Kovingumo pavyzdys: „Žalgirio“ puolimą sukaustęs „Lietkabelis“ laimėjo Kaune
Foto: BNS/LKL.lt

Kovingumo pavyzdys: „Žalgirio“ puolimą sukaustęs „Lietkabelis“ laimėjo Kaune

Autorius: LKL.lt
2020-09-27

Panevėžio „Lietkabelio“ (1/2) komanda kol kas „Betsafe-LKL“ žengė be pergalių, tačiau pirmąją pasiekė ne bet kur, o Kaune, kur 72:61 (13:19, 20:17, 29:11, 10:14) sugebėjo įveikti „Žalgirio“ (2/1) krepšininkus.

Puolime žalgiriečiams tai buvo gerokai prastesnis mačas, nei du praeiti, kuomet buvo pelnyti 89 ir 95 taškai prieš Šiaulių bei Alytaus klubus. Tiek mažai taškų žalgiriečiai apskritai pelnė po ilgos pertraukos – dvejų metų. 60 taškų jie surinkę buvo 2018 metų spalį prieš Klaipėdos „Neptūną“.

Rungtynių pradžia „Žalgiriui“ žadėjo nemažai – per pusę ketvirčio „Lietkabeliui“ buvo leista pataikyti vos du metimus, kas lėmė atotrūkį 14:5. Vis tik klaidos šeimininkams kainavo brangiai: jomis pasinaudoję varžovai artėjo, o antrajame ketvirtyje jau „Žalgiriui“ teko ilgai laukti pirmųjų taškų. Tai užtruko daugiau nei 4 minutes, po kurių svečiai jau buvo perėmę iniciatyvą, o Gabrielius Maldūnas pasižymėjo galingu dėjimu – 23:21.

Vis tik Joffrey Lauvergne’as gerai atliko darbą abejose aikštės pusėse, atakavo be klaidų, pasižymėjo ir bloku, o jo ir Luko Lekavičiaus tandemas sukūrė atkarpą 10:3, tad „Žalgiris“ persvėrė rezultatą ir po pirmos mačo dalies pirmavo 36:33.

6 tritaškiai – tiek per trečią kėlinį pataikė „Lietkabelis“, puikiai išnaudojęs progas ir „Žalgirio“ klaidas. Šis ketvirtis buvo geriausias panevėžiečiams ir skirtumas augo iki 15 taškų (62:47), o ketvirtajame abi komandos rodė skurdoką puolimą ir situacija kardinaliai nekito – priekyje buvęs „Lietkabelis“ neleido oponentams pagalvoti apie pergalę.

„Lietkabelio“ komandos lyderiu buvo K. Vinalesas, kurio sąskaitoje – 24 taškai, 5 tritaškiai, 6 rezultatyvūs perdavimai, kas yra geriausios jo sezono rungtynės.

Šįkart bendras „Žalgirio“ taiklumas „iš žaidimo“ siekė 39 procentus (13/26 dvit., 7/25 trit.). Tiesa, panevėžiečių procentas neženkliai geresnis – 45 proc. (15/34 dvit., 12/26 trit.).

„Lietkabelis“: Kyle'as Vinalesas 24 (5/9 trit., 6 rez. perd.), Paulius Valinskas 13, Margiris Normantas 10, Gabrielius Maldūnas 9 (6 atk. kam.), Erikas Venskus, Marinas Maričius, Gytis Masiulis (6 atk. kam.) ir Vytenis Lipkevičius – po 3.

„Žalgiris“: Augustine’as Rubitas 11, Joffrey Lauvergne’as 10, Steve’as Vasturia 9 (1/5 trit.), Thomasas Walkupas ir Marius Grigonis (1/6 trit.) – po 7, Artūras Milaknis 5.

„Lietkabelis“ žaidė pilnomis pajėgomis, o „Žalgiryje“ be reabilitaciją tęsiančio Patricio Garino registruoti nebuvo Marekas Blaževičius ir Tomas Dimša.

Po susitikimo „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris pasveikino varžovus su pergale ir teigė pasigedęs reakcijos iš savo komandos, kuomet varžovai ėmė atakuoti iš toli.

„Manau, kad rungtynes pradėjome neblogai, buvome fiziški gynyboje, gerai dalijomės kamuoliu puolime. Bet po penkių minučių viskas išnyko. Turėjome ilgąją pertrauką, į ją ėjome pirmaudami 3 taškais, galėjome viską aptarti, bet atėjus trečiam ketvirčiui, kuris buvo lemiamas, varžovai užatakavo mus tritaškiais – nuo to mums skaudėjo“, – pripažino strategas. 

Tuo tarpu Nenadas Čanakas, „Lietkabelio“ strategas, didžiavosi komanda, kad ji įvykdė tai, kas nepavyko ankstesniuose mačuose.

„Man svarbiausia, kad komanda pradėjo daryti esminius krepšinio dalykus, ko nedarėme prieš tai. Prieš susitikimą rezultatas man nerūpėjo. Taip, laimėjimas džiugina, bet vis dar esame su pergale ir 2 pralaimėjimais, turime dirbti toliau. Šis mačas rodo, ką galime nuveikti būdami vieningi kaip komanda“, – teigė N. Čanakas. 

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris