„Neptūnas“ apgynė namų tvirtovę – įrašė pirmą pralaimėjimą Kėdainių klubui
LKL/BNS nuotr.

„Neptūnas“ apgynė namų tvirtovę – įrašė pirmą pralaimėjimą Kėdainių klubui

Autorius: LKL.lt
2020-09-28

Klaipėdos „Neptūnas“ (2/0) po nesėkmingo Čempionų lygos atrankos turnyro reabilitavosi „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Uostamiesčio klubas po įnirtingos kovos namuose 76:70 (21:20, 15:21, 19:15, 21:14) palaužė pirmą kartą suklupusį Kėdainių „Nevėžis–Optibet“ (2/1) klubą.

Antrose rungtynėse iš eilės jauniesiems kolegoms pavyzdį rodė „Neptūno“ legenda Martynas Mažeika. 35-erių gynėjas pelnė 19 taškų, atkovojo 4 kamuolius bei surinko 21 naudingumo balą.

Svečių gretose solidus buvo Julius Kazakauskas. Puolėjas pelnė 11 taškų, atkovojo 9 kamuolius, bet buvo priverstas sėsti ant suolo dėl 5 asmeninių pražangų.

Svarbi „Neptūno“ pergalė buvo po krepšiu. Klaipėdiečiai kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 44:35.

Svečiams trūko solidesnio nuo suolo kylančių žaidėjų indėlio. Į komandos kraitį nuo atsarginių suolelio taškų įnešė tik Grantas Vasiliauskas (2 tšk.) ir Ignas Lukošius (6 tšk.).

Šių rungtynių prisiminti nenorės kėdainiškių viltis Domantas Vilys. Jis per 13 minučių žaidimo laiko prametė visus 5 metimus, suklydo ir prasižengė po 5 kartus bei rungtynes baigė su -9 naudingumo balais.

Susitikimo pradžia sufleravo, jog „Neptūnas“ greitai ir lengvai nubėgs priekį. M. Mažeikos 7 taškų atkarpa leido uostamiesčio klubui išsiveržti į priekį (21:12).

„Nevėžis–Optibet“ dar iki pirmojo kėlinio pabaigos apkarpė varžovų pranašumą iki minimumo, o puikus Vaido Kariniausko ir Justo Tamulio žaidimas leido į pertrauką išsinešti penkių taškų pagalvę (36:41).

Po pertraukos abi ekipos žaidė taškas į tašką ir akistata kulminaciją pasiekė ketvirtojo kėlinio pabaigoje.

Lyderystės savybes pademonstravo klaipėdiečių kapitonas M. Mažeika. Gynėjas smeigė tritaškį per Igno Lukošiaus rankas, o kitoje atakoje išprovokavo pražangą ir realizavo abu baudos metimus. Tai leido „Neptūnui“ pirmauti 70:64.

„Nevėžis–Optibet“ klubo žaidėjams ėmė stigti jėgų, o Žygimanto Janavičiaus tritaškis likus mažiau nei trims minutėms praktiškai nulėmė rungtynių baigtį (75:66).

„Sveikiname klaipėdiečius su pergale, ačiū varžovams už tikrai gerą kovą. Ko tikėjomės, tą ir gavome. Kėdainiškiai dabar ant bangos, labai aktyvūs, agresyvūs. Rungtynių pabaigoje pavyko perlaužti rungtynes, nors ir nesame šviežiausi po kelionės“, Œ– kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Tomas Gaidamavičius.

„Sveikiname „Neptūną“. Gaila, kad pralaimėjome dėl dalykų, kuriuos galėjome kontroliuoti. Dėl to ir rezultatas neigiamas. Pirmoje pusėje tikrai geriau žaidėme nei varžovai, bet klaidos ir gynyba tranzicijoje mus nužudė. Leidome jiems atsikovoti 12 kamuolių puolime, kas yra visiškai nelogiškas skaičius“, – problemas dėstė „Nevėžis–Optibet“ vairininkas Marius Kiltinavičius.

„Neptūnas“: M. Mažeika 19 (5/10 met., 21 naud. bal.), Džiugas Slavinskas 12 (9 atk. kam., 21 naud. bal.), Ž. Janavičius 9 (5 atk. kam., 6 rez. perd.) taškai.

„Nevėžis–Optibet“: Panagiotis Kalaitzakis 15, V. Kariniauskas 14 (8 rez. perd.), Vaidas Čepukaitis 12 (11 atk. kam.), J. Kazakauskas 11 (9 atk. kam., 21 naud. bal.) taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris