LKL akademiko dienoraštis. Apie tiesioginių transliacijų metu kylančius iššūkius

LKL akademiko dienoraštis. Apie tiesioginių transliacijų metu kylančius iššūkius

Autorius: LKL akademikas D. Šablinskas
2021-01-12

Esu LKL akademijos narys Dovydas, toliau pildau LKL akademiko dienoraščio puslapius. Naujuosius metus mes, akademikai, pasitinkame kupini energijos bei pasiruošę mokytis toliau ir tobulėti.

2021-uosius pradėjome nuo pokalbių su „Betsafe-LKL“ čempionato ir Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) turnyro transliuojamo turinio įgyvendintojais. Mūsų paskaitos svečiai: LKL TV studijos vedėjas Ignas Grinevičius, rungtynių režisierius Mykolas Adamavičius bei rungtynių komentatorius Karolis Tiškevičius.

Paskaitos metu buvome supažindinti su žiūrovams įprastai nematomu rungtynių transliacijos režisieriaus M. Adamavičiaus darbu bei jo darbotvarke rungtynių dieną: „Mano darbe yra labai svarbus komandinis darbas ir greita reakcija į besikeičiančius įvykius aikštelėje. Nuo to priklauso, koks galutinis produktas bus ištransliuotas žiūrovams prie televizijos ekranų.“ Rungtynių transliacijos režisierius pasidalino patirtimi ir atskleidė ne tik TV komandos atsakomybes, bet ir tai, kas vyksta uždarius kilnojamos televizijos stoties duris.

Paskaitą tęsė LKL TV studijos vedėjas I. Grinevičius ir rungtynių komentatorius K. Tiškevičius, kurie savo darbe akcentavo svarbiausią aspektą – pasiruošimą rungtynėms. „Kalbindamas svečią studijoje ar vieną iš rungtynių dalyvių tiesioginio eterio metu, privalai atsižvelgti į situaciją aikštelėje, pašnekovo kompetenciją bei tarpusavio santykį. Tai yra tiesioginis eteris, todėl klysti negali, privalai išlikti taktiškas ir diskutuoti taip, jog išlaikytum žiūrovo susidomėjimą“, – patirtimi dalinosi I. Grinevičius.

LKL TV studijos vedėjo darbas vyksta tam tikrais rungtynių epizodais, o komentatorius tiesioginės transliacijos metu atsikvėpti gali trumpųjų ir ilgųjų pertraukų metu. K. Tiškevičius pabrėžė, koks yra svarbus tarpusavio ryšys komentuojant rungtynes su kolega: „Jeigu komentatoriai supranta ir papildo vienas kitą sakiniuose, jie neįdomias rungtynes gali paversti smagiu reginiu žiūrovams, o intriguojančioms rungtynėms suteikti akcento, kuris leis mėgautis krepšiniu.“

Dalyvavome paskaitoje, kurią sudarė nuotaikingos asmeninės istorijos bei informatyvios diskusijos. Įsitikinau – tinkamas pasiruošimas, kruopštus komandinis darbas bei stiprus tarpusavio ryšys – reikalavimai kokybiškam televiziniam produktui.

Įkvėpti paskaitos svečių komandinės dvasios, akademikai yra pasiruošę naujoms užduotims, kurios bus susijusios su vienu didžiausiu šio sezono įvykių – Citadele KMT turnyru.

Sekti LKL akademijos veiklą galite projekto INSTAGRAM paskyroje @lklakademija.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris