J. Kazakauskas su nekantrumu laukia „Ryto“ vizito: „Treneriai akcentuoja pergalę“
LKL/BNS nuotr.

J. Kazakauskas su nekantrumu laukia „Ryto“ vizito: „Treneriai akcentuoja pergalę“

Autorius: LKL.lt
2020-10-31

Nors koronavirusas ir koreguoja „Betsafe-LKL“ tvarkaraštį, tačiau čempionatas vyksta ir toliau – šį savaitgalį startuos 8 turas.

Tiesa, per dvi dienas bus sužaistos vos dvejos rungtynės, kitos, dėl koronaviruso atvejų komandose, nukeltos į tolimesnį laiką.

Centrinis turo susitikimas šeštadienį bus žaidžiamas Kėdainiuose – vietos „Nevėžis-Optibet“ čia priims Vilniaus „Rytą“.

Susitikimą tiesiogiai stebėti nuo 18 valandos galėsite BTV kanalu ir per LKL.lt.

prognoze-betsafe

Kėdainių klubas sezoną pradėjo išties pozityviai – per šešis susitikimus iškovojo keturias pergales ir šiuo metu rikiuojasi pirmame čempionato ketverte.

Tuo tarpu vilniečiai, sezoną pradėję puikiai, pastaruoju metu stringa – per savaitę buvo patirti pralaimėjimai Kauno „Žalgiriui“ Lietuvoje, o FIBA Čempionų lygoje buvo nusileista Atėnų „Peristeri“ ekipai.

Visgi Kėdainių ekipos krepšininkas Julius Kazakauskas nemano, kad dėl to vilniečiai tampa kažkuo pavojingesni.

„Nemanau, kad tai yra blogas ženklas, iš esmės nevertiname to, jie laimėjo ar pralaimėjo savo pastarąsias rungtynes, tiesiog namie stengsimės laimėti ir viskas“, – LKL.lt sakė žaidėjas.

Toks sėkmingas Kėdainių komandos startas daugumai tapo staigmena, o J. Kazakauskas, paklaustas apie esmines to priežastis, išskyrė du svarbiausius. akcentus.

„Turbūt geras, ankstyvas pasiruošimas ir tai, kad liko tas pats treneris jau antram sezonui. Šiemet irgi turime patyrusių žaidėjų ir ambicingo jaunimo, žaidėjai tokiu būdu vieni kitus papildo“, – sakė J. Kazakauskas.

Jo atstovaujama komanda ir viešoje erdvėje neretai yra įvardinama kaip vieną simpatiškiausių žaidimų demonstruojanti ekipai, o girdėti gražius epitetus esą smagu ir patiems komandos krepšininkams.

„Girdėti tai labai malonu, ypač, kai praeitame sezone buvome paskutiniai, o šiemet rezultatai jau geresni ir visų nuomonė apie komandą geresnė“, – su LKL.lt mintimis dalinosi krepšininkas.

Būtent aukštesnę ekipos poziciją, jo teigimu, šiemet nemaža dalimi lemia klubą papildę patyrę LKL lygio krepšininkai, o stabilumo garantu tapo komandai ir toliau vadovaujantis treneris Marius Kiltinavičius.

„Panašumai, lyginant su praėjusiu sezonu – liko tas pats treneris, pora žaidėjų, o skirtumai – kaip ir sakiau, praėjusiais metais neturėjome tokių patyrusių LKL žaidėjų, šiemet tokius turime gal penkis ir viskas kur kas lengviau, nes jau žinome, ko iš jų laukti“, – patirties svarbą išskyrė J. Kazakauskas.

Visgi būtent šiandien Kėdainių komandos laukia bene rimčiausias iššūkis – Vilniaus klubas, nors ir patekęs į nedidelę duobelę, išlieka viena pavojingiausių lygos komandų.

Tačiau, net ir nepaisant varžovų favoritų statuso, J. Kazakauskas tikina, jog komandos treneriai prieš mačą akcentuoja vieną ir vienintelį dalyką.

„Pergalę, pergalę akcentuoja labiausiai (juokiasi – LKL.lt). Treneriai sakė, kad tiesiog turime tikėti ir žaisti kaip su eiline komanda. Žinome, kad jie gal yra geresni, bet stengsimės laimėti“, – svarstė krepšininkas.

Įdomu tai, kad Kėdainių komanda pernai sugebėjo vieną kartą įkąsti „Rytui“, nugalėdami juos savo arenoje. Kaip minėjo J. Kazakauskas, prie to ženkliai prisidėjo ir gausus palaikymas arenoje.

„Atsimenu, pernai laimėjome, tada žiūrovų buvo turbūt daugiausiai per visą komandos istoriją. Arena buvo labai sausakimša ir tai labai padėjo“, – prisiminimais į praeitį nusikėlė žaidėjas.

Visgi šiemet situacija kitokia ir tribūnos pilnos būti negali. J. Kazakausko teigimu, net ir tokiomis sąlygomis išaugęs sirgalių susidomėjimas yra jaučiamas gana ryškiai.

„Jei būtų galimybės, tribūnos, manau, būtų ir dar pilnesnės, bet, kiek dabar galėjo, tai dabar ateidavo visai nemažai. Žinant situaciją dėl pandemijos tai arena, aišku, nebuvo sausakimša“, – sakė krepšininkas.

„Betsafe“ ekspertai šiame susitikime prognozuoja vilniečių pergalę ir skiria svečiams daugiau nei 81 procento tikimybę iškovoti pergalę.

Vienerios rungtynės bus žaidžiamos ir sekmadienį – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ namuose priims Prienų „CBet“.

Mačą nuo 17 valandos rodys BTV televizija ir LKL.lt, o „Betsafe-LKL“ titulinis rėmėjas pranašumą suteikia šeimininkams ir skiria jiems 60 procentų pergalės tikimybę

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris