Utenoje – pratęsimo drama, lyderių trijulės ir „Juventus“ pergalė
LKL/BNS nuotr.

Utenoje – pratęsimo drama, lyderių trijulės ir „Juventus“ pergalė

Autorius: LKL.lt
2020-09-26

Ambicingasis Utenos „Juventus“ (1/1) projektas pasiekė pirmąją pergalę šiame „Betsafe–LKL“ sezone. Nervingoje dvikovoje uteniškiai per pratęsimą namuose 89:84 (15:19, 23:21, 18:20, 22:18, 11:6) palaužė Prienų „CBet“ (1/2).

Uteniškiai didžiąją rungtynių dalį atsilikinėjo, bet ketvirtajame kėlinyje prapliupo tolimais metimais. Svarbų vaidmenį suvaidino Martynas Gecevičius ir Ignas Vaitkus, kurie ketvirtajame kėlinyje tempė puolime komandą į priekį.

Visgi lemiamu metimu nereikalingų problemų prisidarę uteniškiai suteikė „CBet“ šansą, kuriuo pastarieji pasinaudojo ir išplėšė pratęsimą.

Pratęsimo herojumi tapo „Juventus“ amerikietis Bryantas Crawfordas. Įžaidėjas pataikė svarbų tritaškį, likus minutei pridėjo dvitaškį, o „CBet“ dar kartą neišsigelbėjo.

Uteniškius už ausų šiose rungtynėse traukė M. Gecevičiaus, Igno Vaitkaus ir Juliaus Juciko trijulė. Jie kartu realizavo 51 tašką. Verta paminėti, jog M. Gecevičius pridėjo 6 atkovotus kamuolius, o J. Jucikas – 8.

Analogiška trijulė susiformavo ir „CBet“ gretose. Marquisas Wrightas, Regimantas Miniotas ir Dominykas Domarkas kartu pelnė 55 taškus.

„Juventus“ kozeriu tapo tikslesnis dvitaškių pataikymas. Uteniškiai dvitaškius realizavo 51 proc. taiklumu, kai jų oponentai tai darė 37 proc. taiklumu.

„CBet“ vėl nuo pirmojo švilpuko įrodinėjo, kad šiame „Betsafe–LKL“ sezone su prieniškiais skaitytis reikės visiems. Uraganiniu greičiu paremtas Manto Šerniaus auklėtinių žaidimas naudojosi lėtais „Juventus“ vidurio puolėjais Mindaugu Kupšu ir Juliumi Juciku.

Jei ne apmaudžiai neišnaudotos galimybės lengvai pelnyti taškus, prieniškiai galėjo turėti net ir dviženklį pranašumą. „CBet“ po pirmojo kėlinio tenkinosi 4 taškų pranašumu (15:19).

Po pertraukos žaidimas nesikeitė – abi ekipos gynyboje dirbo sukandusios dantis. Tai viena, tai kita ekipa susikurdavo dviejų taškų pagalvę, bet padidinti – niekaip. Problemų pradėjo kilti „CBet“ ekipai, kurios lyderis Dominykas Domarkas užsidirbo ketvirtąją asmeninę pražangą.

„Juventus“ prieš ketvirtąjį kėlinį atsilikinėjo 56:60, tačiau užuodė nuvargusių varžovų kraują. Į lemiamą ketvirtį išėję Žydrūno Urbono vyrai spurtavo 10:0 ir įgijo didžiausią rungtynių pranašumą (66:60). Pasirodo, ir to buvo negana. „CBet“ į tai atsakė spurtu 10:0 ir lemiamos 5 minutės žaidimo laiko žadėjo dar vieną sensaciją (66:70).

Visgi „CBet“ ėmė trūkti kvapo. 8 žmonių rotacija ir pražangų problemos leido lemiamomis minutėmis įsivažiuoti uteniškių tritaškiams. Vieną smeigė Martynas Gecevičius, du pridėjo Ignas Vaitkus ir „Juventus“ likus 2 minutėms jau buvo priekyje (75:72).

Kai jau atrodė, kad „Juventus“ nugalės, „CBet“ vėl kilo į šturmą. 5 taškų pranašumą turėję uteniškiai jį iššvaistė vos iki minimumo. Žygimantas Skučas grubiai suklydo gynyboje, poto užsidirbo techninę pražangą ir rungtynės persikėlė į baudos metimų maratoną.

Martyno Gecevičiaus ranka prie baudų metimo linijos sudrebėjo, o kitoje aikštės pusėje Regimantas Miniotas realizavo dvitaškį ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Pratęsime abi komandos žaidė taškas į tašką, kol savo žodį tarė Bryantas Crawfordas. Amerikietis smeigė tritaškį išlygindamas rezultatą. Vėliau individualių sugebėjimų dėka prasiveržęs B. Crawfordas pelnė dvitaškį bei garantavo pergalę įmesdamas du baudos metimus.

„Prienai davė gerą kovą, reikia juos pagirti. Matėsi didžiulis noras laimėti. Nesakau, kad mums trūko motyvacijos, bet prieniškiai kabinosi į rungtynes. Mums labai trūko perimetro žaidėjų, nepataikėme daug metimų. Tikrai buvo galima lengviau turėti ramesnę poziciją“, – rungtynes komentavo „Juventus“ vyr. treneris Žydrūnas Urbonas.

„Reikia pasveikinti Uteną. Patirtis ir charakteris nugalėjo. Rungtynės buvo labai klampios, bet lemiamu metu geresni sprendimai buvo jų pusėje. Mano komandai tokios rungtynės davė tikrai nemažai naudos. Prie geresnio pataikymo galėjome iškovoti pergalę“, – kalbėjo prieniškių strategas Mantas Šernius.

„Juventus“: Ignas Vaitkus 23 (7 atk. kam., 23 naud. bal.), Julius Jucikas (5/9 met., 8 atk. kam.) ir Martynas Gecevičius (3/8 trit.) po 15, Bryantas Crawfordas 11 (3/13 met.) taškų.

„CBet“: Dominykas Domarkas 21 (5 atk. kam., 4 rez. perd., 20 naud. bal.), Marquisas Wrightas (5 atk. kam., 8 rez. perd.) ir Regimantas Miniotas (7/19 met., 5 kl., 8 naud. bal.) po 17 taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris