G.Masiulis: apie mačą su „Juventus“, savo žaidimą ir „karantino kirpyklą“
Foto: LKL/BNS

G.Masiulis: apie mačą su „Juventus“, savo žaidimą ir „karantino kirpyklą“

Autorius: kklietkabelis.lt
2021-01-12

Trečiadienį Panevėžio „Lietkabelio“ komanda Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) surems ginklus su Utenos „Juventus“ ekipa.

Šiuo metu antroje pozicijoje esantys Nenado Čanako auklėtiniai (9/4) jaučia arti esančius varžovus: Vilniaus „Rytas“ turi tiek pat pergalių, bet yra patyręs vienu pralaimėjimu daugiau, o uteniškiai turi tiek pat nesėkmių, kiek ir „Lietkabelis“, bet yra laimėję sykiu mažiau – 8 pergalės ir 4 pralaimėjimai.

Sausio 13-ąją vyksiantis mačas yra dviejų tiesioginių konkurentų akistata. Pirmajame rate „Lietkabelis“ Utenoje laimėjo po atkaklios kovos – 78:76. Dabar „Juventus“ fiksuoja 4 pergalių seriją, o sekmadienį Alytuje 97:82 užtikrintai nugalėjo „Dzūkiją“. „Lietkabelio“ aukštaūgis Gytis Masiulis oficialiai komandos svetainei pabrėžė, kad uteniškiai šiuo metu rodo gerą žaidimą ir laukia sunkios rungtynės.

„Šiuo metu „Juventus“ tikrai yra geros formos. Žiūrėjau uteniškių mačą su „Dzūkija“, tai jie gerai pataikė tritaškius, žaidė kovingai, gerai kovojo po krepšiais. Eisime kautis ir bandysime išsaugoti antrąją vietą. Kovojame dėl antros vietos, kad turėtume namų aikštės pranašumą pusfinalyje“, – sakė G.Masiulis.

Aikštelėje viena įdomiausių mikrodvikovų bus tarp G.Masiulio ir Žygimanto Skučo. „Juventus“ sunkusis kraštas per pastarąsias dvejas rungtynes fiksuoja įspūdingą statistiką – 20,5 taško, 6,5 atkovoto kamuolio ir 28,5 naudingumo balo.

„Prieš Skučą tikrai sudėtinga rungtyniauti, nes nėra pats švariausias žaidėjas. Kovoti reikia prieš visus ir atsakyti tokiu pačiu fiziškumu“, – teigė G.Masiulis.

„Lietkabelio“ aukštaūgiui prireikė laiko tam, kad įsibėgėtų ir apsiprastų naujoje komandoje, bet dabar rodo puikų žaidimą ir aštuonis mačus iš eilės pelno bent jau 13 taškų bei surenka bent 12 naudingumo balų, o minėtos atkarpos metu fiksuoja 16,2 taško, 6,8 atkovoto kamuolio ir 22 balų vidurkius. „Man tikrai reikėjo laiko įsibėgėti, manau, kad kiekvienam krepšininkui reikia laiko naujoje komandoje. Dabar įsibėgėjau, komandos draugai geriau dalinasi kamuoliu ir rungtyniauti tapo lengviau“, – „kklietkabelis.lt“ pasakojo pašnekovas.

Praėjusią savaitę „Lietkabelis“ „Betsafe-LKL“ čempionate sužaidė dvejas rungtynes su Prienų „CBet“ komanda ir su varžovais pasidalino po pergalę. Dar sykį su prieniškiais panevėžiečiai susitiks sausio 16-ąją, bet tai jau bus Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) ketvirtfinalio atsakomasis mačas prieš kurį „Lietkabelis“ turi 19 taškų atsargą.

„Trečiadienį į Prienus atvažiavome pernelyg atsipalaidavę, nes KMT rungtynes laimėjome dideliu skirtumu ir turbūt manėme, jog taip pat nutiks ir LKL mače. Pirmosiose rungtynėse ne taip aktyviai ir kibiai gynėmės, todėl prisižaidėme. Visai kitoks atsidavimas ir intensyvumas buvo šeštadienio mače, todėl pasiekėme pergalę“, – teigė G.Masiulis.

G.Masiulis negailėjo pagyrų savo porininkui priekinėje linijoje Džordže Gagičiui, išskirdamas serbo puikų aikštės matymą: „Tai yra žaidėjas, kuris rungtyniavo aukštame lygyje ir puikiai „skaitantis žaidimą“. Gagičius puikiai mato aikštelę ir jam žaidžiant visiems rungtyniauti tampa lengviau. Gagičius yra puikus vyrukas, kuris mums atneš dar daugiau naudos.“

„Lietkabelis“ yra priverstas rungtyniauti be startinio penketuko gynėjo Pauliaus Valinsko. Gytis Masiulis pripažįsta, kad rotacija sumažėjo ir tai buvo šansas parodyti sugebėjimus Mariui Valinskui: „Iškritus Pauliui sumažėjo gynėjų rotacija, bet buvo šansas Mariui Valinskui atsikeisti ir neblogai sužaidė antrą mačą su „CBet“. Marius įrodinėja, kad yra vertas žaisti.“

Panevėžiečiai, išvydę G.Masiulį, Margirį Normantą ir Gabrielių Maldūną nusikirpus trumpai plaukus, juokais klausinėjo, kur galima būtų karantino metu apsikirpti Panevėžyje. G.Masiulis teigė, kad viską atliko patys. „Namuose patys apsikirpome, nes buvome susitarę, kad reikia šiek tiek pasitrumpinti plaukus“, – juokėsi G.Masiulis.

Mačas tarp „Lietkabelio“ ir „Juventus“ „Cido“ arenoje prasidės trečiadienį 18.15 val.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris