D. Adomaitis – apie išsiskyrimą su „Rytu“, produktyviai išnaudojamą laiką ir trenerio darbe kylančius iššūkius

D. Adomaitis – apie išsiskyrimą su „Rytu“, produktyviai išnaudojamą laiką ir trenerio darbe kylančius iššūkius

Autorius: LKL.lt
2020-11-27

LKL TV laidoje „Krepšinis su Rimvydu Valatka“ apsilankė dar vienas įdomus pašnekovas.

„Suunto 7“ – sportui ir gyvenimui pristato išsamų pokalbį su vienu ryškiausių dabartinės kartos Lietuvos trenerių D. Adomaičiu.

46-erių specialistas pastaraisiais metais buvo vienas akyliausiai stebimų Lietuvos strategų – jam teko stovėti už Vilniaus „Ryto“ ir nacionalinės ekipos vairo.

Vis tik nuo pat kovo pradžios, kai netikėtai baigėsi praėjęs sezonas, D. Adomaitis nediriguoja jokiai komandai, o atsiradusį laisvalaikį skiria šeimai ir savęs tobulinimui.

„Tą laiką išnaudoju produktyviai, o kas liečia krepšinį – vyksta daug įdomių rungtynių, turnyrų, todėl tenka nemažai stebėti ir dėliotis mintis bei planus. Stebiu trenerių rinką, įdomiausių trenerių vadovavimą komandoms, todėl laiko vis tiek pritrūksta“, – apie dabartinę savo kasdienybę kalbėjo treneris.

Pokalbyje buvo paliesta ir stratego išsiskyrimo su buvusiu klubu tema. Vasarą netilo kalbos, jog „Rytas“ D. Adomaičiui siūlė pernelyg mažus pinigus, tačiau pats strategas šio aspekto nesureikšmina.

„Apie pinigus nebuvo kalbėta ir tai nebūtų visko nulėmę, – teigė treneris. – Derybose tai yra paskutinis klausimas. Iš mano pusės du metus buvo reikalaujama. Vizija buvo aiški – norime auginti jaunimą ir po trijų metų turėti žaidėjus, kurie rungtyniautų komandoje, asocijuotųsi su miestu ir klubu. Buvo daug talentingų žaidėjų, kurie galėtų tą skirtumą ir šiais, ir kitais metais daryti. Manau, kad klubo vizija kažkodėl pasikeitė – jaunų žaidėjų nebeliko ir buvo nuspręsta pasirinkti kitą kelią.“

Visgi dirbant sostinėje, klubo vadovybė buvo iškėlusi ir kitus su jaunimu susijusius tikslus – užaugintus talentus reikia parduoti NBA arba kitiems turtingiems klubams. Iš trenerio minėtų žaidėjų šiuo metu Lietuvos vicečempionų gretose rungtyniauja tik Augustas Marčiulionis, likę žaidėjai laimės ieško kitose komandose.

„Kai Linas Kleiza dirbo sporto direktoriumi, treneriams buvo iškelti aiškūs tikslai. Yra žaidėjai, kaip Sirvydis, Blaževičius, Tubelis, Marčiulionis – tai žaidėjai, už kuriuos klubas turi gauti maksimalią išpirką“

Kalbėdamas apie trenerio darbo specifiką, D. Adomaitis užsiminė apie talentingų ir mažiau gabumų turinčių žaidėjų balanso paieškas komandoje.

„Iš žvaigždžių reikalaujama daugiausiai. Žaidime turi turėti taisykles, bet ne visiems žaidėjams jos yra vienodos. Yra žaidėjų, kurie gerai ginasi ir tai daro iš savęs, o yra ir prastų. Trenerio darbas yra tokį paslėpti, bet negali būti tokio mentaliteto, kad visi žino, jog jis silpnas, bet pas jį nėra maksimalių pastangų“, – savo požiūrį atskleidė specialistas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris