„Juventus“ – Citadele KMT finalo ketverte: į „Ryto“ krepšį krito 105 taškai
Foto: LKL/BNS

„Juventus“ – Citadele KMT finalo ketverte: į „Ryto“ krepšį krito 105 taškai

Autorius: LKL.lt
2021-01-16

Utenos „Juventus“ komanda – pirmoji šių metų Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketverto dalyvė. Žydrūno Urbono kariauna dviejų rungtynių serijoje patiesė Vilniaus „Ryto“ ekipą.

„Juventus“ laimėjo abi ketvirtfinalio etapo dvikovas. Atsakomąjį mačą Vilniuje uteniškiai laimėjo 105:78 (26:23, 28:13, 23:28, 28:14).

Pirmoji dvikova Utenoje baigėsi „Juventus“ pergale 89:87, todėl į finalo ketvertą Utenos ekipa žengia bendra 29 taškų persvara ir rezultatu 194:165.

Tai buvo jau penktas kartas iš eilės, kai Citadele KMT ketvirtfinalyje susitinka „Ryto“ ir „Juventus“ komandos. Iki šiol į finalo ketvertą Utenos ekipa buvo patekusi tik kartą.

Šeštadienį Vilniuje vykusi dvikova buvo vyko pagal tikrai intriguojantį scenarijų. Slogiai rungtynes pradėjęs „Rytas“ jau po kelių minučių turėjo 13 taškų deficitą (19:6), tačiau galingu spurtu antrojo kėlinio pradžioje spėjo išlyginti (26:26) ir persverti (26:28) rezultatą.

Kai jau atrodė, kad „Rytas“ gali „perlaužti“ rungtynių eigą sau tinkama linkme, puikų žaidimą pademonstravo „Juventus“ snaiperiai. Martynas Gecevičiaus ir Igno Vaitkaus tolimi metimai leido dar kartą įsibėgėti visai Ž. Urbono kariaunai, kuri iki ilgosios pertraukos sukaupė jau solidų 18 taškų pranašumą (54:36). Bendrai antrąjį kėlinį „Rytas“ pralaimėjo 15 taškų skirtumu ir prieš antrą rungtynių pusę stipriai susikomplikavo savo galimybes pakovoti dėl pergalės.

Trečiajame kėlinyje komandas jau skyrė ir dvidešimt taškų (59:39). Ketvirtojo kėlinio pradžioje po Donaldo Kairio paprašytos minutės pertraukėlės vilniečiai priartėjo iki devynių taškų (77:68), tačiau likusi rungtynių dalis visiškai priklausė Utenos ekipai. Likus 4 minutėms uteniškiai vėl įgavo 20 taškų pranašumą (90:70) ir klausimų dėl dvikovos nugalėtojo bei didesnės intrigos „Jeep“ arenoje nebeliko.

Įspūdingas rungtynes sužaidė „Juventus“ snaiperis M. Gecevičius. Patyręs krepšininkas nė karto nemetė dvitaškio, tačiau pataikė 7 iš 9 tritaškių ir surinko 26 taškus bei atkovojo 5 kamuolius.

Utenos ekipą į priekį taip pat vedė tris tritaškius pataikęs ir 18 taškų pelnęs I. Vaitkus,  dvigubą dublį – 11 taškų ir 11 rezultatyvių perdavimų – atlikęs Vaidas Kariniauskas.

Neblogas rungtynes sužaidė ir 12 taškų pelnęs bei įspūdingą bloką Martynui Echodui atlikęs Žygimantas Skučas.

„Ryto“ ekipos pralaimėjimą dar labiau apkartino vieno lyderių Andrew Goudelocko trauma. Amerikietis įžaidėjas dar pirmajame kėlinyje po susidūrimo su varžovu krito ant parketo, surėkė iš skausmo ir pats nuo jo pakilti ilgai nesugebėjo. Iškart po šio epizodo A. Goudelockas iškeliavo į rūbinę.

Naudingiausias „Ryto“ komandoje buvo Dovis Bičkauskis. Gynėjas pelnė 15 taškų ir surinko 19 naudingumo balų.

Ilgiausiai „Ryto“ ekipoje žaidė beveik pusvalandį aikštelėje praleidęs centras Martynas Echodas. Po Maurice'o Ndouro išvykimo šiam vidurio puolėjui teko dar svarbesnis vaidmuo po krepšiais, tačiau per 29 minutes M. Echodas įspūdingų skaičių nefiksavo: 13 taškų, 4 atkovoti kamuoliai, 4 klaidos ir 7 naudingumo balai.

Tiesa, M. Echodas sukūrė bene gražiausią šių rungtynių epizodą. Pirmojo kėlinio metu galingu skrydžiu, pasibaigusiu dėjimu su pražanga, M. Echodas parbloškė Ž. Skučą.

„Rytas“: D. Bičkauskis 15, Arnas Butkevičius 14 (6 atk. kam.), M. Echodas 13, Ryanas Boatrightas 11 (4 rez. perd.), Mindaugas Girdžiūnas 10.

„Juventus“: M. Gecevičius 26 (7/9 trit.), I. Vaitkus 20 (3/6 trit.), Ž. Skučas 12, Bryantas Crawfordas ir V. Kariniauskas 11 (11 rez. perd.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris