„Žalgiris“ išbarstė 20 taškų persvarą, bet „Lietkabeliui“ pergalės neatidavė
LKL/BNS nuotr.

„Žalgiris“ išbarstė 20 taškų persvarą, bet „Lietkabeliui“ pergalės neatidavė

Autorius: LKL.lt
2020-12-20

Nors įpusėjus „Betsafe-LKL“ lyderių mūšiui atrodė, kad antroji susitikimo pusė yra tik formalumas, Kauno „Žalgiris“ (10-1) vos neprisižaidė po pertraukos.

20 taškų pranašumą iššvaistę Martino Schillerio auklėtiniai svečiuose 82:77 (27:13, 13:7, 13:27, 29:30) palaužė Panevėžio „Lietkabelio“ (7-3) pasipriešinimą.

Lietuvos čempionai vietiniame fronte pasiekė aštuntąją pergalę iš eilės ir nutraukė panevėžiečių septynių pergalių seriją.

Iki pertraukos dominavęs „Žalgiris“ triuškino varžovus net 40:20, tačiau „Lietkabelis“ nepasidavė ir trečiajame kėlinyje pakilo į šturmą.

Nenado Čanako kariauna spurtavo 17:6 bei prisivijo 47:53. Ketvirtojo kėlinio pradžioje skirtumas tarp komandų ištirpo iki 2 taškų – 54:56.

Vis dėlto lemiamu metu „Žalgiris“ vėl įjungė aukštesnę pavarą – baudų metimais taškus rinko Marius Grigonis, o du Artūro Milaknio tritaškiai atstatė dviženklį kauniečių pranašumą 71:60.

Paskutinę susitikimo minutę „Lietkabelis“ dar priartėjo 73:78, tačiau laiko pasivyti jau neužteko.

Varžovus pagal rezultatyvius perdavimus 28:19 pranokusį „Žalgirį“ į priekį patempęs A. Milaknis per 22 minutes pelnė 15 taškų (5/7 trit.), o už jį rezultatyviau žaidė tik Joffrey Lauvergne, įmetęs 17 taškų.

Panevėžio klubo gretose išsiskyrė 19 taškų pelnęs Kyle‘as Vinalesas.

Kauniečiai vertėsi be traumuotų Patricio Garino ir Steve‘o Vasturios, o taip pat – be Augustino Rubito, kuriam buvo suteikta poilsio. Panevėžiečiams nepadėjo kapitonas Vytenis Lipkevičius.

„Dvi skirtingos pusės – pirmoje gerai gynėmės, o antroje turėjome problemų prie savojo krepšio. Tai atsispindi ne tik praleistuose taškuose, bet ir kovoje dėl kamuolių, kur trūko kokybės atsitveriant varžovus. Trūko kokybės gynyboje, o tai leido „Lietkabeliui“ prisivyti. Varžovai žaidė tikrai gerai“, – spaudos konferencijoje sakė M. Schilleris.

„Turėjome ateiti į rungtynes 17.20 val., bet atėjome 18.15 val. Pirmoji mačo pusė mums buvo baisi, leidome jų geriausiam metikui Milakniui laisvam mesti tritaškius. Perimetre praleidome žaidėjus vienas prieš vieną, o puolime visiškai nenaudojome užtvarų. Nesame tokia talentinga komanda, kad žaistume be užtvarų“, – teigė N. Čanakas.

„Lietkabelis“: Kyle'as Vinalesas 19, Paulius Valinskas 13, Gabrielius Maldūnas 12 (9 atk. kam.), Gytis Masiulis 11.

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne 17, Artūras Milaknis 15, Nigelas Hayesas 13, Marius Grigonis 11 (8 rez. perd.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris