V.Kariniausko sugrįžimas į Kėdainius pažymėtas solidžiu žaidimu ir „Juventus“ pergale
Foto: BNS/LKL.lt

V.Kariniausko sugrįžimas į Kėdainius pažymėtas solidžiu žaidimu ir „Juventus“ pergale

Autorius: LKL.lt
2020-12-01

Vaidas Kariniauskas rodė solidų žaidimą ir kėlė galvos skausmą savo buvusiai komandai.

„Betsafe-LKL“ išvykos rungtynėse Utenos „Juventus“ (5/4) ekipa 87:70 (25:22, 24:15, 16:16, 22:17) nukovė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (5/5).

„Nevėžiui-Optibet“ atsisveikinus su Mariumi Kiltinavičiumi šįkart komandą treniravo Bobby Gonzalezas.

Tik pačioje mačo pradžioje „Nevėžis-Optibet“ buvo priekyje, tačiau skirtumas maksimaliai buvo pasiekęs 6 taškus ir greitai ėmė tirpti. Mariaus Runkausko ir Martyno Gecevičiaus tritaškiai leido „Juventus“ įgauti dviženklę persvarą (36:26), o visi šeimininkų bandymai priartėti buvo atremti. M.Runkauskas tritaškiu su sirena baigė ir antrąjį ketvirtį – 49:37.

Gera Panagiočio Kalaitzakio atkarpa leido kiek sumažinti atsilikimą (49:58), tačiau „Juventus“ turėjo nemažai progų nuo baudų metimo linijos ir jas sėkmingai išnaudojo – 65:53. Uteniškiai toliau stabiliai laikėsi priekyje (71:56), Žygimantas Skučas ir Vytautas Šulskis dėjo pagrindus pergalei, kuri galiausiai buvo pasiekta.

Šiame mače „Nevėžiui-Optibet“ nepadėjo Abramo Canka ir Sedrickas Barefieldas, o „Juventus“ vertėsi be Juliaus Juciko ir Igno Vaitkaus.

V.Kariniauskas debiutiniame mače per 34 minutes pelnė 17 taškų (6/9 dvit., 1/6 trit., 2/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 kamuolius, bet tiek pat ir prarado, 2 metimus blokavo, išprovokavo 3 pražangas, 2 kartus pažeidė taisykles, surinkdamas 22 naudingumo balus.

Naudingumu jam menkai nusileido V.Šulskis, kurio sąskaitoje – 16 taškų, 8 atkovoti kamuoliai ir 21 naudingumo balas. Ž.Skučas pasižymėjo 15 taškų (7/7 dvit.), 6 atkovotais kamuoliais bei 20 naudingumo balų. Jiems abiem tai – sezono mačas.

Tuo tarpu Justas Tamulis užfiksavo neeilinį pasiekimą, nors pelnė 13 taškų, bet surinko -1 naudingumo balą, nes pataikė 1 tritaškį iš 10.

„Juventus“: Vaidas Kariniauskas 17, Vytautas Šulskis 15, Marius Runkauskas (5/8 trit.) ir Žygimantas Skučas – po 15, Bryantas Crawfordas 10 (5 rez. perd., 4 atk. kam.).

„Nevėžis-Optibet“: Vaidas Čepukaitis (7 atk. kam., 6 išp. praž.) ir Domantas Vilys (2/9 trit.) – po 14, Justas Tamulis 13 (1/10 trit.), Panagiotis Kalaitzakis 10, Julius Kazakauskas 9 (14 atk. kam.).

Žyrūnas Urbonas pasidžiaugė, kad abi komandos turėjo panašias pajėgas.

„Atvykome aštuoniese – labai gerai, kad priešininkai irgi. Turime rūpesčių su Ignu, su Juliumi situacija išvis sudėtinga, buvo neramu dėl fiziškumo. Jei jų būtų daugiau, būtų bėgę, mums trūktų rotacijos. Žinojome, kad varžovai gali kabintis į rungtynes tritaškiais. Gal pora epizodų praleidome, kontroliavome rungtynes – iškart atsirado atsipalaidavimas, bet šiaip visai neblogai sukontroliavome jų tritaškius“, – džiaugėsi jis.  

Laikinai „Nevėžį-Optibet“ treniruojantis Bobby Gonzalezas daug priekaištų auklėtiniams neturėjo.

„Didžiuojuosi savo komanda. Tai nebuvo gražios rungtynės, tritaškių pataikėme tik 5 iš 27 – jei jų būtų daugiau, gal galėtume bandyti pasiimti pergalę. Mums skaudus buvo momentas, kad Vaidas žaidė nebe pas mus, o varžovų stovykloje, nes jis buvo svarbi ekipos dalis. Aišku, turime atiduoti duoklę „Juventus“, jie atliko gerą darbą. Mes vis negalėjome priartėti labiau, per 6, 4 taškus, nes tada gal būtume bandę pakovoti dėl pergalės labiau“, – pripažino jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris