V. Čeponis: „Rytas“ užkurs pirtį „Žalgiriui“
Foto: LKL/BNS

V. Čeponis: „Rytas“ užkurs pirtį „Žalgiriui“

Autorius: betsafe.lt
2020-10-22

Septintajame „Betsafe–LKL“ čempionato ture pagaliau įvyks ilgai lauktas mūšis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“, tačiau anot krepšinio komentatoriaus Vaido Čeponio, nemažai dėmesio susilauks ir Panevėžio „Lietkabelio“ bei Utenos „Juventus“ susitikimas. Kokie dar susitikimai laukia šią savaitę, ko galime laukti iš šalies grandų dvikovos ir ko tikėtis kitose rungtynėse „Betsafe“ prognozėse pasakoja V. Čeponis.

„Žalgirio“ ir „Ryto“ kovoje dominuos gynyba

Turo dėmesio centre – pirmoji šio sezono dvikova tarp didžiausių šalies klubų – „Žalgirio“ (4/1) ir „Ryto“ (6/0). Šalies čempionai jau spėjo suklupti prieš „Lietkabelį“, tačiau Martino Schillerio vadovaujama ekipa itin užtikrintai žengia „Eurolygoje“, kur po žalgiriečių kojomis krito visi keturi jų oponentai.

Tuo tarpu vilniečiai dar nespėjo apšilti savo kojų Europoje, bet šalies čempionate nepatyrė nė vieno pralaimėjimo ir pasak V. Čeponio, kauniečiams žada mesti rimtą iššūkį.

„Žalgirio“ ir „Ryto“ rungtynių laukiame su dideliu nekantrumu, o jas, kaip ir kasmet, supa nemažas ažiotažas. Žibalo į ugnį ne kartą jau spėjo įpilti ir vilniečių treneris Donaldas Kairys, teigdamas, kad šį sezoną jo vadovaujama ekipa ne kartą įveiks „Žalgirį“. Ambicijų neslepia ir vilniečių žaidėjai bei fanai, todėl šią savaitę mūsų lauks labai atkakli ir intriguojanti kova. Sakyčiau, kad šiose rungtynėse laukia tikras nervų karas, kuriame dominuos gynyba. „Rytas“ tikrai gali užkurti pirtį „Žalgiriui“, – sako krepšinio komentatorius.

V. Čeponis prognozuoja, kad susitikime bus įmesta mažiau nei 160 taškų. Taip pat jis prideda, kad „Rytas“ neturėtų pralaimėti daugiau nei 6 taškais, o tokia rungtynių baigtis, pasak „Betsafe“ krepšinio ekspertų, yra lygi bene 60% tikimybei.

Anot  komentatoriaus, vilniečiai būtų dar labiau pasirengę kibti į atlapus kauniečiams, jei sveikas būtų Martynas Echodas, o dar anksčiau būtų atvykęs naujasis „Ryto“ pirkinys Maurice Ndour.

Kituose turo mačuose taip pat laukia kova iki paskutinės minutės

V. Čeponis šiame ture dramą iki paskutinių minučių mato ir tarp trečioje bei ketvirtoje „Betsafe–LKL“ lentelės vietoje esančių Panevėžio „Lietkabelio“ (4/2) ir Utenos „Juventus“ (4/2) klubų.

„Nors „Lietkabelis“ atrodo silpnai Europos fronte, tačiau ekipa išlieja pyktį būtent šalies čempionate – tą matėme ir rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Uteniškių klube dar nespėjo įsižaisti jų legionierius Jamel Artis, o komandos žaidimas stipriai remiasi vidurio puolėjais – Juliumi Juciku, Mindaugu Kupšu. Kadangi tokio stiliaus žaidimas yra palankus „Lietkabeliui“, po atkaklios kovos pergalę „atiduočiau“ „Lietkabeliui“, – teigia V. Čeponis.

Įdomu, kad šio mačo favoritais „Betsafe“ krepšinio ekspertai laiko „Juventus“ komandą, o „Lietkabelio“ pergalės tikimybė tesiekia 46.5%.

Kitose septintojo turo rungtynėse susitiks koja kojon antroje turnyro lentelės pusėje žengiantys Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (2/4) ir Klaipėdos „Neptūno“ klubai.

„Šios dvikovos baigtį nuspėti itin sudėtinga, nes abi komandos kol kas atrodo silpnokai. Savojo žaidimo neranda ir klaipėdiečiai, ir pasvaliečiai – „Neptūnas“ pralaimėjo pastarąsias ketverias savo rungtynes, o „Pieno žvaigždės“ kol kas pergales renkasi tik prieš žemiau turnyrinėje lentelėje esančius oponentus. Nepaisant visko, manyčiau, kad „Neptūnas“ nepralaimės daugiau nei 5 taškais“, – tvirtina krepšinio komentatorius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris