P.Valinskas: apie mačą su „Rytu“, savo žaidimą ir komandą pažadinusį pralaimėjimą
Foto: LKL/BNS

P.Valinskas: apie mačą su „Rytu“, savo žaidimą ir komandą pažadinusį pralaimėjimą

Autorius: kklietkabelis.lt
2021-01-29

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda šeštadienį pratęs kovas Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) maču išvykoje su Vilniaus „Rytu“.

Nenado Čanako auklėtiniai su oponentais jėgas išbandė prieš 1,5 mėnesio ir tada namuose laimėjo užtikrintai – 78:59. Nuo tada „Ryto“ ekipoje įvyko daug permainų: Donaldą Kairį vyriausiojo trenerio poste pakeitė Giedrius Žibėnas, išvyko 25 taškus į „Lietkabelio“ krepšį įmetęs Maurice‘as Ndouras, o ekipą papildė centras Keithas Bensonas ir du lietuviai – Martynas Pacevičius bei Rapolas Ivanauskas.

„Rytas“ ir „Lietkabelis“ tiesiogiai varžosi dėl antros vietos reguliariajame sezone: dabar panevėžiečiai yra pasiekę 11 pergalių per 15 mačų, o vilniečiai tokį patį laimėjimų kraitį susirinko per 16 susitikimų.

Vienas „Lietkabelio“ lyderių Paulius Valinskas „kklietkabelis.lt“ svetainei pasakojo, kad dabar „Rytas“ rungtyniauja energingiau ir aikštelėje rodo didesnį norą. 14,3 taško ir 13,1 naudingumo balo vidurkius „Betsafe-LKL“ fiksuojantis gynėjas taip pat kalbėjo apie savo žaidimą, fizinę formą, Džordže Gagičiaus indėlį, brolį Marių bei laukiantį Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalinį ketvertą.

– Kokį įspūdį palieka „Ryto“ komanda?

– Kai pasikeičia treneris, visada yra tas momentas, kad komanda yra sukrečiama, įnešama daugiau emocijų, nes patys žaidėjai treneriui nori kažką įrodyti. Dabar „Rytas“ žaidžia su didesne energija ir didesniu noru.

– Ar akcentuojate, kad mačas yra tiesioginė kova dėl antros vietos?

– Žinoma, todėl ir pradėjome rungtynėms ruoštis labai anksti. Visi žinome mačo svarbą ir „Rytas“ visada mums yra principinis varžovas. Reikia laimėti ir įtvirtinti antrąją vietą. Kiekvienas artėjantis susitikimas yra pats svarbiausias, todėl tikrai nėra išimtis ir šeštadienio dvikova.

– Kiek komandą išmuša iš ritmo tai, kad ruošiatės žaisti su „Dzūkija“, bet likus parai paaiškėjo, jog rungtynės neįvyks?

– Labai išmuša iš ritmo, nes yra sudėliotas treniruočių tvarkaraštis. Šį sezoną yra tokia realybė, todėl belieka susitaikyti ir prisitaikyti prie situacijos. Panašu, kad šeštadienį tikrai sužaisime su „Rytu“.

– Dabar, iškritus iš Europos taurės, netrūksta rungtynių, nes dauguma žaidėjų labiau mėgsta žaisti nei treniruotis?

– Man irgi labiau patinka žaisti dukart per savaitę. Gaila, kad iškritome iš Europos taurės, nes tikrai smagiau rungtyniauti nei treniruotis. Dabar matome, kad daug rungtynių nusikelia ir „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, todėl vėliau tvarkaraštis bus intensyvesnis. Dabar stengiamės susikoncentruoti ir turime daugiau laiko pasiruošti rungtynėms – belieka tą laiką išnaudoti tinkamai.

– Kodėl nepavyko prasimušti į kitą Europos taurės etapą?

– Trūko susižaidimo, stigo geresnio žaidimo ir neišnaudojome savo potencialo. Nesinori teisintis, bet spalis ir lapkritis buvo labai sudėtingi, kadangi daug žaidėjų sirgo koronavirusu. Tai išmušė iš vėžių ir nesugebėjome parodyti gero žaidimo. Manau, kad Gagičius atvyko per vėlai – su juo būtume pasiekę geresnių rezultatų. Viskas susidėjo į vieną krūvą ir pristigo 1–2 pergalių, bet patys kalti.

– Kalbant apie Dž. Gagičių, kiek pačiam lengviau žaisti su tokiu centru, kuris aikštelę mato lyg gynėjas?

– Tai ir yra didžiausias jo privalumas. Gagičius dar nėra idealios sportinės formos, bet tiek treniruotėse, tiek aikštelėje matosi jo žaidimo skaitymas. Jis gali ir pats užbaigti ataką, ir atlikti perdavimą. Jeigu dar įgaus geresnę fizinę formą, bus dar geresnis žaidėjas.

– Pats turėjote problemų su keliu. Kaip jaučiatės dabar?

– Buvau išsimušęs iš vėžių dėl traumos, nes nežinojau, kas manęs laukia. Dabar jaučiuosi idealiai ir po truputį grįžtu į savo sportinę formą. Esu patenkintas, kaip jaučiuosi – dabar belieka komandai ir pačiam rodyti gerą žaidimą.

– Ar esate patenkintas savo žaidimu šiame sezone?

– Palyginus su praėjusiu sezonu, esu patenkintas. Žinoma, kad niekada nesakau, jog rungtyniauju idealiai, nes visada galima geriau. Taip, tai yra nuvalkiota frazė, bet ji – teisinga. Esu patenkintas, kaip jaučiuosi fiziškai. Buvo išsimušimas iš vėžių dėl ligos, traumelių, bet dabar viliuosi, jog viskas praeityje ir galėsiu rodyti dar geresnį savo veidą.

– Kiek pačiam džiugu dėl brolio Mariaus, kuris pastaruoju metu rodo geresnį žaidimą ir gauna vis daugiau minučių aikštelėje?

– Smagu, nes Marius jau pereina iš labai jauno žaidėjo į šiek tiek rimtesnio krepšininko vaidmenį. Dabar yra įgavęs daugiau trenerio pasitikėjimo ir matosi, kad pats užtikrinčiau jaučiasi ir su kamuoliu bei pačioje komandoje. Smagu, ypatingai, kai kartu rungtyniaujame ant parketo. Smagu žaisti kartu, nes nežinia, kiek tai truks – belieka mėgautis tuo laiku.

– Atrodo, kad pralaimėjimas Prienuose prieš „CBet“ tapo labai dideliu spyriu į užpakalį, kuris pažadino komandą. Ar taip ir buvo?

– Mes tarpusavyje labai daug kalbėjomės, kad norime būti rimta komanda, o tos rimtos ekipos negali atvažiuoti į Prienus ir ten pralaimėti 15 taškų. Norime būti ta rimta komanda, kuri su antros turnyrinės lentelės klubais susitvarko reikalus ir nepatiria netikėtų pralaimėjimų. Jaučiasi dabar didesnė koncentracija ir nusiteikimas. Mūsų tikslai yra aiškūs: norime žaisti finale ir varžytis su geriausiomis komandomis, todėl tokių pralaimėjimų negali būti.

– Vasario 13–14 dienomis laukia Citadele KMT finalinis ketvertas. Ar jau kažkiek galvojate apie jį?

– Kažkiek pagalvojame, pasikalbame, bet kai prarandi koncentraciją ir pagalvoji apie mačą, kuris vyks po kelių savaičių ar mėnesio, tave varžovai iškart nubaudžia. Dabar reikia maksimaliai pasiruošti šeštadienio rungtynėms su „Rytu“ ir keliems mačams, kurie vyks iki finalinio ketverto. Turėsime dar tikrai laiko pasirengti Citadele KMT pusfinaliui.  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris