Ištraukti pirmojo Karaliaus Mindaugo taurės etapo burtai
Foto: LKL

Ištraukti pirmojo Karaliaus Mindaugo taurės etapo burtai

Autorius: LKL.lt
2020-09-23

Šiandien paaiškėjo pirmojo Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) etapo poros – burtų traukimo ceremonija, kurioje dalyvavo broliai Lavrinovičiai, surengta sostinėje esančioje LKL TV studijoje.

Ceremoniją BTV televizijos žiūrovai tiesiogiai galėjo išvysti Alytaus „Dzūkijos“ ir Kauno „Žalgirio“ mačo ilgosios pertraukos metu.

Taip pat transliacijos metu buvo pristatytas naujasis Citadele KMT logotipas.

„Suvienyti karališki ir krepšinio elementai puikiai dera su Citadele Karaliaus Mindaugo taurės idėja bei pasitarnaus turnyro žinomumui ir atpažįstamumui ateityje“, – apie vieno didžiausių sporto renginių Lietuvoje naująjį logotipą kalbėjo „Betsafe–LKL“ komunikacijos vadovas Vaidas Leliuga.

Prieš burtų traukimą komandos buvo suskirstytos į du krepšelius. Pirmajame atsidūrė šešios „Betsafe–LKL“ komandos, praėjusį sezoną užėmusios 5–10 vietas, o antrajame – šeši Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) klubai.

Pirmajame KMT etape susirungs šios poros:

Jonavos „Jonava“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“

Šilutės „Šilutė“ – Alytaus „Dzūkija“

Šakių „Vytis“ – Kėdainių „Nevėžis-Optibet“

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ – „Šiauliai“

„Žalgiris-2” – Prienų „CBet“

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – Utenos „Juventus“

Planuojama, kad komandos pirmąsias rungtynes žais spalio 6 ir 13 d. NKL klubų namų aikštėse, atsakomosios rungtynės „Betsafe–LKL“ komandų namų arenose planuojamos spalio 20 ir 27 d.

Dvi porų nugalėtojos automatiškai pateks į turnyro ketvirtfinalį. Tai bus komandos, praėjusį sezoną užėmusios aukščiausias pozicijas.

Jei pirmame KMT etape laimėtų visos šešios „Betsafe–LKL“ komandos, į ketvirtfinalį automatiškai patektų „Juventus“ (5 vieta praėjusį sezoną) ir „CBet“ (6 vieta).

Likusios keturios komandos, laimėjusios pirmajame etape, tarpusavyje žais antrajame etape. Keturios komandos bus suporuotos burtų keliu ir žais dvejas rungtynes namie ir išvykoje.

Ketvirtfinalyje prie keturių atranką įveikusių komandų prisijungs keturi stipriausi praėjusio sezono klubai: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Citadele KMT finalo ketvertas vyks 2021 m. vasario 13–14 dienomis. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris