LKL akademiko dienoraštis. Citadele KMT finalo ketverto užkulisiai
Foto: LKL/BNS

LKL akademiko dienoraštis. Citadele KMT finalo ketverto užkulisiai

Autorius: LKL akademikas D. Šablinskas
2021-02-19

Mano vardas Dovydas ir aš esu šių metų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vykdomo projekto „LKL akademija“ dalyvis. Sezonui įgavus pagreitį, akademikai taip pat aktyviai dirba su savo paties sugalvotais projektais, atlieka lygos paskirtas užduotis bei toliau tobulina savo sporto vadybos žinias.

Vienas iš svarbiausių ir didžiausių renginių, kuriuos organizuoja LKL – Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalinio ketverto kovos. Būtent šiame, praėjusį savaitgalį Panevėžyje vykusiame renginyje, dalyvavo ir akademikai, tačiau ne kaip dalyviai, o kaip renginio organizatoriai.

Pandemijos akivaizdoje sporto renginys ir jo formatas buvo visiškai kitoks nei įprastai – jokių žiūrovų, o tai reiškia, jog pagrindinis dėmesys akcentuotas į krepšinio faną prie televizoriaus ekrano. Akademikai iš teorinių paskaitų jau žinojo, kokio kruopštumo ir tikslumo reikalauja televizinės transliacijos, todėl savo pareigas viso renginio metu atliko itin atsakingai.

Pareigybių akademikai turėjo įvairių: svečių, žurnalistų ir komandų pasitikimas, maisto tiekimas aptarnaujančiam personalui, nuolatinė patalpų dezinfekcija, darbas prie aikštelės – inventoriaus paruošimas treniruotėms ir rungtynėms.

Be šių funkcijų akademikai taip pat buvo atsakingi ir už snaiperio konkurso koordinavimą bei turėjo savo kūrybinių dirbtuvių erdvę, kurioje tiesiogiai LKL akademijos „Instagram“ paskyroje kalbino sporto komentatorių Karolį Tiškevičių bei vedė ir dalino prizus organizuotame „Laimės rato“ žaidime.

Taip pat akademikai turėjo išskirtinę galimybę – kalbinti komandų nugalėtojų trenerius spaudos konferencijoje gyvai.

Teorinės paskaitos apie komandinio darbo svarbą bei komunikacijos užduotys viso sezono metu šiame renginyje pasitarnavo labiausiai: akademikai glaudžiai bendradarbiavo, padėjo vienas kitam ir buvo svarbi sėkmingo renginio dalis.

Organizuojant tokio pobūdžio sporto renginius kiekvieno darbas ir indėlis yra labai svarbus, kadangi procesas susideda iš daugybės mažų komponentų. Tam, jog viskas vyktų sklandžiai, akademikai privalėjo į savo darbą pažvelgti itin atsakingai, tiksliai išmanyti savo pareigas ir dirbti kaip tikslus šveicariškas laikrodis.

Mano patirtis tokio pobūdžio renginyje yra pirmoji. Čia visi turėjome įvairių sudėtingų situacijų, susidūrėme su neeilinėmis atsakomybėmis, tačiau, manau, jog tokie sunkumai, kuomet visiškam aikštės sutvarkymui ir žaidimo paruošimui turi vieną minutę bei tuo pačiu metu privalai tinkamai išaiškinti savanoriams jų pareigybes, leidžia tobulėti bei kaupti patirtį sporto vadybos srityje.

Susipažinau ir su daugybe naujų žmonių, turėjau galimybę valdyti sporto renginio užkulisius ir mokytis iš geriausių savo srities specialistų. Manau, jog ši akademikų laida yra išskirtinė savo vieningumu bei ryžtu – net ir nestandartinėmis aplinkybėmis kartu siekiame užsibrėžtų tikslų.

Emocijoms atslūgus kimbame į kitus darbus bei aukštai iškelta galva pasitinkame naujus iššūkius. LKL akademija – tavo ateities galimybė!

Sekti LKL akademijos veiklą galite projekto INSTAGRAM paskyroje @lklakademija.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris