnyre esu rungtyniavęs, kai gyniau „Ventspils“ garbę, o FIBA Čempionų lygos kovas išbandžiau „Olaj“ sudėtyje. Galimybė žaisti Europos taurėje su tokia stipria Lietuvos komanda man buvo labai svarbus faktorius. Taip pat LKL lygis yra puikus. Kai tik atvykau į Europą, iškart išgirdau apie Lietuvos krepšinį ir koks jis yra geras.

– Kokie jūsų prisiminimai iš žaidimo Europos taurėje?

– Krepšinis yra kitoks – daug intensyvesnis. Labai juntamas skirtumas tarp rungtynių namuose ir išvykoje. Visi krepšininkai yra labai talentingi ir tau nedovanoja jokių klaidų. Turi būti 100 proc. pasiruošęs ir susikoncentravęs, nes kitaip tave nubaus. Jausmas prieš rungtynes – kitoks, o lygis – aukščiausias. Man tai patinka.

– Europos taurės grupėje laukia tokie varžovai kaip „Virtus“ ar „Lokomotiv-Kuban“. Ką manote apie galimybes žengti į kitą etapą?

– Žinau, kad bus labai sudėtinga. Svarbiausia yra laimėti savo namų mačus. Taip pat reikia iškovoti bent jau kelias pergales svečiuose. Turiu omenyje, kad nesiruošiu pralaimėti nė vieno susitikimo, bet toks yra krepšinis ir pralaimėjimų bus.

– Prieš atvykdamas į Lietuvą, ką žinojote apie šią šalį?

– Žinojau, kaip atrodo vėliava.

– Kaip ji atrodo?

– Geltona, žalia raudona.

– Ką dar žinojote?

– Žinojau apie krepšinį. Kuzminskas žaidė „Knicks“ komandoje ir žinojau jį dar prieš jam atvykstant į NBA. Man patiko jo žaidimo stilius. Žinojau, kad tai maža šalis ir netoli Latvijos, kadangi rungtyniavau ten. Sužinosiu dar nemažai dalykų.

– Manote, kad žmonės Lietuvoje ir Latvijoje labai skiriasi?

– Aš buvau Lietuvoje, kai mes varžėmės Baltijos krepšinio lygoje – tai buvo mano profesionalo karjeros pradžia. Rungtyniavome prieš „Šiaulius“. Buvau čia tik atvykęs žaisti ir iškart išvažiuodavau. Manau, kad žmonės panašūs į latvius.

– Atvykus jūsų laukė saviizoliacija su kitais komandos užsieniečiais. Kaip jums prabėgo tas laikotarpis?

– Iškart iškeliavome į Dubingius ir ten buvome sodyboje, kur tikrai gražu. Skaičiau straipsnius apie kitų komandą situaciją ir pamačiau, jog mūsų klubas sukūrė geriausias sąlygas. Gerai praleidome laiką, du testai buvo neigiami ir galėjome pradėti treniruotis. Laikas prabėgo tikrai smagiai.

– Ar prieš atvykdamas pažinojote kažkurį „Lietkabelio“ žaidėją?

– Ne, tai pirmas kartas, kai aš nepažinojau nė vieno krepšininko. Mačiau aikštelėje Vinalesą, kuris rungtyniavo Estijoje. Tai man nauja patirtis, kai reikia susipažinti su visais komandos draugais.

– Ko sirgaliai gali iš jūsų tikėtis?

– Aš nesu tas žaidėjas, kuris rinks po 30 ar 40 taškų. Darau daug nematomų dalykų aikštelėje ir esu tikras juodadarbis. Atlieku tai, ko galbūt kiti nenorėtų daryti. Esu tritaškininkas, bet mėgstu rinkti taškus ir iš arčiau. Esu tikras kovotojas – tai geriausiai apibūdina mane. Darau viską, kad tik komanda laimėtų.

– Kokia esate asmenybė?

– Esu lengvai bendraujantis ir linksmas vyrukas. Mėgstu juokauti, patinka net ir kai patraukia mane per dantį – pats tada juokiuosi. Esu vyrukas, kuris gali suburti kitus. Esu vyriausias žaidėjas komandoje, todėl noriu tapti jungtimi tarp lietuvių ir užsieniečių.

– Kokį krepšinį demonstruos „Lietkabelis“?

– Dirbsime sunkiai aikštelėje. Būsime labai agresyvūs, bėgsime į greitą puolimą, gerai dalinsimės kamuoliu. Neturėsime vieno išsiskiriančio lyderio – visi galės imtis iniciatyvos.

– Ką galite pažadėti sirgaliams?

– Nemėgstu žadėti, bet galiu pasakyti, jog kiekviename mače atiduosime visas jėgas. Norime, kad į areną atėję sirgaliai matytų mus laiminčius. Bandysime laimėti visas namų rungtynes.

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris