M. Brazys prieš lemiamas Citadele KMT kovas: „Utenos komanda turi gerą šansą patekti tolyn“
Foto: LKL/BNS

M. Brazys prieš lemiamas Citadele KMT kovas: „Utenos komanda turi gerą šansą patekti tolyn“

Autorius: LKL.lt
2021-01-08

Aštuonios stipriausios Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) turnyro komandos ir jų sirgaliai nekantriai laukia antrųjų rungtynių ketvirtfinalio etape.

Jau visai netrukus paaiškės, kurie keturi klubai sudarys šių metų Citadele KMT finalo ketvertą ir kovos dėl pagrindinio trofėjaus, tačiau intrigų netrūksta ir ketvirtfinalio etape.

Bene daugiausiai žiūrovų dėmesio sulaukė jau penktus metus iš eilės šiame etape vykstanti Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ akistata. Pirmąją dvikovą Utenoje 89:87 laimėjo „Juventus“ krepšininkai.

Iki šiol ketverius metus į finalo ketvertą po atkaklios kovos prasibraudavo „Rytas“, tačiau šįkart favoritus išskirti dar sunkiau. Antroji komandų akistata Vilniuje numatoma sausio 16 dieną, o į kitą etapą sostinės ekipa pateks tik tuo atveju, jei laimės didesniu nei dviejų taškų skirtumu.

„Jeigu atvirai, rezultatas čia buvo toks, kokio ir tikėjausi. Visi supranta, kad tarp šių komandų vyksta atkakli kova, ji tokia ir buvo. Ir antroje dvikovoje nugalėtojas spręsis paskutinėmis minutėmis, ši pora kaip užkerėta, visada būna nežinia, kaip susiklostys. Manau, kad Utenos komanda turi gerą šansą patekti tolyn, atsižvelgiant į tai, kad „Rytas“ šiuo metu nežaidžia labai gerai“, LKL.lt sakė rungtynes stebėjęs krepšinio specialistas Mindaugas Brazys.

Tiesa, du taškai prieš atsakomąjį mačą yra labiau simbolinė, nei reali persvara. Apie tai iškart po rungtynių Utenoje kalbėjo ir „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas, sakęs, kad darbai dar toli gražu nėra baigti. Treneriui antrino ir M. Brazys, tvirtinęs, kad antroje akistatoje lengva nebus niekam.

„Tai nieko nereiškia. Gal net jei „Rytas“ būtų laimėjęs tais dviem taškais, jiems gal būtų blogiau – psichologiškai tu jaustum, kad laimėjai. Realai du taškai absoliučiai nieko nereiškia. Įsivaizduokime, kad tai rungtynės, kurios vyksta 80 minučių, tai dabar, prabėgus 40 minučių, „Juventus“ turi dviejų taškų persvarą. Vilniuje laukia antra dalis, lengva nebus niekam“, – dėstė M. Brazys.

Antroje ketvirtfinalio akistatoje neilgai trukus susikaus ir dabartinis Citadele KMT čempionas Kauno „Žalgiris“, namuose priimantis Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Tiesa, Martino Schillerio kariauna didžiuosius darbus, panašu, jau spėjo atlikti Pasvalyje, iš kur išsivežė 16 taškų persvarą.

Dvikova Pasvalyje baigėsi žalgiriečių pergale 98:82, todėl Gedimino Petrausko komandos laukia neeilinė ir sunkiai įmanoma misija – norint patekti tolyn, Kaune teks laimėti bent 17 taškų skirtumu.

„Žalgiris“ buvo aiškus favoritas – galbūt galutinis rezultatas kiek per didelis, tikėjausi, kad Pasvalys namuose truputį rimčiau pasipriešins. Bet akivaizdu, kad „Žalgiris“ jau kitame etape ir akivaizdu, kad „Žalgiris“ į šią dvikovą pažiūrėjo kaip į Eurolygos rungtynes – taikė atitinkamą rotaciją, derinius, nebuvo ilsinami žaidėjai. Manau, kad antros dvikovos eigoje galbūt išvysime ir jaunimo, gal duos apšilti kojas jauniesiems talentams tokiame lygyje“, – sakė M. Brazys.

Kitoje poroje antrą kartą akis į akį susitiks Panevėžio „Liektabelio“ ir Prienų „Cbet“ krepšininkai. Tiesa, pirmąją dvikovą Prienuose „Lietkabelis“ laimėjo daugiau nei įtikinamai ir susikrovė 19 taškų pranašumą.

Dvikova Prienuose baigėsi „Lietkabelio“ pergale 87:68 ir rimtesnę intrigą „Cbet“ krepšininkams čia atkurti bus labai sunku.

Vis dėlto, iškart po šios dvikovos Citadele KMT turnyre, prieniškiai namuose dar kartą susitiko su Nenado Čanako auklėtiniais ir LKL rungtynėse sudavė sprigtą 93:78. Būtent tai, pasak M. Brazio, turėtų tapti papildoma motyvacija tiek Panevėžio, tiek Prienų ekipoms.

„Iškart po to „Lietkabelis“ pralaimėjo Prienuose. Tai manau, kad atsižvelgiant į tai, Panevėžio komanda turėtų reaguoti ir į atsakomąją dvikovą atsinešti kitokį nusiteikimą. Manau, kad Nenadas Čanakas tikrai nežiūrės į taškų skirtumą ir tiesiog norės nugalėti varžovą dar kartą, kad ir kokių jėgų tai pareikalautų. Bet kokiu atveju, esu beveik tikras, kad „Lietkabelis“ jau turi vietą kitame etape“, – mintimis dalijosi krepšinio specialistas.

Paskutinioji Citadele KMT finalo ketverto komanda paaiškės Klaipėdoje. Antrą kartą akis į akį ten susikaus „Neptūno“ ir „Šiaulių“ krepšininkai.

Sensaciją sukūrę ir į ketvirtfinalį po pergalės 27 taškų skirtumu patekę Antano Sireikos auklėtiniai, panašu, gali ruoštis pakartoti sensacingą scenarijų, nes pirmąją „Šiaulių“ ir „Neptūno“ dvikovą 15 taškų skirtumu laimėjo klaipėdiečiai. Jei šiauliečiams Klaipėdoje nepavyks panaikinti šio deficito, į finalo ketvertą keliaus Tomo Gaidamavičiaus kariauna.

„Šiauliai“ yra puolimo komanda. Jei jiems pakrenta, tai jie labai pavojingi. Šimtu procentų garantuotas ir ramus, kai žaidi prieš juos, niekada negali būti – jei žaidėjai pajaučia metimą, gali būti visko. Tai gerai, bet banguotai puolanti komanda, sunku prognozuoti. Vis dėlto, 15 taškų deficitas šią akimirką gali būti per didelis“, – apibendrino M. Brazys.

Citadele KMT turnyro ketvirtfinalio rungtynes tiesiogiai stebėkite LRT Plius kanale.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris