LKL akademiko dienoraštis. Komunikacijos ir žurnalistikos paslaptys su šių sričių specialistais

LKL akademiko dienoraštis. Komunikacijos ir žurnalistikos paslaptys su šių sričių specialistais

Autorius: LKL akademikas D. Šablinskas
2020-11-06

Esu Dovydas Šablinskas, Lietuvos sporto universiteto sporto vadybos studijų programos antro kurso studentas. Studijuojant mano tikslas yra sukaupti kiek įmanoma daugiau teorinių ir praktinių žinių, kurias vėliau galėčiau pritaikyti tolimesnėje savo profesinėje karjeroje. Būtent dėl to nusprendžiau dalyvauti LKL akademijos projekte.

Šią savaitę turėjome pirmąją teorinę paskaitą su kviestiniais svečiais – LKL komunikacijos vadovu Vaidu Leliuga ir sporto žurnaliste bei LNK televizijos žinių vedėja Asta Žukaite-Nalivaikiene. Paskaitos tikslas buvo supažindinti akademikus su sporto komunikacija ir pasidalinti savo asmenine patirtimi.

Atsižvelgiant į pandeminę situaciją, paskaita vyko nuotoliniu būdu. Per visą LKL akademijos gyvavimo laikotarpį tai buvo pirmoji nuotolinė paskaita.

Pirmojoje paskaitos dalyje kalbėjome su LKL komunikacijos vadovu Vaidu Leliuga, kuris išsamiai pristatė visą LKL komunikacijos pobūdį. „Organizuota ir tikslinga komunikacija leidžia siekti gerų rezultatų bei kuria pridedamąją lygos vertę“, – akcentavo komunikacijos specialistas. Paskaitos metu analizavome statistinius rungtynių žiūrimumo rodiklius bei nagrinėjome LKL socialinius tinklus.

Antrojoje paskaitos dalyje bendravome su sporto žurnaliste ir LNK sporto žinių vedėja Asta Žukaite-Nalivaikiene, kuri pasidalino savo patirtimi ir taip perteikė pagrindinius sporto žurnalistikos  principus ir taisykles. „Kad ir ką jūs savo karjeroje darysite, mano didžiausias patarimas būtų toks: būkite tokiems žingsniams pasiruošę. Pakvietė į darbo pokalbį – ruoškitės jam, darysite interviu su pašnekovu - ruoškitės, įdėkite pastangų, darykite namų darbus. Improvizacija yra geras dalykas, bet net ir didžiausi profesionalai žurnalistikoje ruošiasi tam, kas jų laukia. Prieš jūsų akis bus daug situacijų, kurios kels stresą ar baimę, bet būtent geras pasiruošimas visada yra pirmas vaistas nuo baimės”, – patarimais ir įkvėpimu dalinosi sporto žurnalistė. Ji taip pat pasidalino savo darbo praktikos iššūkiais ir įvairiausiomis istorijomis, kurios leido sukaupti didžiulę patirtį.

Pirmoji paskaita buvo itin produktyvi. Įgijome teorinių žinių, gavome svarbių patarimų, dalyvavome atviroje diskusijoje bei išgirdome apie LKL projektus, prie kurių ateityje turėsime galimybę prisidėti ir patys. Taip pat sužinojome, jog mūsų vadovė Karolina Kairaitė yra paruošusi išskirtinę užduotį, dėl kurios toliau dirbsime mažose grupelėse, bendradarbiaudami su projekto vadove ir A. Žukaite-Nalivaikiene.

Labai džiaugiuosi, jog turiu galimybę būti šio projekto dalimi. Dar kartą įsitikinau, jog LKL akademija yra puiki praktikos erdvė ir galimybė tolimesniam tobulėjimui sporto vadybos srityje.

Sekti LKL akademijos veiklą galite projekto instagramo paskyroje @lklakademija.

 

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris