Šiltai su „Rytu“ atsisveikinantis M.Ndouras: „Pajaučiau fanų meilę nuo pirmos dienos čia“
Foto: LKL/BNS

Šiltai su „Rytu“ atsisveikinantis M.Ndouras: „Pajaučiau fanų meilę nuo pirmos dienos čia“

Autorius: rytasvilnius.lt
2021-01-13

Lapkričio pradžioje prie Vilniaus „Ryto“ prisijungęs Maurice’as Ndouras antradienį sužaidė savo paskutiniąsias rungtynes sostinės komandoje. Puikius rezultatus demonstravęs krepšininkas sulaukė susidomėjimo iš kitų klubų ir karjerą tęs Kinijoje.

„Tai buvo neįtikėtina patirtis. Manau, kad mano atvykimas į „Rytą“ padėjo man augti kaip žaidėjui ir būti tokiu lyderiu, kokiu galiu būti.  Esu labai laimingas, kad priėmiau sprendimą čia atvykti. Galėjau pažinti šią šalį, susipažinti su gerais Lietuvos žmonėmis ir turėjau komandos draugus, kurie taip pat yra geri, pagarbūs bei sunkiai dirbantys žmonės, – atsisveikindamas kalbėjo M.Ndouras. – Labai norėjome žaisti „Ryto“ fanų akivaizdoje. Žinoma, esant tokiai situacijai pasaulyje, tai nebuvo įmanoma. Tačiau pajaučiau fanų meilę nuo pirmos dienos čia. Fanai siuntė man žinutes, palaikydami mus po rungtynių, nepriklausomai ar laimime, ar ne. Tai parodė, kokią stiprią meilę fanai turi „Ryto“ klubui. Noriu jiems padėkoti už palaikymą. Paprašysiu ir toliau už ją sirgti, tai sunkus metas, bet mes jį įveiksime, tapsime geresni. Rodykite meilę, palaikykite klubą ir geros dienos ateis.“

„Betsafe–LKL“ čempionate senegalietis per 26 minutes vidutiniškai pelnydavo po 17,4 taško, atkovodavo po 6 kamuolius bei rinko po 20,6 naudingumo balo. 

Čempionų lygoje M.Ndouras pelnė po 9,8 taško, atkovojo po 4,8 kamuolio, atliko po 2,8 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 11 naudingumo balų.

„Džiaugiamės, kad krepšininkas demonstravo gerus rezultatus ir buvo tikras komandos lyderis, – sako „Ryto“ direktorius Justas Jankauskas. – Sostinės klubas ypač vertina ir Maurice'o charakterio savybes, dėl kurių jis per trumpą laiką spėjo pelnyti visų sirgalių simpatijas. „Rytas“ nesudarė jokių kliūčių krepšininkui siekti tolimesnių savo karjeros tikslų ir linki kuo didžiausios sėkmės ateityje.“

Šis krepšininko išvykimas atvėrė šansą kitam „Ryto“ sistemos žaidėjui. Sostinės komanda į savo puolėjų grandį pasikvietė „Perlo Energijos“ aukštaūgį Martyną Pacevičių.

23-erių puolėjas šiame NKL sezone buvo pagrindinis vilniečių lyderis. M.Pacevičius per 14 sužaistų rungtynių fiksavo 17,5 taško, 8,7 atkovoto kamuolio ir 21,1 naudingumo balo statistiką. 

„Esu dėkingas už suteiktą galimybę rungtyniauti pagrindinėje „Ryto“ komandoje. Vertinu tai kaip gerą šansą įsitvirtinti aukštesniame lygyje. Ir toliau ketinu atiduoti visas jėgas treniruotėse ir kovoti dėl kiekvienos minutės rungtynėse“, – sako prie „Ryto“ prisijungęs puolėjas.

Sausio 16 d. „Ryto“ namuose laukia antroji KMT dvikova su Utenos „Juventus“. Norint žengti į kitą etapą vilniečiams reikalinga pergalė mažiausiai 3 taškų skirtumu.  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris