Šeštadienį Prienuose – lyderį praradusių šeimininkų mėginimas įkasti „Rytui“
Foto: LKL/BNS

Šeštadienį Prienuose – lyderį praradusių šeimininkų mėginimas įkasti „Rytui“

Autorius: LKL.lt
2021-02-27

Šeštadienį po FIBA rinktinių „lango“ į „Betsafe-LKL“ kovas grįžta dar keturios komandos. Dvi iš jų – Prienų „CBet“ ir Vilniaus „Rytas“ – susitinka prieniškių namų tvirtovėje.

Praėjusias dvi savaites ekipos praleido panašiai – į žaidimo schemas mėgino įlieti savo naujokus („CBet“ – Demetriusą Treadwellą, „Rytas“ – Ivaną Buvą), šlifavo įvairius žaidimo aspektus bei ruošėsi likusiai reguliaraus sezono atkarpai.

„Komandoje yra naujas žmogus, tą žmogų įvedėme į mūsų gynybą ir puolimą, – portalui LKL.lt kalbėjo prieniškių puolėjas Mindaugas Sušinskas. – Aišku, gynyba nespindi, tai bandėme tvarkyti reikalus ten. Tikriausiai tiek – daug nepadarysi, nes dvi savaitės nėra didelis laiko tarpas.“

„Visų pirma, gavome laisvų dienų, pailsėjom, pravėdinom galvas, o paskui ruošėmės, – sakė sostinės ekipos krepšininkas Gytis Radzevičius. – Treneriai įvedė šiokių tokių naujovių į žaidimą, naujų derinių, atvažiavo naujas žmogus. Manau, naudingai išnaudojom šį laiką.“

Penktadienį Prienų klubas paskelbė, jog ekipą palieka vienu komandos lyderių buvęs Marquisas Wrightas. Amerikietis statistiškai buvo tarp geriausių „Betsafe-LKL“ krepšininkų – vidutiniškai pelnydavo po 17,3 taško, atlikdavo 5,5 rezultatyvaus perdavimo, sugriebdavo 2,9 atšokusio kamuolio, perimdavo 1,8 kamuolio ir rinkdavo 14,3 naudingumo balo.

Nors praradimas ir nemenkas, M. Sušinskas dėl to tragedijos nedaro.

„Marquisas labai padėdavo, gerai žaisdavo vienas prieš vieną. Dabar turėsime komandiniais veiksmais pulti. Žiūrėsime, kaip seksis, nes kol nežaidėme, vien iš treniruočių sunku pasakyti. Treniruotėse gerai atrodom, sunkiai dirbam, viskas atrodo gerai, bet kai ateis rungtynės, tada pamatysime“, – teigė puolėjas.

Kalbėdamas apie savo paties rolę po gynėjo išvykimo, M. Sušinskas sakė kol kas nejaučiantis išaugusios asmeninės atsakomybės – M. Wrighto netektį kompensuos komandinės pastangos.

„Vis tiek esu daugiau komandinis žaidėjas, ne individualistas. Turime gerų žaidėjų, jaunų, perspektyvių. Išsidalins jie ir Marquiso minutes, ir taškus, viskas bus gerai. O aš žaisiu savo krepšinį, stengsiuosi kiekvienose rungtynėse, kiekvienoje situacijoje ir tiek“, – kuklus išliko krepšininkas.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai šiuo metu išgyvena pakilimą – prie komandos vairo stojus šiam strategui, vilniečiai vis dar nepajautė pralaimėjimo kartėlio. Išaugusiu savo vaidmeniu džiaugėsi ir LKL.lt kalbintas G. Radzevičius.

„Faktas – tai kažkiek lėmė trenerių kaita, gavau normalių minučių. Kai gauni pasitikėjimą iš trenerio, minučių, tai visai kitas vaizdas ir aikštelėje, nei kad su mažom minutėm, nes tada nieko gero nenuveiksi“, – apie džiuginančią atkarpą mintimis dalinosi vilnietis.

Žaidėjai išskyrė ir svarbiausius būsimosios dvikovos akcentus.

„Jie turi du stiprius vidurio puolėjus ir kelis labai gerus metikus. Bus svarbu sustabdyti taškų rinkėjus ir susitvarkyti su dideliais – atsikovoti kamuolius ir panašiai“, – sakė „CBet“ žaidėjas.

„Prienai visąlaik pavojingi. Be kalbų, kad negalim atsipalaiduoti, jie vis tiek turi gerų žaidėjų visose pozicijose. Matėme, kaip žaidė su Utena, kuri atsipalaidavo ir vos neprisižaidė. Manau, svarbu neatsipalaiduoti, nes jie gali bausti“, – varžovų nenuvertino Vilniaus klubo atstovas.

Nors pirmuosius du tarpusavio mūšius laimėjo pirmenybių vicečempionai, tai nebuvo lengvi pasivaikščiojimai. Abiejuose mačuose vilniečiai rungtynes galutinai perlaužė tik trečiajame kėlinyje.

„Abi rungtynės buvo skirtingos. Pirmosiose Regimantas Miniotas dar mums padėjo, o kitose teko žaisti be jo. Vilniuje neblogai pataikėme ir tas pataikymas leido laikytis rungtynėse“, – ankstesnes dvikovas su vilniečiais prisiminė M. Sušinskas.

„Sunku pasakyti, turėjom savų problemų daug. Bet faktas yra tas, kad šitoje lygoje reikia su visais žaisti, be kalbų“, – atsargus išliko G. Radzevičius.

„CBet“ ir „Ryto“ akistatos transliacijos pradžia – šeštadienį 17.00 val. per BTV televiziją.

Šį savaitgalį „Betsafe-LKL“ pirmenybėse vyks dar trejos rungtynės.

Šeštadienį 17.00 val. Pasvalyje šeimininkai priims Panevėžio „Lietkabelį“, šias rungtynes tiesiogiai transliuos DELFI.

Sekmadienį 16.30 Kėdainiuose susitiks vietos „Nevėžis-Optibet“ ir Utenos „Juventus“, šias rungtynes tiesiogiai transliuos DELFI, o 17.00 val. Kaune Lietuvos čempionams iššūkį mes Klaipėdos „Neptūnas“, šių rungtynių tiesioginę transliaciją stebėkite per BTV televiziją.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris