Į rinktinę pakviestas A. Marčiulionis: „Būsiu vienoje komandoje su vaikystės dievukais“
Foto: LKL/BNS

Į rinktinę pakviestas A. Marčiulionis: „Būsiu vienoje komandoje su vaikystės dievukais“

Autorius: LKL.lt
2020-11-18

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas paskelbė trylika krepšininkų, kurie yra įtraukti į rinktinės sudėtį artėjančiam atrankos į Europos čempionatą „burbului“ Vilniuje. D. Maskoliūnas į rinktinę pakvietė ir du naujokus iš „Betsafe-LKL“ čempionato.

Prie rinktinės netrukus, lapkričio pabaigoje, prisijungs Prienų „Cbet“ lyderis ir naudingiausias „Betsafe-LKL“ čempionato žaidėjas Regimantas Miniotas, taip pat rinktinės sąrašuose savo pavardę išvydo ir jauniausias jos narys – 18-metis Vilniaus „Ryto“ gynėjas Augustas Marčiulionis.

Tik šiemet „Betsafe-LKL“ čempionate debiutavusiam A. Marčiulioniui šie metai turbūt įsimins amžiams – iš pradžių pirmieji žingsniai vyrų krepšinyje, o visai netrukus – jau ir kvietimas apsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius.

Žinią apie pakvietimą į rinktinę A. Marčiulionis sužinojo iškart po rytinės „Ryto“ treniruotės. Iš vaikino veido nedingo šypsena – po treniruotės jis jau buvo sulaukęs sveikinimų tiek iš draugų, tiek iš sirgalių.

„Tikrai iškart pagalvojau: „jėga!“. Buvo labai smagu pamatyti sąrašą. Aišku, bus šiek tiek jauduliuko, rinktinė yra didelis dalykas. Bus rinktinės senbuviai, bus daug gerų žaidėjų. Aš čia būsiu naujokas, dar toks jaunas... Bet kita vertus, labai, labai įdomu. Labai malonu, kad treneris suteikė tokį šansą, turbūt su avansu į ateitį. Su nekantrumu laukiu stovyklos, labai įdomu“,– šypsodamasis LKL.lt sakė A. Marčiulionis.

Tiesa, rinktinės dvikovose prieš Danijos ir Belgijos nacionalines komandas A. Marčiulionis toli gražus nebus vienintelis D. Maskoliūno pasirinkimas įžaidėjo pozicijoje. Į rinktinę taip pat buvo pakviesti Mantas Kalnietis, Paulius Valinskas, Šarūnas Vasiliauskas – žmonės, jau sukaupę patirtį šiame, tarptautiniame lygyje.

Tačiau būtent įžaidėjų pavardės ir sukaupta patirtis, pasak paties A. Marčiulionio, turbūt ir yra labiausiai džiuginantis dalykas – vien galimybę kartu su jais pasitreniruoti, pabūti vienoje aplinkoje šis „Ryto“ talentas vertina kaip ypač naudingą ir įdomią laukiančią patirtį.

„Čia yra vienas iš dalykų, dėl kurių labiausiai ir džiaugiuosi. Vien Kalnietis, kiek metų rinktinėje žaidęs, kokio aukšto lygio matęs. Bus labai įdomu iš jo pasimokyti, pažiūrėti iš arti, kaip jis žaidžia. Taip pat Vasiliauskas, Valinskas... Realiai iš visų galių pasimokyti. Bus labai įdomu pamatyti, koks jų lygis, o dar įdomiau – kaip aš tarp jų atrodysiu, kaip man seksis“, – sakė A. Marčiulionis.

Paklaustas, ar pats M. Kalnietis kadaise nebuvo A. Marčiulionio „dievukas“, krepšininkas prapliupo juokais ir pripažino, kad būtent taip ir yra – gyvenimas klostosi taip, kad netrukus vienoje komandoje teks pabuvoti su žmogumi, į kurį žiūrėdamas anksčiau svajojai apie krepšininko karjerą.

„Tai žinoma, būdavo dievukas. Kai vykdavo čempionatai, kai Mantui juose gerai sekdavosi, juk jis būdavo Lietuvos žvaigždė. Bus malonu ir keista kartu būti vienoje komandoje. Tikrai nekantrauju“, – susijuokė A. Marčiulionis.

Aukštų tikslų šiame atrankos į Europos čempionatą „burbule“ A. Marčiulionis sau nekelia. Svarbiausia, pasak paties krepšininko, yra pajausti savo kailiu, ką iš tiesų reiškia dirbti rinktinės treniruotėse ir, žinoma, turėti marškinėlius su savo pavarde.

„Pradžiai noriu tiesiog įsivažiuoti, pažiūrėti, kaip visa tai atrodo, išbandyti save treniruotėse, įsivertinti, ką galiu, ko negaliu. Mano tikslas yra kuo daugiau pasiimti iš šios stovyklos, o ar įmesiu taškų rungtynėse, ar išvis debiutuosiu rinktinėje, kol kas nėra pagrindinis prioritetas“, – norus dėstė A. Marčiulionis.

Pilna Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtis:

Mantas Kalnietis, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“; Šarūnas Vasiliauskas, Izmiro „Aliaga Petkimspor“; Augustas Marčiulionis, Vilniaus „Rytas“; Tomas Dimša, Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“; Paulius Valinskas, Panevėžio „Lietkabelis“; Jonas Mačiulis, Atėnų „AEK“; Mindaugas Kuzminskas, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, Deividas Gailius, Bonos „Telekom Baskets“; Eimantas Bendžius, Sasario „Dinamo“; Gytis Masiulis, Panevėžio „Lietkabelis“; Laurynas Birutis, Santjago de Kompostelos „Obradoiro Monbus“, Martynas Echodas, Vilniaus „Rytas“; Regimantas Miniotas, Prienų „CBet“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris