M. Grigonio karjeros rungtynėse – tris kėlinius vargusio „Žalgirio“ pergalė prieš „Pieno žvaigždes“
LKL / BNS nuotr.

M. Grigonio karjeros rungtynėse – tris kėlinius vargusio „Žalgirio“ pergalė prieš „Pieno žvaigždes“

Autorius: LKL.lt
2021-02-09

Be Luko Lekavičiaus, Joffrey Lauvergne‘o ir Steve'o Vasturios rungtyniavęs Kauno „Žalgiris“ (15/2) „Betsafe-LKL“ čempionate įsirašė dar vieną pergalę.

Tris kėlinius vargę Martino Schillerio auklėtiniai namuose 95:76 (19:22, 23:26, 30:19, 23:9) įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (8/11) ekipą, kuriai tai buvo jau šeštasis pralaimėjimas per pastarąsias septynerias rungtynes.

Rungtynių dėl traumos nebaigė Artūras Milaknis, trečiajame kėlinyje skaudžiai petimi susidūręs su varžovu. Tuo tarpu Marius Grigonis sužaidė geriausias karjeros „Betsafe-LKL“ rungtynes – surinko 26 taškus bei 36 naudingumo balus. Įspūdinga ir Thomaso Walkupo statistika, gynėjas buvo arti trigubo dublio – 10 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, 11 rezultatyvių perdavimų ir 26 naudingumo balai.

Nors Martino Gebeno vedami kauniečiai jau pirmosiomis mačo minutėmis nurūko į priekį (10:2), po pertraukėlės pasvaliečiai surengė spurtą 9:0 ir įsiveržė į priekį. Per likusį ketvirčio laiką jie padidino savo pranašumą iki 3 taškų – 22:19.

Antrojo kėlinio pradžioje Pasvalio ekipos krepšininkai tęsė sėkmingą atkarpą – taškus rinko Karolis Giedraitis ir Jahennsas Manigat (33:26). Sulig dar dviem K. Giedraičio metimais „Pieno žvaigždžių“ pranašumas tapo dviženklis – 41:30. Pirmosios rungtynių pusės pabaigoje žalgiriečiai kiek aptirpdė savo deficitą – 42:48.

Po pertraukos komandoms grįžus ant parketo, šeimininkai pasivijo varžovus (50:50), tačiau ant suolo atsisėdo petį susitrenkęs A. Milaknis, o dėl penkių asmeninių pražangų aikštę paliko ir Nigelas Hayesas. Pasvaliečiai vėl susigrąžino pranašumą – 50:57, visgi, neilgai trukus, M. Grigonio inicijuotu spurtu žalgiriečiai išlygino ir persvėrė rezultatą (62:59). Paskutinįjį ketvirtį komandos pasitiko „Žalgiriui“ pirmaujant 72:67.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje saugiau pasijausti kauniečiams leido 6 taškus iš eilės pelnęs ir bloką Branko Mirkovičiui išrašęs Marekas Blaževičius (78:69). M. Grigonio tritaškis, po kurio šeimininkai susikrovė rekordinę šiame mače persvarą (83:71), privertė Gediminą Petrauską paprašyti pasitarimo, tačiau tai jau nebegelbėjo svečių ekipos. Lietuvos čempionai nebesumažino apsukų ir rungtynes baigė laimėdami užtikrinta persvara – 95:76.

„Rungtynes galima dalinti į dvi skirtingas dalis. Nebuvome patenktinti savo gynyba pirmojoje rungtynių pusėje. Vaikinai po pertraukos parodė gerą reakciją, nes varžovams antroje pusėje leido pelnyti 28 taškus. Tai padėjo pamatus pergalei“, – po rungtynių kalbėjo M. Schilleris.

„Sveikinu eilinį kartą „Žalgirį“ su pergale, niekaip nesugebame rimčiau pasipriešinti. Jie pelnytai laimėjo, o mes statistikos grafose atrodome ne taip gerai, kaip norėtume. Ypatingai liūdina daug „Žalgirio“ rezultatyvių perdavimų, iš ko gavome daug lengvų taškų. Buvo ir gerų momentų, privalome už jų kabintis“, – sakė pasvaliečių strategas G. Petrauskas.

„Žalgiris“: M. Grigonis 26 (5 atk. kam., 6 rez. perd., 8 išpr. praž., 36 naud. bal.), M. Gebenas 15, N. Hayesas, Th. Walkupas (8 atk. kam., 11 rez. perd., 26 naud. bal.) ir Augustine'as Rubitas po 10, M. Blaževičius 9, Rokas Jokubaitis 7 (7 rez. perd.).

„Pieno žvaigždės“: J. Manigat 16, K. Giedraitis ir B. Mirkovičius (5 atk. kam., 5 rez. perd., 23 naud. bal.) po 14, Danielis Amigo 10, Tomas Lekūnas 9, Andreja Milutinovičius 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris