Su ugnimi žaidusios „Pieno žvaigždės“ palaužė „Dzūkiją“
LKL/BNS nuotr.

Su ugnimi žaidusios „Pieno žvaigždės“ palaužė „Dzūkiją“

Autorius: LKL.lt
2020-10-20

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (2/4) nutraukė 3 pralaimėjimų seriją „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

14 taškų pranašumą iššvaistę pasvaliečiai svečiuose 84:76 (15:14, 24:18, 22:27, 23:17) palaužė Alytaus „Dzūkiją“ (1/5).

Pasvaliečiai po šios pergalės rikiuojasi 7-8 vietose turnyrinėje lentelėje, o „Dzūkija“ nukrito į 9 poziciją.

Pasvaliečių naudingiausiu žaidėju buvo Tomas Lekūnas. Puolėjas surinko 15 taškų, atkovojo 10 kamuolių, išprovokavo 9 pražangas ir surinko 24 naudingumo balus.

Kovą dėl atšokusių kamuolių svečiai laimėjo 39:30.

Asmeninį rezultatyvumo rekordą pagerino iš „Ryto“ nuomos pagrindais į Pasvalį atvykęs Karolis Giedraitis. Gynėjas pelnė 16 taškų ir surinko 15 naudingumo balų.

Šeimininkams Kristupas Žemaitis pelnė 14 taškų, atkovojo 7 kamuolius, atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir surinko 27 naudingumo balus.

 „Dzūkijos“ gretose debiutavo vidurio puolėjas iš JAV Ericas Stuteville‘as. „Centras“ per beveik 8 minutes taškų nepelnė ir surinko -4 naudingumo balus.

Po pertraukos žvėries režimą įjungęs „Pieno žvaigždžių“ aukštaūgis Danielis Amigo padėjo svečiams atitrūkti. Jo 10 taškų iš eilės pasvaliečiams leido įgyti dviženklį pranašumą (49:38).

Vis gi Tado Rinkūno tritaškių serija panaikino svečių turėtą 14 taškų pranašumą ir rungtynių atomazgą perkėlė į ketvirtąjį kėlinį (61:59).

Svarbiu metu „Pieno žvaigždes“ į pergalę atvedė Branko Mirkovičius. Likus 2 minutėms iki rungtynių pabaigos, baudos metimus ir tritaškį per rankas įmetęs gynėjas padėjo pasvaliečiams įgyti 7 taškų pranašumą, kurio šeimininkai neįveikė.

„Prieš rungtynes jautėsi, kad nežaidėme 10 dienų. Nebuvo ritmo, tai ypač jautėsi pirmoje rungtynių dalyje. Negalime taip žaisti namuose. Pagavome juos antroje pusėje, bet vėl prarandame baudos aikštelės kontrolę, darome per daug klaidų ir pralaimime rungtynes“, – kalbėjo dzūkų strategas Nikola Vasiljevas.

„Manau, kad padėjo išgyventi momentai, kai laikėmės žaidybinio plano. Trečiajame kėlinyje turėjome ir didesnę persvarą, kontroliavome kovą dėl kamuolių, buvo agresyvumas. Tie dalykai džiugina. Aišku, neramina metikų atsirinkimas gynyboje“, – ydas ir pliusus vardino pasvaliečių vyr. treneris Gediminas Petrauskas.

„Dzūkija“: T. Rinkūnas 21 (5/10 trit.), K. Žemaitis ir Matas Jucikas (8 atk. kam.) po 14, Simas Jasaitis 13 taškų.

„Pieno žvaigždės“: B. Mirkovičius 18 (4/6 trit.), K. Giedraitis 16 (7/8 baud. met.), T. Lekūnas 15, D. Amigo (11 atk. kam., 6 kl.) 14 taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris