Vos neprisižaidusios „Pieno žvaigždės“ išsivežė pergalę iš Prienų
Foto: BNS/LKL.lt

Vos neprisižaidusios „Pieno žvaigždės“ išsivežė pergalę iš Prienų

Autorius: LKL.lt
2020-11-21

Vieninteliame šeštadienio Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače intriga buvo pasiekusi aukščiausiąjį tašką, nes „Pieno žvaigždės“ (5/5) vos neprisižaidė.

Tačiau Tomo Lekūno šūviai iš toli ir Jahennso Manigat svarbus metimas dėjo pagrindą anksčiau ir „Pieno žvaigždės“ svečiuose 99:96 (17:26, 25:21, 25:25, 32:24) palaužė Prienų „CBet“ (4/7) klubą.

Prienų ekipai tai ketvirtasis pralaimėjimas iš eilės „Betsafe-LKL“.

Prienų komanda pirmojoje rungtynių dalyje atrodė užtikrinčiau ir mažais žingsniais tolo nuo varžovų (30:21). Kurį laiką Pasvalio komandos bandymai artėti buvo malšinami ir skirtumas pasiekė 13 taškų (39:26), bet baudų metimais rinkti taškai mažino „Pieno žvaigždžių“ deficitą – 35:42.

Tritaškiai buvo pasvališkių ginklai ir po didžiosios pertraukos intriga pasiekė apogėjų – spurtas 9:0 leido persverti rezultatą – 64:63. Tik Mindaugo Sušinsko dėka „CBet“ kėlinį baigė pirmaudama 72:67. Vis dėlto Tomas Lekūnas buvo stulbinamas, šaudė vieną tritaškį po kito ir galiausiai „Pieno žvaigždės“ vėl pirmavo solidžiau – 82:73. Tomo sąskaitoje buvo jau 5 tritaškiai. Palyginimui, per visus praėjusius mačus jis pataikė 11 iš 40.

Liko pusė ketvirčio, per kurį „CBet“ galėjo kažką pakeisti. R.Miniotas buvo pamažinęs atsilikimą (84:88), o toks skirtumas laikėsi kurį laiką, kol Einaras Tubutis nepataikė svarbaus metimo likus vos 83 sek. – 90:92. Tačiau kone svarbiausią mačo metimą pataikė Jahennsas Manigat (95:90) ir kai atrodė, kad pergalę jau yra „Pieno žvaigždžių“ rankose, komanda klydo ir neišsimetė kamuolio laiku.

Prienų komanda turėjo šansą, bet liko be tolimo metimo, kuris galėjo išplėšti pratęsimą.

„Pieno žvaigždės“: Tomas Lekūnas 22 (6 atk. kam., 5/10 trit.), Edgaras Želionis 20, Branko Mirkovičius 17, Paulius Petrilevičius 12 (6 rez. perd.), Jahennsas Manigat 11 (8 rez. perd., 3/6 trit.).

„CBet“: Marquisas Wrightas 25 (7 rez. perd.), Mindaugas Sušinskas 17, Tomas Digbeu 15 (0/5 trit.), Regimantas Miniotas 13 (8 atk. kam.), Egidijus Dimša 11 (5/5 dvit.).

Prienų komandos treneris Mantas Šernius pripažino, kad jo komanda dar kartais trūksta brandos.

„Kaip ir praeitą mačą, pametėme kontrolę. Jaučiau, kad komanda gavo nokdauną, ją reikėjo prikelti, tą pavyko padaryti, bet trūko laiko. Klaidų milijonas, rungtynės nebuvo gražiausios, nebuvome tokie, kokie turėjome būti. Mano vaikai turi virsti berniukais, o berniukai – vyrais. Tą sakiau ir rūbinėje. Turime turėti teisingą pyktį kiekvienoje situacijoje. Buvo daug tokių, kur norėjosi nusirauti plaukus ir eiti į rūbinę“, – sakė M.Šernius.  

Gediminas Petrauskas akcentavo esminius mačo niuansus.

„Žaidimas nedžiugina, bet pergale džiaugiamės. Žinome, kad čia žaisti sunku, kad mačas bus kitoks, nei prieš tai Pasvalyje. Puolime susikūrėme progų, bet daug prametėme iš po krepšio ir laisvų tritaškių. Pirmoje pusėje nepataikėme, o antroje pasidarė lengviau, kai rankos atsirišo metikams. Aišku, galas labai negražus, bet reikia prisiimti atsakomybę ir galvoti, kaip išmetinėti kamuolį“, – kalbėjo G.Petrauskas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris