Dviženklį deficitą panaikinęs „Žalgiris“ įveikė „Neptūną“
LKL/BNS nuotr.

Dviženklį deficitą panaikinęs „Žalgiris“ įveikė „Neptūną“

Autorius: LKL.lt
2021-02-28

Pirmosiomis minutėmis 2:12 atsilikęs, tačiau laiku pabudęs Kauno „Žalgiris“ (16-2) iškovojo pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate.

Martino Schillerio auklėtiniai namuose 85:72 (22:26, 27:11, 16:17, 20:14) nugalėjo Klaipėdos „Neptūno“ (8-13) krepšininkus.

Nors pirmojo kėlinio pradžioje turėjo dviženklį deficitą, Kauno ekipa surengė spurtą 14:0 bei persvėrė rezultatą savo naudai 16:12.

Uostamiesčio klubas dar buvo išsiveržęs į priekį 26:22, bet antrajame ketvirtyje „Žalgiris“ pradėjo diktuoti savo sąlygas. Po spurto 10:2 kauniečiai atsiplėšė 40:31.

Netrukus šeimininkai įgijo ir dviženklę persvarą (47:34), o tokį atstumą nuo varžovų Lietuvos čempionai laikė iki pat susitikimo pabaigos.

„Žalgiris“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 36:29, o persvarą krovėsi taškais po varžovų klaidų – pagal šį rodiklį kauniečiai svečius pranoko 25:10.

„Abi rungtynių puses pradėjome su daugybe neišprovokuotų klaidų, tai tikrai mums nepadėjo, bet šias klaidas rungtynių eigoje ištaisėme. Esu laimingas dėl pergalės ir tolygiai žaidėjams paskirstytų minučių“, – po pergalės sakė M. Schilleris.

„Pralaimėjome Eurolygos komandai. Tris kėlinius sužaidėme gana neblogai, bet prastai buvo sužaistas antras kėlinys. „Žalgiris“ labai gerai išnaudojo mūsų klaidas, todėl ir pabėgo. Paskui prieš tokią komandą sugrįžti buvo sunku“, – apgailestavo Tomas Gaidamavičius.

Kauno klubas vertėsi be traumuotų Artūro Milaknio, Thomaso Walkupo ir Patricio Garino.

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne 11, Marius Grigonis ir Augustine'as Rubitas po 10, Lukas Lekavičius (7 rez. perd.) ir Karolis Lukošiūnas po 9, Steve'as Vasturia 8, Rokas Jokubaitis 7 (6 rez. perd.).

„Neptūnas“: Darrinas Dorsey 14, Džiugas Slavinskas ir Benas Griciūnas po 11, Norbertas Giga 10 (6 atk kam.), Martynas Mažeika 9.

M. Schillerio auklėtiniai namo grįžo po Madride prieš „Real“ patirto pralaimėjimo 58:70. Antradienį žalgiriečiai 75:62 įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“.

Kita savaitė Eurolygoje kauniečiams vėl bus dviguba – antradienį namie laukia akistata su Vilerbano ASVEL, o penktadienį savoje aikštėje teks žaisti su Milano „Armani Olimpia“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris